Terug
LO Vakdocenten

Laat je leerlingen warmlopen voor sport. Ook nĂ¡ je gymles.

Wist je dat maar 18% van de Rotterdamse pubers van 13 tot en met 16 jaar voldoet aan de beweegrichtlijn? Dat kan beter. Met SwapGym laat je je leerlingen verschillende sporten ervaren, zowel binnen als buiten jouw gymzaal. Je helpt ze ontdekken wat hen in beweging krijgt, zodat ze ook na schooltijd enthousiast blijven over sport.

Wat SwapGym jou biedt

We beginnen met een workshop voor docenten lichamelijke opvoeding. Hier staan de beweegredenen centraal. Wat krijgt jouw leerlingen in actie? Wat krijgt jouw leerlingen in actie? Vervolgens scherp je jouw gymlessen aan met onze lesplannen, zodat ze beter aansluiten op de behoeften in de klas. Ook krijg je een materialenpakket waarmee je snel aan de slag kunt.

Dan kan het swappen beginnen! Je leerlingen ruilen hun gymles in voor lokaal sportaanbod, voor een periode van 8 weken of langer. Als docent ga jij tijdens de lessen langs bij de aanbieders in de buurt. Of je geeft je leerlingen nog meer keuze en je biedt ze ook jouw eigen gymles aan, met behulp van de SwapGym-lesplannen.

decoration - a bidon decoration - a fake dumbbel
Ik zie dat mijn leerlingen het waarderen

Rogier van der Wouwe LO Vakdocent

Meer weten?

Lees alle SwapFacts

Informatie over SwapGym

Heb je een vraag over SwapGym. Of heb je interesse in SwapGym op jou school. Neem contact op met Eva van der Zanden - van Groningen.