Super League Triathlon Rotterdam

Datum 23 / 08 / 2020
Tijd 11:00 - 18:00
Locatie Zwemcentrum Rotterdam

Zwemcentrum Rotterdam is op zondag 23 augustus het podium van een spectaculair triathlonformat van de gerenommeerde Super League. ‘s Werelds beste triatleten nemen het in de Super League Triathlon Rotterdam tegen elkaar op in een race waarin de atleten zwemmen in het Olympisch zwembad, fietsen op hometrainers en hardlopen op loopbanden langs de kant. Rachel Klamer is de Nederlandse blikvanger.

Het nieuwe format is een creatieve invulling van een corona-proof topsportevenement. De race is gratis te volgen via een online stream en om het nog aantrekkelijker te maken, worden tal van statistieken van de atleten virtueel weergegeven. Zo vindt technologie een manier om een topsportevenement mogelijk te maken en de publieksbeleving te vergroten. Naast de wereldtop komt ook een afvaardiging uit de Nederlandse Eredivisie Triathlon in actie in Rotterdam.

Publiek
Vanwege de RIVM-richtlijnen is Zwemcentrum Rotterdam slechts toegankelijk voor een beperkt aantal mensen. Er vindt daarom geen ticketverkoop plaats. Via winacties is het wel mogelijk om exclusieve publiekstickets te winnen. Hou hiervoor de pagina's van Rijnmond en de Super League in de gaten. De online stream, inclusief virtuele weergave van statistieken van de atleten, is wereldwijd gratis te volgen op superleaguetriathlon.com/watch-live/