Sportondernemer Academy

Sportaanbieders weten vaak alles over hun sport- en beweegaanbod. Maar ondernemen is een vak op zich. Daarom zijn we de Sportondernemer Academy gestart! En jij kan er bij zijn! Onze opleiding helpt sport- en beweegaanbieders de ondernemer in zichzelf te vinden. Je ontwikkelt een professionele onderneming en geeft je (nieuwe) aanbod een vliegende start. Zo werken we aan structureel sportaanbod voor verschillende doelgroepen.

Wat is Sportondernemer Academy?

Onze sportregisseurs leiden de (beginnende) ondernemers op, samen met ons netwerk van succesvolle (sport)ondernemers en Stichting The New Entrepeneur. Samen kennen we de stad op ons duimpje én weten wat ondernemen is. We helpen een idee ontwikkelen zodat het past bij de behoeften in de stad. Zo krijgen we iedereen in beweging.

We werken samen met de Stichting The New Entrepeneur. Zij weten als geen ander hoe je ondernemerschap maximaliseert. Meer weten over deze samenwerking? Lees dan hier verder.

Dit kun je verwachten

Tijdens de Academy nemen deelnemers hun aanbod eens goed onder de loep. Hoe goed ken je je doelgroep? Hoeveel kost een les? Met wie kun je samenwerken? Welke kansen heb je om te groeien? We helpen de ondernemer in jezelf naar boven te halen. Je krijgt workshops van (sport)ondernemers, marketingtips en administratielessen. Daarnaast maak je kennis met een heleboel collega-ondernemers en andere professionals.

Een boost voor je netwerk! Dit alles gebeurt tijdens:

  • 3-daagse bootcamp;
  • 5 terugkomdagen;
  • verspreid over vier maanden.

 

We kiezen de sportondernemer van het jaar

Aan het einde van de Academy pitchen alle deelnemers hun uitgewerkte idee. Een professionele jury kiest hieruit een winnaar die de titel Sportondernemer van het jaar krijgt én € 5.000 prijzengeld. De tweede prijs is € 2.000,- en de derde prijs is € 500,-. Samen met hun sportregisseur bepalen de winnaars hoe zij hun prijzengeld uitgeven om hun aanbod helemaal te perfectioneren.

— De aftermovie van de editie 2020-2021

Spring in het diepe en doe mee!

We gaan in januari 2024 weer van start met een nieuwe lichting van 20 (startende) ondernemers. Doe jij mee? Lees dan snel verder en schrijf je voor 30 november 2023 in.

Wat heb je nodig om deel te nemen?
  • Je woont en/of onderneemt in Rotterdam (er zijn 2 plekken beschikbaar voor sportaanbieders buiten Rotterdam);
  • Je hebt een ondernemersidee gericht op sport;
  • Je bent gemotiveerd om aan de slag te gaan met jouw idee;
  • Je bent beschikbaar tijdens de kick-off (3-daagse) op 15, 16 en 17 januari 2024;
  • Je bent aanwezig op alle terugkomdagen (5 dagen) en de finale. Deze vinden plaats op 29 januari, 12 en 26 februari, 11 en 25 maart en de finale is op 8 april. Alle terugkomdagen vinden overdag plaats.

Deelname vanaf 18 jaar en is gratis voor sportaanbieders uit Rotterdam, wel onder voorwaarden van volledige aanwezigheid op de kick-off en de terugkomdagen.

Bedankt voor jouw inschrijving. Je hoort zo snel mogelijk van ons.

Inschrijfformulier

Sportondernemer 2024

Velden met een asteriks (*) zijn verplicht om in te vullen
“Ik voel me krachtiger als ondernemer dan ooit. Dus het heeft echt z’n vruchten afgeworpen.” Maudi Oerlemans – De Happy Fit Challenge
Sportondernemer Academy in jouw gemeente?

Onze opleiding helpt niet alleen de sportondernemer. Het doel van de Academy is sportaanbieders helpen professionaliseren, zodat het aanbod in de stad structureel wordt. Daarmee zorg je dat er aanbod is én blijft voor verschillende doelgroepen, ook die met bijzondere beweegbehoeften.

Dit doen we al vier jaar met succes in Rotterdam. Wil jij als gemeente of sportorganisatie weten hoe jij dit voor jouw organisatie kan inzetten? We denken graag met je mee.

Heb je vragen? Of interesse om deel te nemen?

Neem contact op met onze collega Aletta van Starrenburg.