Terug
Contributie zwemvereniging

Zwemmen is een heerlijke, maar over het algemeen dure sport. Wie wil wedstrijdzwemmen of waterpoloën bij een vereniging betaalt via de contributie voor de huur van het zwembad. En die is hoger dan bij een sporthal of -veld. Zo groeit de afstand tussen de zwemsport en kinderen in gezinnen met een kleinere portemonnee. Dat willen we wegnemen met een financiële bijdrage. Zo krijgen we meer kids in het zwembad, ook na het diplomazwemmen!

Zo pakken we het aan

In samenwerking met het Jeugdsportfonds en de zwemvereniging willen we de contributie betaalbaar maken voor kinderen in gezinnen die zich geen duur lidmaatschap kunnen veroorloven. De zwemvereniging verlaagt de contributie, het Jeugdsportfonds verhoogt hun bijdrage en het Sportbedrijf verlaagt de huurtarieven dankzij SROI-middelen. Daarmee kan elk kind lid worden van de zwemvereniging.

Voor wie

Kinderen die lid willen worden of blijven van (eredivisie)zwemclub Blue Marlins in Zwemcentrum Rotterdam, maar daarvoor een bijdrage in de contributie nodig hebben. Hun gezinsinkomen is maximaal 120% van het minimuminkomen.

Wat we doen met jouw support

De contributie bij Blue Marlins is € 742,- per jaar. Het Jeugdsportfonds draagt normaal gesproken € 280,- per kind bij. Het fonds verhoogt de bijdrage in dit geval tot € 475,-. De Blue Marlins verlagen hun contributie voor deze kinderen naar precies € 475,-. Om de Blue Marlins hierin tegemoet te komen, verlaagt het Sportbedrijf de huur van het zwembad met € 7.000 per jaar. Jouw bijdrage uit SROI maakt dit mogelijk!

Wil je meer informatie over dit project?

Neem dan contact op met onze relatiemanager Marijn Eggen.