Terug
DoeRakkers

In de stad spelen kinderen minder vaak buiten. Dit zien wij duidelijk terug in delen van Rotterdam-Zuid. Kinderen komen steeds vaker met een motorische achterstand in groep 1 van de basisschool binnen. Zo’n achterstand is vaak moeilijk in te halen. We willen de jongste Rotterdammertjes weer in beweging krijgen, op een laagdrempelige manier. Jong geleerd is oud gedaan!

Zo pakken we het aan

DoeRakkers op Zuid gaat de wijk in. Met onze rondreizende speeltuin activeren we peuters en kleuters op hotspots in de buurt. We werken samen met lokale sportaanbieders, zodat kinderen ook kunnen blijven bewegen als wij weer naar de volgende buurt trekken.

Voor wie

Kinderen met een lage sociaaleconomische achtergrond in Charlois, Feijenoord en IJsselmonde en kinderen met een gemiddelde sociaaleconomische achtergrond in Hoogvliet, Pernis en Rozenburg.

Wat we doen met jouw support

We hebben een aanhangwagen gebouwd tot mobiele speeltuin. Tot de nok toe gevuld met sport- en spelelementen voor onze kleinste stadgenoten. Het verplaatsen van de speeltuin kost ongeveer €500,- per keer. Met € 7.500 kunnen we de speeltuin minimaal 15 keer inzetten. Met jouw support richten we ons op zoveel mogelijk kleuters en peuters die deze activatie het hardst nodig hebben.

Wil je meer informatie over dit project?

Neem dan contact op met onze relatiemanager Marijn Eggen.