Terug
Special final

Eén keer per jaar vindt het grootste schoolsporttoernooi ‘The Final’ plaats in Rotterdam Ahoy. Tijdens deze finale strijden Rotterdamse scholieren uit het reguliere onderwijs tegen elkaar in verschillende sporten. Een mooi evenement dat we graag organiseren voor alle kinderen uit Rotterdam, dus ook uit het speciale onderwijs. Om die reden organiseren we bij de komende editie een ‘Special Final’. Op ‘The Final’ is straks iedereen welkom, hoe gaaf is dat?!

Zo pakken we het aan

In één van de hallen van Rotterdam Ahoy laten we kinderen uit het speciaal basisonderwijs verschillende sporten ervaren. Deze dag staat helemaal in het teken van kennismaken en beleven.

Ook is dit een ‘side-event’ om het ‘European Para Championship’ (EPC) onder de aandacht te brengen. Dit multisport evenement streeft naar 7 tot 10 verschillende sporten, waaronder para-cycling, rolstoeltennis, boccia, goalball, rolstoelbasketbal, rolstoelrugby, paratafeltennis, judo en para schieten. Voor het eerst worden de Europese kampioenschappen voor verschillende parasporten allemaal samengebundeld in en rond Rotterdam. Een mooi voorbeeld voor deze kinderen om te zien dat niks onmogelijk is!

Voor wie

Ruim 1000 kinderen met een fysieke of visuele beperking in Rotterdam van groep 3 tot en met 8.

Wat we doen met jouw support

Om de Special Final te organiseren, komen er zo’n 1000 leerlingen bij. Hiervoor huren we een extra hal in Rotterdam Ahoy. Hiervoor hebben we in totaal € 30.000,- euro nodig.

Wil je meer informatie over dit project?

Neem dan contact op met onze relatiemanager Marijn Eggen.