Terug
Zwemles (kinderen met beperking)

Waterpret is voor iedereen, maar een zwemdiploma is niet voor alle Rotterdammers weggelegd. Onder onze zwembadbezoekers zijn ook kinderen met een beperking die geen zwemdiploma kunnen halen, maar wel ‘zwemveilig’ willen zijn: zodat als zij in water terecht komen niet in paniek raken, maar zelf het hoofd boven water kunnen houden. Wij helpen ze daarbij.

Zo pakken we het aan

Tijdens speciale zwemlessen in kleine groepen worden de kinderen watervrij. Het aanleren van technische zwemslagen is niet aan de orde; hier draait het om een plezierige en ontspannen kennismaking met het water. Dit project is een samenwerking tussen Sportbedrijf Rotterdam, SportMEE en stichting Alles is Anders.

Voor wie

Kinderen met een lichamelijke en of geestelijke beperking in Zwembad IJsselmonde.

Wat we doen met jouw support

Deze kinderen hebben extra aandacht nodig van hun zwemdocent. Daarom is er gemiddeld één docent op drie deelnemers nodig. Dit maakt de les kostbaar, maar dit willen we niet aan de ouders van deze kinderen doorbelasten. Daarom komen we hen tegemoet in de financiering. De kosten zijn € 1.500,- per leerling. We hebben plek voor 25 kinderen. Met €37.500- euro kunnen we 25 kinderen de zwemles geven die bij ze past, zonder dat hun ouders extra betalen.

Wil je meer informatie over dit project?

Neem dan contact op met onze relatiemanager Marijn Eggen.