Terug
Zwemles (volwassenen)

Iedere zomer horen we weer dat volwassen mensen verdrinken omdat ze niet kunnen zwemmen. Een zwemdiploma is niet voor iedereen vanzelfsprekend. Zwemmen kan je leven redden, maar het is ook gewoon heel erg leuk en gezond om te doen. Alleen of samen, bijvoorbeeld met je kind. Maar aan een zwemdiploma hangt wel een prijskaartje. Daarom helpen we Rotterdammers met minder geld aan een financieel steuntje in de rug voor zwemles. Poedelen maar!

Zo pakken we het aan

Via ons netwerk hebben wij al contact met volwassenen die zwemles willen volgen. In Zwembad Overschie en in Zwembad IJsselmonde staan al zeker twee groepen van tien personen in de startblokken. Met een financiële bijdrage maken we zwemles voor hen bereikbaar.

Voor wie

Volwassenen die willen leren zwemmen maar het niet helemaal zelf kunnen betalen. We vinden ze in IJsselmonde en Overschie in zwembaden, via basisscholen en op andere plekken in ons netwerk.

Wat we doen met jouw support

Een volwassene doet zo’n 40 tot 60 weken over het halen van een zwemdiploma. Zestig weken zwemles kost € 420,-. De deelnemers betalen hiervan de helft zelf. De andere helft (€ 210,-) wordt betaald met jouw bijdrage. We hebben plek voor 40 deelnemers. Met een bijdrage van € 8.400,- kunnen we 40 volwassenen 60 weken zwemles geven.

Wil je meer informatie over dit project?

Neem dan contact op met onze relatiemanager Marijn Eggen.