Corona maatregelen

Er komt stap voor stap letterlijk weer wat speelruimte om te sporten. Als er accommodaties open mogen is dat onder strikte voorwaarden. Na elke versoepeling passen we daarom onze spelregels weer aan.
Terug

Aangepast op 29-05-2020 09:30

Binnensport gaat weer open!

De overheid heeft op 26 mei besloten sportscholen, fitnesscentra en ook binnensportlocaties per 1 juli weer te openen, als de omstandigheden het toelaten. Achter de schermen wordt momenteel hard gewerkt aan de voorwaarden waaronder de opening plaats kan vinden. Wij gaan aan de slag om de opening zo goed mogelijk voor te bereiden. Zodra wij weten wat de voorwaarden zijn en welke praktische gevolgen die hebben, brengen we je op de hoogte.

Kan ik een plekje reserveren?

We begrijpen dat je staat te trappelen om weer binnen te gaan sporten. Het is nu nog niet mogelijk om een aanvraag te doen voor gebruik van een binnensportaccommodatie per 1 juli. We brengen je uiteraard op de hoogte zodra die mogelijkheid er is.

 

Aangepast op 14-05-2020 14:35

De zwembaden gaan weer open!

Maandag 18 mei gaat een groot gedeelte van onze zwembaden weer open. Wel met aangepaste spelregels, zodat we de veiligheid van onze bezoekers én ons personeel kunnen waarborgen. We hervatten onze activiteiten gefaseerd, omdat de corona maatregelen nog niet alles mogelijk maken. Zodra dit wel het geval is, passen we onze programmering waar mogelijk steeds aan. Houd voor onze actuele openingstijden en het laatste nieuws onze website, de ZwemApp of de Facebookpagina van het zwembad goed in de gaten.

Spelregels

Lees onderstaande spelregel goed door, zodat je niet voor verrassingen komt te staan!

 • Informeer onze kanalen vooraf i.v.m. beperkte toegang
 • Thuis douchen voor en na
 • Ga voorafgaand aan bezoek thuis naar het toilet
 • Trek thuis je zwemkleding aan
 • Kluisjes zijn niet beschikbaar. Je tas kan je kwijt op de daarvoor aangewezen plek
 • Kleedruimtes zijn beschikbaar
 • Je kunt 10 minuten voor aanvang naar binnen
 • Wacht op je beurt in de vakken
 • Houdt 1,5 meter afstand en wacht op je beurt
 • Volg de verplichte route
 • Desinfecteer je handen bij binnenkomst
 • Volg de aanwijzingen van het personeel
 • Betaal contactloos met pin/mobiel
 • Gebruik je eigen materiaal
 • Gebruik verplicht een handdoek
 • Gebruik je eigen bidon
 • Neem je afval mee naar huis
 • Stop 5 minuten voor het einde

Banenzwemmen en aquasporten

Door de maatregelen ziet het rooster er anders uit dan je van ons gewend bent en kan per week verschillen. Houdt voor onze actuele openingstijden sportbedrijfrotterdam.nl, de ZwemApp of de Facebookpagina's goed in de gaten. De komende tijd kan alleen op afspraak worden gezwommen. Je moet je plek online reserveren én een los kaartje aanschaffen. Voor abonnementhouders en badenkaarten geldt nog steeds dat deze kosteloos worden verlengd tot de maatregelen daar meer ruimte voor geven. Kijk op de locatiepagina van het zwembad voor het online reserveren van jouw plek.

Zwemles

Zwemles is ook weer mogelijk! Voor nu starten de lessen alleen voor kinderen die al bij ons op zwemles zitten. Op 25 mei starten de eerste zwemlessen voor niveau 2 en hoger. Als alles voorspoedig verloopt starten de groepen watergewenning en niveau 1 vanaf 8 juni.

Om dit in goede banen te leiden vragen we je om onderstaand aanvraagformulier volledig in te vullen, als je direct wilt beginnen met zwemles. Daarna wordt er contact met je opgenomen. Binnenkort berichten we je over de mogelijkheid om nieuwe kinderen aan te melden.
Aanmelden zwemles

Onze medewerkers hebben een training gevolgd om in deze corona tijd zwemles te geven.

Huurders

Al onze huurders hebben een apart bericht via mail ontvangen over de mogelijkheden. Hiervoor is een apart protocol meegestuurd dat moet worden gehanteerd. Aan het protocol zit een checklist waaraan alle huurders moeten voldoen, om ook zo hun aanbod veilig en verantwoord aan te bieden.

Zie hieronder de checklist openstelling voor:
- Verenigingen
- Overige huurders

Mocht je vragen hebben over het gebruik en/of de huurkosten van je accommodatie, kijk dan op de veelgestelde vragen op onze website. Staat het antwoord er niet bij? Neem dan contact met ons op via info@sportbedrijfrotterdam.nl of 010-8080880.

 

Aangepast op 07-05-2020 12:35

De zwembaden mogen open, maar er moet nog veel gebeuren

Op 6 mei hebben we te horen gekregen dat we vanaf 11 mei weer open mogen. Ondanks dit goede nieuws, roept dit nog heel wat vragen op.

Op dit moment werkt de Zwembadbranche een protocol uit, waarin is opgenomen hoe de openstelling moet worden georganiseerd. Vanzelfsprekend moeten hierin de richtlijnen van het RIVM zijn verwerkt, zoals het waarborgen van 1,5 meter afstand. Dit wordt vrijdag a.s. door hen gepubliceerd. Wij wachten de details van dit protocol én het besluit van de veiligheidsregio en gemeente Rotterdam af, zodat we straks veilig en verantwoord open kunnen.

Dit wordt op korte termijn een enorme organisatie, waarin we keihard ons best doen om ervoor te zorgen dat jullie z.s.m. weer kunnen zwemmen. We willen je vragen om tot die tijd ons zo weinig mogelijk vragen te stellen, zodat we alle tijd kunnen stoppen in onze voorbereiding. Wij houden rekening met een gefaseerde herstart van onze activiteiten. Dus houd alvast rekening dat niet alle activiteiten meteen kunnen worden gestart.

Zodra wij nieuwe updates hebben, informeren we jullie via onze kanalen. Houd daarvoor de Facebookpagina's van onze zwembaden goed in de gaten.

We hopen jullie snel weer te zien!

Aangepast op 24-04-2020 13:20

Yes! Sporten voor kids in de buitenlucht mag weer vanaf 29 april!

Het kabinet heeft op 21 april aangekondigd dat kinderen en jongeren tot en met 18 jaar vanaf 29 april onder begeleiding buiten met elkaar mogen sporten. De leeftijdsgroep 13-18 jaar moet daarbij wel anderhalve meter afstand tot elkaar houden. Er mogen geen (officiële) wedstrijden worden gespeeld. Ook de kleedkamers en kantines bij buitensportaccommodaties blijven dicht.

Versoepelde maatregelen voor buitensportaccommodaties

Deze geplande openstelling van sportverenigingen voor jeugd roept veel vragen op. Op dit moment wordt er door NOC*NSF gewerkt aan het toepassen van de richtlijnen en protocollen die de afgelopen tijd samen met Platform Ondernemende Sportaanbieders, VSG en het ministerie van VWS zijn voorbereid. NOC*NSF zal een overkoepelend protocol voor de sport opleveren. Daarnaast werken sportbonden aan een protocol per sporttak. Deze protocollen zijn erop gericht dat de jeugdactiviteiten goed en veilig georganiseerd kunnen worden. Wanneer deze protocollen gereed zijn is op dit moment nog niet duidelijk. Hou hiervoor de website van Rotterdam Sportsupport in de gaten.

In overleg met de gemeente worden alle buitensportaccommodaties weer opengesteld voor gebruik door kinderen. Hiervoor moet wel aan een aantal voorwaarden worden voldaan:

 • Kinderen t/m 12 jaar hoeven zich niet aan de 1,5 m afstandregel te houden
 • Kinderen van 13 t/m 18 jaar moeten de 1,5 m afstandregel wel volgen
 • De activiteiten moeten plaatsvinden onder begeleiding vanuit de club
 • Volwassenen (buiten de noodzakelijke begeleiders) zijn niet toegestaan op het terrein
 • Volg eventuele aanvullende richtlijnen vanuit jouw sportbond op

Binnensporten mag nog niet. Er zijn wellicht wél manieren te bedenken waarop je jouw sportaanbod in de buitenlucht kunt organiseren. Uiteraard binnen de geldende voorwaarden van het kabinet. Onze sportregisseurs denken graag met je mee. Het is wellicht mogelijk gebruik te maken van een buitensportaccommodatie bij jou in de buurt. Tegen het tarief dat je normaal gesproken voor een gymzaal betaalt (€ 15,40) kun je een uur gebruik maken van een half veld.

Facturatie van de huurkosten

In eerdere berichtgeving is aangegeven dat we voorlopig geen kosten in rekening zouden brengen voor huur van velden, zalen en baden. Daarvoor waren wij in afwachting van regelingen van de gemeentelijke- en Rijksoverheid. We hebben inmiddels met de gemeente afgesproken één lijn te trekken voor alle partijen in Rotterdam. Dat betekent dat we de huurkosten in rekening brengen. We komen sportaanbieders echter wel tegemoet. De regelingen die wij aanbieden zijn op maat voor verschillende soorten huurders. Hierover zijn de huurders per mail geïnformeerd. Meer informatie hierover vind je hier.

Ondersteuning en vragen

Mocht je vragen hebben over het gebruik en/of de huurkosten van je accommodatie, kijk dan op de veelgestelde vragen op onze website. Staat het antwoord er niet bij? Neem dan contact met ons op via info@sportbedrijfrotterdam.nl of 010-8080880.

Heb je een (commerciële) hulpvraag?

Elke dinsdag organiseren we een webinar voor sportaanbieders om ze te helpen met allerlei actuele marketingonderwerpen. Ook delen we goede initiatieven van andere sportaanbieders. Interesse? Sluit je aan bij onze Facebookgroep via facebook.com/groups/sportaanbieders/.

Heb je een vraag over bovenstaande maatregelen? Neem dan gerust contact met ons op! Doe dit via e-mail, info@sportbedrijfrotterdam.nl, of bel ons op 010-8080880.