Coronamaatregelen

Sporten is belangrijk voor je gezondheid, we blijven het dus zo veel als mogelijk faciliteren. Zodra er een aanpassing is in de voorwaarden, passen wij onze spelregels aan.
Terug

Aangepast op 15-2-2022 19:20

Mondkapjes en 1,5 meter afstand vervallen bij CTB

In de persconferentie van 16 februari is aangekondigd dat er opnieuw kan worden versoepeld. Vanaf vrijdag 18 februari hoef je op locaties waar een coronatoegangsbewijs (CTB) verplicht is (in ons geval binnensport en zwembaden) geen mondkapje meer op en hoef je geen 1,5 meter afstand te houden, zolang er minder dan 500 mensen op de locatie zijn. Dit zal voor al onze baden en zalen het geval zijn.

Voor buitensportaccommodaties geldt geen CTB-plicht zolang je buiten blijft. Buiten hou je nog wel 1,5 meter afstand van elkaar. In de kleedkamers en kantine heb je wel een geldig coronatoegangsbewijs nodig, maar hoef je geen mondkapje meer op en vervalt de 1,5 meterregel.

Vanaf 25 februari vervallen meer maatregelen. Daarover vind je op de website van de Rijksoverheid meer informatie. Wat dit vanaf 25 februari betekent voor onze sportlocaties zullen we later aan dit artikel toevoegen.

Kijk voor alle uitleg over sport op de website van de Rijksoverheid. Heb je als vereniging vragen over de regels, neem dan contact op met Rotterdam Sportsupport.

Aangepast op 14-1-2022 22:10

Horeca weer open en competities hervat

In de persconferentie van 25 januari is aangekondigd dat er weer meer kan. De horeca gaat open en sportwedstrijden zijn weer toegestaan. Natuurlijk wel op een veilig manier, dus nog even de feiten op een rijtje:

Binnensport

 • Bezoekers, publiek en sporters moeten een coronatoegangsbewijs (CTB) kunnen tonen vanaf 18 jaar.
 • Sportcompetities worden hervat. Neem contact op met je sportbond voor meer informatie.
 • De horeca mag geopend zijn tussen 05.00 en 22.00 uur. Gasten nemen zittend plaats.
 • Publiek bij wedstrijden en trainingen is toegestaan tussen 05.00 en 22.00 uur. Het publiek heeft een vaste plek op 1,5 meter afstand van elkaar en toont bij binnenkomst een CTB.
 • Mondkapje verplicht bij verplaatsing binnen, behalve tijdens de sportbeoefening.

Zwembaden

 • Bezoekers, publiek, sporters en zwemlesouders moeten een coronatoegangsbewijs (CTB) kunnen tonen vanaf 18 jaar.
 • Onze horeca is geopend tot 22.00 uur. Gasten nemen zittend plaats.
 • Publiek bij wedstrijden, trainingen en zwemles is toegestaan tussen 05.00 en 22.00 uur. Het publiek heeft een vaste plek op 1,5 meter afstand van elkaar. Sommige van onze zwembaden laten zwemlesouders nog niet toe i.v.m. ruimte en capaciteit. Check de Facebookpagina van het zwembad bij jou in de buurt voor meer informatie.
 • Mondkapje verplicht bij verplaatsing binnen, behalve tijdens de sportbeoefening en in het 'natte' gedeelte van het bad.
 • Sportcompetities worden weer opgestart.
 • Onze zwembaden zijn open volgens de volledige programmering.

Buitensport

 • Sportcompetities worden hervat. Neem contact op met je sportbond voor meer informatie.
 • De horeca mag geopend zijn tussen 05.00 en 22.00 uur. Gasten nemen plaats en moeten een coronatoegangsbewijs (CTB) kunnen tonen vanaf 18 jaar.
 • Publiek bij wedstrijden en trainingen is toegestaan tussen 05.00 en 22.00 uur. Op de website van de Rijksoverheid staat meer informatie over de regels voor het CTB.
 • Mondkapje verplicht bij verplaatsing binnen zoals in kleedkamers of sportkantines.

Kijk voor alle uitleg over sport op de website van de Rijksoverheid. Heb je als club vragen over de regels, neem dan contact op met Rotterdam Sportsupport.

Aangepast op 26-1-2022 14:02

Sport & horeca weer open

“We móeten bewegen om gezond te blijven”. Met die woorden benadrukte nieuwe minister van VWS Ernst Kuipers het belang van sport. Sport mag vanaf 15 januari dus weer open. Zonder beperkingen in tijd, leeftijd of aantallen. Een mondkapje en coronatoegangsbewijs (CTB) heb je in binnensportlocaties en kleedkamers en toiletten op buitensportlocaties wel nodig.
Kijk voor alle uitleg over sport op de website van de Rijksoverheid.

Binnensport
Vanaf morgen (zaterdag 15 januari) gaan de binnensportlocaties weer open. Huurders die al een getekende huurovereenkomst hebben afgesloten voor deze nieuwe periode kunnen dit weekend al terecht. Als je uren nog in optie staan bij ons en je wil weer van start in je zaal of hal, neem dan contact op we zetten je optie na het weekend zsm om in een verhuring in ons systeem. Vanaf maandag kun je ook een nieuwe aanvraag doen om een sportruimte te huren.

Zwembaden
Komend weekend (15 en 16 januari) hanteren we in de zwembaden nog het huidige rooster. We gaan direct aan de slag om de zwemlessen die deels waren vervroegd weer naar de oude tijd terug te zetten en het rooster weer te vullen met andere activiteiten. Hou de website, zwemapp en Facebookpagina’s van je zwembad in de gaten voor de meest recente informatie.

Buitensport
Voor buitensport gelden ook versoepelingen. Check op de website van de Rijksoverheid hoe de regels precies zijn. Heb je als club vragen over de regels, neem dan contact op met Rotterdam Sportsupport.

Aangepast op 4-1-2022 14:10

Buiten sporten voor jeugd t/m 17 verruimd

Vanaf 11 januari wil het kabinet alle sportlocaties buiten tot 20:00 uur openen voor kinderen tot en met 17 jaar. Momenteel kunnen zij buiten sporten tot 17:00 uur. Vanaf 11 januari kan dat dus tot 20:00 uur.

 • Tijdens het sporten hoeven zij geen 1,5 meter afstand te houden.
 • Zij mogen in teamverband sporten en onderling wedstrijden spelen met teams van de eigen club.
 • Er wordt geen competitie gespeeld buiten het eigen clubverband.

Ook schoolzwemmen mag weer van start in onze baden. Dit heeft verder geen invloed op de roosters van het leszwemmen.

Ben je op zoek naar de regels die nu gelden? Kijk dan bij het kort overzicht maatregelen coronavirus.

Aangepast op 18-12-2021 19:10

Nederland in lockdown

Om verdere verspreiding van de omikron variant te voorkomen, gaat Nederland in lockdown. Onze binnensportlocaties zijn gesloten t/m vrijdag 14 januari (met uitzondering van zwemlessen voor het A, B of C-diploma tot 17.00 uur en topsport). Buitensportlocaties blijven geopend, onder voorwaarden, voor alle leeftijden tussen 05.00 en 17.00 uur. Voor volwassenen vanaf 18 jaar is buiten sporten toegestaan met maximaal 2 personen op 1,5 meter afstand.

Zwembaden
Voor klanten met een abonnement geldt weer dezelfde regeling als voorheen. Hun abonnement wordt tijdelijk bevroren. Zwemlessen voor het het A, B of C-diploma mogen wel doorgaan tot 17.00 uur. Informatie over de aangepaste roosters hopen we in de loop van de week te communiceren.

Aangepast op 14-12-2021 19:10

Maatregelen verlengd t/m 14 januari

De maatregelen die zijn ingegaan op zondag 28 november worden verlengd tot en met vrijdag 14 januari 2022. Onze zwembaden, sporthallen, sportzalen, gymzalen en alle buitensportaccommodaties blijven dus gesloten tussen 17.00 en 05.00 uur. Tijdens de openingstijden is geen publiek toegestaan.
Ook geldt voor alle binnenlocaties dat een coronatoegangsbewijs en ID-bewijs getoond moet worden voordat men de accommodatie betreedt en dat je een mondkapje draagt. Tijdens het sporten hoef je uiteraard geen mondkapje op.

Zwembaden
Voor klanten met een abonnement geldt weer dezelfde regeling als voorheen. Hun abonnement kan tijdelijk worden bevroren.

Aangepast op 29-11-2021 14:10

Sportlocaties dicht tussen 17 uur en 5 uur

Inmiddels hebben we meer duidelijkheid over de details van de nieuwe maatregelen. De belangrijkste maatregel is dat alle binnen- en buitensportlocaties gesloten zijn van 17-5 uur.

Zwembaden
Voor zwembaden blijft het rooster vóór 17 uur deze week nog onveranderd. Na 17 uur vervallen alle activiteiten. De locatie moet om 17 uur dicht zijn, dus de laatste activiteiten van de dag stoppen om 16.45 uur. Zo kunnen de zwemmers nog aankleden en het pand op tijd verlaten.
Ook de zwemlessen die na 17 uur beginnen, vervallen dus deze week. We gaan wel aan de slag om te kijken of we deze lessen kunnen verplaatsen naar een moment (dag/tijd), want ook wij vinden het belangrijk dat de zwemlessen zo veel mogelijk door kunnen blijven gaan. Uiterlijk vrijdag hoor je meer over de mogelijkheden via de zwemapp.
Klanten met zwemtickets voor activiteiten na 17 uur, ontvangen van ons rechtstreeks bericht over de mogelijkheden om te verzetten of hun geld terug te ontvangen. Voor klanten met een abonnement geldt weer dezelfde regeling als voorheen. Hun abonnement kan tijdelijk worden bevroren. Neem contact met ons op en we helpen je graag verder.

Binnensport
Voor binnensportlocaties geldt ook dat ze gesloten zijn tussen 17 uur en 5 uur. Sporters moeten de locatie uiterlijk om 17 uur verlaten.
Voor binnensport geldt dat een locatie voor 100% bezet mag zijn zolang de 1,5 meter afstand gehouden kan worden.
Sporters van 18 jaar en ouder die gebruik maken van een binnensportlocatie zijn verplicht een coronatoegangsbewijs te laten zien. Ook draag je een mondkapje en hou je 1,5 meter afstand in de accommodatie, behalve tijdens het sporten. Dit geldt ook voor personeel en vrijwilligers, tenzij zij hierdoor hun werk niet veilig kunnen doen of tenzij zij een vaste zitplaats hebben.
Publiek is niet toegestaan. De sportkantine dient tussen 17:00 en 5:00 uur gesloten te zijn.

Buitensport
Buitensportlocaties zijn gesloten tussen 17 en 5 uur. Sporters moeten de locatie uiterlijk om 17 uur verlaten.
Op buitensportlocaties is een coronatoegangsbewijs verplicht bij gebruik van voorzieningen binnen zoals kleedkamers of de kantine. Publiek is niet toegestaan. De sportkantine dient tussen 17:00 en 5:00 uur gesloten te zijn.

Aangepast op 26-11-2021 21:10

Sportlocaties dicht tussen 17 uur en 5 uur

Vanaf zondag 28 november gelden er nieuwe maatregelen. Amateursport (wedstrijden en trainingen) is tussen 17.00 en 05.00 uur niet meer toegestaan. Topsporters mogen wel trainen en wedstrijden spelen na 17.00 uur. Dat kan alleen zonder publiek.

Bovenstaande hoofdlijnen zijn duidelijk naar aanleiding van de persconferentie. We gaan ons verdiepen in de verdere details en komen daar zo snel mogelijk bij je op terug.

Aangepast op 12-11-2021 20:45

Geen toeschouwers meer bij sport

De gedeeltelijke lockdown is helaas een feit vanaf zaterdag 13 november 18 uur. Voor sport op en in onze accommodaties houdt dat in dat toeschouwers niet meer zijn toegestaan. Voor sporters van 18 jaar en ouder geldt uiteraard nog steeds dat zij worden gecontroleerd op een coronatoegangsbewijs aan de deur van het zwembad of de sporthal. Na het weekend volgt indien nodig uitgebreidere informatie.

Aangepast op 5-11-2021 15:45

Sport alleen met een coronatoegangsbewijs mogelijk

Op dinsdag 2 november heeft het kabinet nieuwe maatregelen aangekondigd. Voor sport zijn dit de belangrijkste:

Het coronatoegangsbewijs is vanaf 6 november verplicht voor:

 • Publiek bij sportwedstrijden, zowel professioneel als amateur. Bij publiek van amateurwedstrijden is jeugd tot 18 jaar uitgezonderd.
 • Georganiseerde sportbeoefening vanaf 18 jaar, zoals: sportschool, groepslessen, voetbal, zwemmen. Dit geldt voor sporters en publiek in alle binnensportlocaties, inclusief sportkantines.

Zwembaden
In de praktijk betekent dit dat je als gebruiker of bezoeker van één van onze zwembaden een coronatoegangsbewijs nodig hebt en je ID mee moeten nemen. Aan de deur wordt hierop gecontroleerd. Dit toegangsbewijs geldt ook voor ouders/begeleiders van kinderen die zwemles hebben in onze zwembaden.

Binnensport
Ook sporters en bezoekers van binnensportlocaties hebben een coronatoegangsbewijs nodig inclusief ID. Ook hier wordt aan de deur van sporthallen gecontroleerd. Op kleine binnensportlocaties (sportzalen en gymzalen) wordt de controle uitgevoerd door de sportaanbieder.

Buitensport
Voor buitensport geldt geen plicht om een coronatoegangsbewijs te tonen bij toegang tot het sportcomplex. Als je het clubhuis, kantine, kleedkamers etc wil betreden heb je weer wel een coronatoegangsbewijs nodig.

Uitzondering voor 'functioneel aanwezigen'
Er is een uitzondering gemaakt voor alle mensen die functioneel aanwezig moeten zijn bij sport, zoals scheidsrechters, coaches, trainers etc. Kijk voor meer info op de veelgestelde vragen-pagina van NOC*NSF
LET OP: In Rotterdam verzorgt Sportbedrijf Rotterdam bij bemande binnensportlocaties (sporthallen) de controle van coronatoegangsbewijzen aan de deur. Aangezien de controleurs geen kennis hebben van eventuele vrijwilligersfuncties van bezoekers is ervoor gekozen om ALLE bezoekers van 18 en jaar en ouder te controleren. Als je als vereniging wel gebruik wil maken van de uitzonderingsregel, hebben we je hulp hierbij nodig. Neem dan contact op met de locatiemanager om hier afspraken over te maken.

Aangepast op 22-09-2021 12:40

Sporten onbeperkt mogelijk

De ontwikkelingen rondom corona gaan de goede kant op en de maatregelen zijn weer verder afgeschaald. Sporten in en op onze accommodaties is weer onbeperkt mogelijk. In onze zwembaden kunnen we weer de volledige capaciteit van het bad gebruiken.

Om eten en drinken te nuttigen in onze horecagelegenheden heb je wel een coronatoegangsbewijs nodig. In onze accommodaties is de situatie van de horeca overal weer anders (afgesloten horecaruimte of horeca in de zwemzaal) en gelden er dus verschillende regels. Op de locatie zelf brengen we je op de hoogte welke maatregelen er gelden en of je wat kunt eten en drinken.

Check voor de details over hoe jij je sport mag organiseren altijd de richtlijnen vanuit je sportbond of branchevereniging. Meer informatie over alle maatregelen vind je op rijksoverheid.nl/corona.

Aangepast op 22-06-2021 22:10

Stap 4 wordt gezet

Het gaat goed met vaccineren en het aantal besmettingen loopt snel terug. Stap 4 van de versoepelingen wordt daarom al per 26 juni gezet. Dit houdt op hoofdlijnen in dat mondkapjes in onze accommodaties niet meer verplicht zijn, we meer gebruikers en bezoekers kunnen ontvangen en dat toeschouwers weer zijn toegestaan bij sport. De 1,5 meter afstand (buiten het sporten om) en maatregelen zoals handen wassen en thuisblijven en testen bij klachten blijven wel van kracht.

Zwembaden
In hoofdlijnen zien de maatregelen in de zwembaden er als volgt uit. Let op dat maatregelen per zwembad kunnen verschillen:

 • Voor zover noodzakelijk - voor de reguliere uitoefening van de activiteit in het water - is het houden van afstand niet nodig. Afstand houden blijft noodzakelijk bij activiteiten als banenzwemmen, aquasporten en recreatief zwemmen.
 • Er geldt een maximum aantal personen per bad; dat is maximaal 1 persoon per 5m2 (excl. personeel).
 • Reserveren, registratie en gezondheidscheck blijven verplicht (ook voor kinderen).
 • Douches, toiletten en kleedkamers zijn open.
 • Wedstrijden zijn toegestaan.
 • Publiek is toegestaan, op 1,5 meter afstand van elkaar.
  • Publiek bij onze eigen zwemlessen blijft niet mogelijk i.v.m. het handhaven van de 1,5 meter afstand en de benodigde placering.
  • Publiek bij diplomazwemmen is wel weer mogelijk.

Houd de locatiepagina van het zwembad en hun Facebookpagina in de gaten voor het laatste nieuws. Vrijdag 15 juni kunnen bezoekers kaartjes kopen via de webshop van het zwembad. Onze zwembaden zullen de mogelijk aangepaste programmering in laten gaan per maandag 28 juni. Verenigingen in onze baden kunnen vanaf 26 juni hun aanbod al uitbreiden.

Sporthallen, gymzalen en buitensportaccommodaties
In onze sporthallen en gymzalen zijn mondkapjes niet meer verplicht. Wel houd je buiten het sporten om 1,5 meter afstand van anderen. Publiek is weer toegestaan in sporthallen, maar wel op aangewezen plekken op de tribune en op 1,5 meter afstand. Ook op buitensportaccommodaties zijn toeschouwers weer toegestaan langs de velden, ook hier op 1,5 m afstand.
In en op al deze accommodaties geldt geen maximum aantal bezoekers meer.

Bekijk hieronder de richtlijnen voor huurders van binnensportaccommodaties:

Check voor de details over hoe jij je sport mag organiseren altijd de richtlijnen vanuit je sportbond of branchevereniging. Meer informatie over alle maatregelen vind je op rijksoverheid.nl/corona.

Aangepast op 03-06-2021 12:30

Meer sporten mogelijk!

De versoepelingen van stap 3 die zijn aangekondigd door de overheid bieden ons meer ruimte om te sporten! In de zwembaden kunnen we meer activiteiten gaan aanbieden, in de gymzalen, sporthallen en sportvelden mogen alle leeftijdsgroepen tijdens het sporten de 1,5 meter loslaten. Ook de horeca bij sportaccommodaties kan onder voorwaarden weer open.

Zwembaden
Ons zwemaanbod wordt uitgebreid met ingang van maandag 7 juni. Houd de locatiepagina van je zwembad in de gaten voor het laatste nieuws over wanneer je tickets kan kopen via de webshop. Verenigingen in onze baden kunnen vanaf 5 juni hun aanbod uitbreiden.

Binnensport
In Sporthallen kun je vanaf 5 juni met maximaal 50 personen in een zaal. Voor Gymzalen blijft vanwege de geringe oppervlakte een maximum van 20 personen gelden. Voor alle leeftijden geldt dat tijdens het sporten geen 1,5 meter afstand meer hoeft worden gehouden.
Check de uitgebreide protocollen voor de gedetailleerde richtlijnen voor gebruik.

Buitensport
Voor buitensportaccommodaties geldt geen maximum aantal aanwezigen meer op het complex. Wel geldt voor volwassenen dat sporten is toegestaan in een groep van maximaal 50. Voor alle leeftijden geldt dat tijdens het sporten geen 1,5 meter afstand meer hoeft worden gehouden.

Check de details over hoe jij je sport mag organiseren altijd de richtlijnen vanuit je sportbond of branchevereniging. Meer informatie over alle maatregelen vind je op rijksoverheid.nl/corona.

Aangepast op 20-05-2021 17:00

Opening zwembaden en binnensport in zicht!

Het zal je vast niet ontgaan zijn; onze zwembaden en onze binnensportlocaties mogen onder voorbehoud vanaf 19 mei weer open. Deze versoepelingen kunnen alleen doorgaan als het aantal besmettingen voldoende blijft dalen, maar we gaan ons hier natuurlijk, net als jij, wel op voorbereiden.

25 mei echt van start
Omdat we de openstelling goed én veilig willen organiseren, kiezen we ervoor om met ingang van 25 mei alle locaties weer te openen. Natuurlijk hebben we onszelf zo goed als mogelijk voorbereid op opengaan, maar de laatste punten op de i konden pas nu worden gezet, nu de details de bekend zijn.

Wat gaan we doen?
Open gaan betekent voor ons het openstellen van zo’n 130 accommodaties, waarvan meer dan 100 gymzalen en sporthallen én 8 zwembaden. Voor onze binnensportaccommodaties houdt dat in dat we alle aanvragen van ongeveer 400 binnensporthuurders moeten checken en verwerken. Reserveringen vanuit de vorige openstelling kunnen niet één op één worden overgenomen, aangezien de richtlijnen voor versoepelen hierop invloed hebben. We willen er dus echt voor zorgen dat we de juiste uren reserveren, zodat er ook op de goede manier gefactureerd kan worden.Naar aanleiding van het zwemprotocol, dat de richtlijnen beschrijft over wat wel en niet mogelijk is aan zwemaanbod, gaan we de nieuwe activiteiten inrichten in onze systemen en het personeel daarvoor inplannen. Met 8 zwembaden vergt dit tijd om dit zo goed en veilig mogelijk te organiseren. Voor onze bezoekers én ons personeel.We hebben deze tijd nodig, zodat we de afspraken die we maken met onze huurders en zwembezoekers ook kunnen nakomen en niemand voor een gesloten deur staat.

Vraag zaalruimte of badwater aan!
Voor huurders van onze accommodaties geldt dat we zo snel mogelijk van je willen horen óf en zo ja op welke momenten je weer gebruik wil komen maken van onze accommodaties. Voor binnensport kun je dat tot 25 mei laten weten via een online formulier. Voor zwembaden loopt dat via de locaties. We hebben alle huurders hierover ook rechtstreeks een bericht met uitgebreide uitleg gestuurd. Vanaf 25 mei kun je een huuraanvraag doen via ruimtehuren@sportbedrijfrotterdam.nl.

Hoe mag je sport organiseren?
Check de details op de site van de Rijksoverheid en de protocollen vanuit jouw sportbond of brancheorganisatie voor de specifieke regels over hoe jij jouw sportaanbod mag organiseren. De belangrijkste richtlijnen voor onze binnensportaccommodaties vind je hier:

Activiteiten voor zwemgasten
Onze zwembaden zijn per 25 mei weer geopend met een aangepast aanbod. Douches en tribunes blijven gesloten en na het sporten ga je direct naar huis. Voor kinderen is zwemles, schoolzwemmen, zwemvaardigheid en snorkelen weer mogelijk! Volwassenen mogen binnen banenzwemmen.

Recreatief zwemmen, doelgroep zwemmen (zoals baby- peuterzwemmen) en groepslessen (zoals aquasporten) mogen binnen nog niet. Buiten (Zwembad Pernis en Zwembad Hoek van Holland) mogen vrijzwemmen en groepslessen (zoalsaquasporten) wel. Per week kijken we hoe het rooster van de week erop er uit kan zien. Dit is afhankelijk van de versoepelingen die aangekondigd worden door het kabinet.

Meer informatie over alle maatregelen vind je op rijksoverheid.nl/corona.


Aangepast op 03-05-2021 14:00

Versoepelingen uitgesteld

De versoepelingen per 11 mei worden uitgesteld, heeft het kabinet zaterdag 1 mei in een schriftelijke verklaring laten weten. We zijn in afwachting van nieuwe berichtgeving over de volgende stap in het openingsplan. Voorlopig blijven onze zwembaden en binnensportlocaties gesloten. Zwembaden zijn wel open voor zwemlessen en in onze buitenbaden kun je terecht voor banenzwemmen.

Meer informatie over de maatregelen en het stappenplan vind je op https://www.rijksoverheid.nl/corona.


Aangepast op 13-04-2021 19:50

Stappenplan biedt perspectief

Helaas moeten we nog even volhouden. In de persconferentie van 13 april is duidelijk gemaakt dat volgens het stappenplan onze gymzalen, sportzalen en sporthallen in ieder geval tot en met 11 mei gesloten blijven. De zwembaden zijn voorlopig alleen geopend voor zwemles.

Buitensportcomplexen blijven open voor activiteiten die binnen de maatregelen zijn toegestaan. Check voor de manier waarop jij jouw sport nog wél kunt aanbieden de richtlijnen van jouw sportbond of brancheorganisatie.

Meer informatie over de maatregelen en het stappenplan vind je op https://www.rijksoverheid.nl/corona.

Aangepast op 23-03-2021 20:25

Verlenging lockdown tot en met 20 april

In de persconferentie van 23 maart is aangekondigd dat de huidige lockdown wordt verlengd tot en met 20 april. Dat betekent dat onze gymzalen, sportzalen en sporthallen in ieder geval tot en met 20 april gesloten blijven. De zwembaden blijven alleen geopend voor zwemles.

Buitensportcomplexen blijven open voor activiteiten die binnen de maatregelen zijn toegestaan. Check voor de manier waarop jij jouw sport nog wél kunt aanbieden de richtlijnen van jouw sportbond of brancheorganisatie.

Meer informatie over alle maatregelen vind je op https://www.rijksoverheid.nl/corona.

Aangepast op 09-03-2021 10:55

Verlenging lockdown tot en met 30 maart

Zojuist is aangekondigd dat de huidige lockdown wordt verlengd tot en met 30 maart. Dat betekent dat onze gymzalen, sportzalen en sporthallen in ieder geval tot en met 30 maart gesloten blijven. Onze zwembaden worden gedeeltelijk geopend voor zwemles.

Buitensportcomplexen blijven open voor activiteiten die binnen de maatregelen zijn toegestaan. Hieronder lees je wat de sluiting verder voor gevolgen heeft voor onze locaties en dienstverlening.

Zwembaden
Zwemles is weer mogelijk voor kinderen tot en met 12 jaar. Kinderen die al bij ons met zwemles waren gestart, worden hierover zo snel mogelijk geïnformeerd.

Voor andere activiteiten blijven onze zwembaden gesloten tot en met 30 maart. Abonnementen en meerbadenkaarten (uitgezonderd zwemles) worden automatisch verlengd voor de periode dat je deze niet hebt kunnen gebruiken.

Binnensport
Je kunt tot en met 30 maart niet terecht in onze binnensportaccommodaties. Eerder gemaakte afspraken met huurders over de huurkosten blijven in stand.

Buitensport
Volwassenen van 27 jaar en ouder mogen buiten op sportaccommodaties met maximaal 4 mensen sporten. Voorwaarden is wel dat zij 1,5 meter afstand houden. Tot en met 26 jaar was sporten bij sportaccommodaties al toegestaan, in teamverband, zonder 1,5 meter afstand te houden. Daarnaast mogen gemeenten sportactiviteiten organiseren op andere locaties. Check voor de manier waarop jij jouw sport nog wél kunt aanbieden de richtlijnen van jouw sportbond of brancheorganisatie.

Meer informatie over alle maatregelen vind je op https://www.rijksoverheid.nl/corona.


Aangepast op 23-02-2021 19:55

Verlenging lockdown tot en met 15 maart

We maken hele kleine stapjes vooruit. Er mag weer door een grotere groep buiten gesport worden! Jeugd tot en met 26 jaar mag buiten in groepsverband sporten. De rest van de maatregelen voor sport blijft hetzelfde. Dat betekent dat onze zwembaden, gymzalen, sportzalen en sporthallen in ieder geval tot en met 15 maart gesloten blijven.

Meer informatie over alle maatregelen vind je op https://www.rijksoverheid.nl/corona.


Aangepast op 02-02-2021 19:35

Verlenging lockdown tot en met 2 maart

Zojuist is aangekondigd dat de huidige lockdown wordt verlengd tot 2 maart. Dat betekent dat onze zwembaden, gymzalen, sportzalen en sporthallen in ieder geval tot en met 2 maart gesloten blijven.

Buitensportcomplexen blijven open voor activiteiten die binnen de maatregelen zijn toegestaan. Hieronder lees je wat de sluiting verder voor gevolgen heeft voor onze locaties en dienstverlening.

Zwembaden
Je kunt tot en met 2 maart niet terecht in onze zwembaden. Abonnementen en meerbadenkaarten worden automatisch verlengd voor de periode dat je ze niet hebt kunnen gebruiken.

Binnensport
Je kunt tot en met 2 maart niet terecht in onze binnensportaccommodaties. Eerder gemaakte afspraken met huurders over de huurkosten blijven in stand.

Buitensport
Buiten sporten kan, zolang de activiteit past binnen de maatregelen. Check voor de manier waarop jij jouw sport nog wél kunt aanbieden de richtlijnen van jouw sportbond of brancheorganisatie. Eerder gemaakte afspraken met huurders over de huurkosten blijven in stand.

Meer informatie over alle maatregelen vind je op https://www.rijksoverheid.nl/corona.


Aangepast op 12-01-2021 19:35

Verlenging lockdown tot en met 9 februari

Het is helaas niet anders; onze binnensportlocaties en zwembaden blijven gesloten. In de persconferentie van 12 januari heeft de regering een verlenging van de huidige maatregelen aangekondigd. Dat betekent dat onze zwembaden, gymzalen, sportzalen en sporthallen in ieder geval tot en met 9 februari gesloten blijven.

Buitensportcomplexen blijven open voor activiteiten die binnen de maatregelen zijn toegestaan. Hieronder lees je wat de sluiting verder voor gevolgen heeft voor onze locaties en dienstverlening.

Zwembaden
Je kunt tot en met 9 februari niet terecht in onze zwembaden. Abonnementen en meerbadenkaarten worden automatisch verlengd voor de periode dat je ze niet hebt kunnen gebruiken.

Binnensport
Je kunt tot en met 9 februari niet terecht in onze binnensportaccommodaties. Eerder geldende afspraken ten aanzien van verhuringen blijven in stand.

Buitensport
Buiten sporten kan, zolang de activiteit past binnen de maatregelen. Check voor de manier waarop jij jouw sport nog wél kunt aanbieden de richtlijnen van jouw sportbond of brancheorganisatie. Huurders van buitensportaccommodaties ontvangen via e-mail bericht over de huurkosten.

Meer informatie over alle maatregelen vind je op https://www.rijksoverheid.nl/corona.


Aangepast op 14-12-2020 20:00

Harde lockdown tot en met 19 januari

Op 14 december heeft premier Mark Rutte weer een periode met strengere maatregelen aangekondigd. Voor ons betekenen de maatregelen dat onze zwembaden, gymzalen, sportzalen en sporthallen tot en met 19 januari sluiten. Buitensportcomplexen blijven open voor activiteiten die binnen de maatregelen nog wel zijn toegestaan. 

Hieronder lees je wat de sluiting verder voor gevolgen heeft voor onze dienstverlening.

Zwembaden
Zwembaden zijn gesloten. Dit betekent dat alle programmering, zoals zwemles, banenzwemmen, aquasport en recreatief zwemmen niet mogelijk is.   

Abonnementen en strippenkaarten worden automatisch verlengd voor de periode dat je ze niet hebt kunnen gebruiken. Had je al gereserveerd of een kaartje gekocht? Dan storten we je geld terug.  

Binnensport
Je kunt tot en met 19 januari niet terecht in onze binnensportaccommodaties. De uren die je hierdoor niet kunt gebruiken, zullen niet in rekening worden gebracht.  

Buitensport
Buitensport kan door blijven gaan, zolang de activiteit past binnen de nieuwe maatregelen. Check voor de manier waarop jij jouw sport nog wél kunt aanbieden de richtlijnen vanuit jouw sportbond of brancheorganisatie.
Meer informatie over alle maatregelen vind je op https://www.rijksoverheid.nl/corona.

Storing verhelpen 
Tijdens de periode van sluiting (in ieder geval tot en met 19 januari) gaan we als Sportbedrijf Rotterdam overstappen op een andere ICT-provider. Hiermee verhelpen we de problemen die we ondervinden door een computervirus bij onze huidige ICT-leverancier. Inmiddels is een groot aantal systemen weer in de lucht. Er is op dit moment gelukkig ook geen aanleiding om te denken dat er tijdens de storing misbruik is gemaakt van persoonsgegevens uit onze systemen. Wel hebben wij vanuit onze meldplicht een melding gedaan bij de Autoriteit Persoonsgegevens. 
 
In januari 2021 is de overstap naar onze nieuwe systemen compleet. We hopen dan ook de laatste hobbel qua verhuring van zalen te hebben opgelost. Je kunt dan, zodra de coronamaatregelen het toelaten, weer gebruik maken van onze zwembaden, gymzalen, sportzalen, sporthallen en squashbanen. 


Aangepast op 19-11-2020 09:29

Goed nieuws: verruiming regels voor sporten

De coronamaatregelen zijn weer versoepeld. Dat betekent dat de ZWEMBADEN WEER OPEN gaan (met nog steeds aangepast aanbod) en dat binnen en buiten SPORTEN IN GROEPJES VAN 4 weer mag.

Check de richtlijnen vanuit je sportbond en brancheorganisatie voor de details hierover. Alle details over wat wel en niet mag in Rotterdam vind je in de Noodverordening die geldt voor de Regio Rotterdam-Rijnmond.


Aangepast op 17-11-2020 20:29

 

Slecht nieuws: storing in onze systemen

Onze ICT-aanbieder heeft een grote storing met de volgende gevolgen voor ons: 

 • We hebben GEEN TOEGANG tot onze OUDE MAIL. Vanaf 16 november kunnen we gelukkig wel weer mails ontvangen en versturen. 
 • We hebben GEEN TOEGANG tot ons systeem voor zwemlessen en het volgen van leerlingen. Daardoor hebben we geen inzicht in de groepsindelingen en de niveaus van de kinderen. We kunnen daarom tot zaterdag GEEN (veilige) ZWEMLESSEN geven. We werken hard aan een oplossing en verwachten vanaf zaterdag weer zwemlessen te kunnen geven. Zwemouders worden uiteraard geïnformeerd. 
 • We hebben GEEN TOEGANG tot het reserveringssysteem voor sport- en gymzalen en sporthallen. We kunnen daarom voorlopig GEEN NIEUWE VERHURINGEN aannemenOok tijdelijk stopgezette verhuringen kunnen we NIET ACTIVEREN. NIEUWE ANNULERINGEN kunnen we niet verwerkenmaar ontvangen we wel en zullen we met terugwerkende kracht, zodra het weer kan, verwerken. 

 
Wanneer is de storing opgelost?
We weten het niet en zijn grotendeels afhankelijk van onze ICT-aanbieder. Bij de ICT-aanbieder en bij het Sportbedrijf werkt iedereen met man en macht aan een oplossing, zodat we je zo snel mogelijk weer op de normale manier kunnen helpen. We houden je uiteraard op de hoogte. 


Aangepast op 10-11-2020 09:29

Opzegtermijn vervalt tijdelijk

Na overleg met de gemeente hebben we besloten om onze vaste huurders de mogelijkheid te bieden om voor de periode van 14 okt t/m 16 dec hun gehuurde uren te annuleren. De gebruikelijke opzegtermijn vervalt dus in deze periode. Bovenstaande geldt niet voor permanente huurders.

Vaste huurders: huurders die voor een langere periode per uur zalen, hallen, velden of baden huren en betalen.
Permanente huurders: huurders die met ons een jaarovereenkomst hebben en permanent de beschikking hebben over de ruimte.

Uren die niet gebruikt én geannuleerd zijn in de periode 14 okt t/m 16 dec zullen we niet in rekening brengen. Je gebruikelijke uren blijven wel in optie staan, dus zodra je wil en mag volgens de geldende maatregelen, kun je weer terecht op je gebruikelijke tijd en in je accommodatie.
Als je huurder bent van een zwembad en je wil weer aan de slag, neem dan contact op met de locatiemanager of ruimtehuren@sportbedrijfrotterdam.nl. Het kan namelijk zijn dat wij zelf onze programmering moeten aanpassen en er verschuivingen zijn in beschikbaarheid van badwater.

Let op: sporten is nog steeds mogelijk, dus we zullen niet automatisch je uren annuleren. Hier moet je zelf een bericht voor sturen aan ruimtehuren@sportbedrijfrotterdam.nl. Stuur je annulering uiterlijk op 16 december in.

Aangepast op 06-11-2020 14:32

Uitwerking van de maatregelen van 3 nov. voor Rotterdam-Rijnmond

Naar aanleiding van de landelijke maatregelen heeft de Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond een noodverordening opgesteld met daarin de gedetailleerde uitwerking van de nieuwe regels die gelden voor onze regio. De noodverordening gaat in per 4 november 22.00 uur.

Hieronder lees je de belangrijkste punten voor sport.

Sportlocaties: open of dicht?

 • Zwembaden zijn gesloten
 • Sporthallen, gymzalen en sportscholen zijn open
 • Buitensportlocaties van sportverenigingen en sportstichtingen zijn open

Sportbeoefening: wat mag wel en wat niet?

Jeugd
Jeugd t/m 17 jaar mag met meer dan 2 personen sporten (er geldt geen maximum aantal) en mag binnen 1.5 meter van elkaar komen tijdens het sporten. Deze jeugd mag op de eigen club onderlinge wedstrijden spelen. Dit geldt niet voor zwemactiviteiten, omdat zwembaden zijn gesloten.

Volwassenen
Voor iedereen vanaf 18 jaar geldt dat sporten alleen mag met maximaal 2 personen op 1,5 meter afstand. Groepslessen en trainingen met een instructeur en andere georganiseerde sportbeoefening van 2 of meer mag niet.

Specifieker:

 • Individueel trainen mag
 • Individuele sport samen met 1 ander iemand doen (fitness, wielrennen) mag. Dus een groep van 2 zonder instructeur/trainer, mag. Er mogen dan ook meerdere groepjes zijn van 2 als dat spontaan en ongeorganiseerd ontstaat. Zoals in de fitnessruimte of op de wielerbaan of op de schaatsbaan (binnen geldt dan wel max 30 van die individuele “spontane” sporters)
 • Groepslessen/trainingen met een instructeur/trainer/groepsleider mag met maximaal 2, dat geldt voor binnen en buiten. Dus tennisles met 2 of personal trainer met 2 mag doorgaan. Tennisles met 4, spinning les met 8 of bootcamp met 10 niet.
 • In teamverband sporten onder begeleiding van een trainer/leider/instructeur mag dus enkel in een groep van 2. Ook voor verenigingssporten (binnen en buiten) geldt dit.
 • Meerdere groepjes van 2 zonder trainer mag alleen als dit ongeorganiseerd en spontaan plaatsvindt. Dus zoals bij individueel sporten dat bij bullet 2 staat.

Vragen of twijfel?

Je vindt de gehele tekst van de noodverordening van de Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond hier. Uitleg over de landelijke maatregelen met veel gestelde vragen vind je hier.

Heb je vragen of twijfel je of jouw sportactiviteit door kan gaan, neem dan contact op met je sportbond of brancheorganisatie. Zij kennen de details voor jouw specifieke sport.


Aangepast op 04-11-2020 09:10

Nieuwe maatregelen n.a.v. persconferentie van 3 november

De persconferentie van 3 november heeft weer nieuwe maatregelen gebracht. Alle maatregelen voor sport en spel en zwemmen vind je hier onder het kopje ‘Sport en spel’: https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/coronavirus-covid-19/nederlandse-maatregelen-tegen-het-coronavirus/openbaar-en-dagelijks-leven

We werken hard aan het achterhalen van de details van de maatregelen en laten je daarna weten of en op welke manier sporten en zwemmen bij het Sportbedrijf door kan gaan. Als er extra maatregelen voor onze regio komen, passen wij ons aanbod daarop aan en lees je dat uiteraard ook weer hier.

Onze zwembaden zijn gesloten!

Eerder leek het erop dat er voor zwemlessen een uitzondering werd gemaakt, maar dit is niet het geval. Onze zwembaden zijn dus vanaf 5 november tot 19 november volledig dicht.

Abonnementen en strippenkaarten worden automatisch verlengd voor de periode van 2 weken. Had je al voor een activiteit gereserveerd? Dan nemen we contact met je op om je activiteit opnieuw te plannen.

Houd altijd onze website, Facebookpagina en ZwemApp goed in de gaten voor de laatste updates.


Aangepast op 15-10-2020 16:00

Vervolg maatregelen voor onze accommodaties o.b.v. persconferentie 13 oktober

Onze zwembaden

We blijven open, maar hebben onze activiteiten aangepast om binnen de nieuwe maatregelen te passen. Zo zijn bijvoorbeeld de maximale aantallen aangepast. Hieronder de maatregelen die gelden per activiteit:

Basisregels in het zwembad
- Draag vanaf 13 jaar een mondkapje;
- Er kan alleen op afspraak worden gezwommen. Reserveer je plek of koop je kaartje online;
- De 1,5 meter afstand geldt zowel in als uit het water;
- Kleed je thuis alvast om, vooraf kan geen gebruik gemaakt worden van de kleedkamers;
- Kleedkamers zijn na de activiteit open, zolang de 1,5 meter wordt gehandhaafd;
- Douches zijn gesloten;
- Onze horeca blijft gesloten, er mag geen publiek aanwezig zijn;
- Volg de verplichte route en desinfecteer je handen bij binnenkomst;
- Volg de aanwijzingen van het personeel op.

Huurders
Ook voor verenigingen hebben de aangescherpte maatregelen gevolgen. Check bij jouw sportbond of brancheorganisatie wat wel en niet is toegestaan. Maak hierop jouw protocol up-to-date en stem dit af met het betreffende zwembad.

Banenzwemmen en aquasporten
Kleed je thuis alvast om, vooraf kan geen gebruik gemaakt worden van de kleedkamers. Na het zwemmen kan er wel omgekleed worden in de kleedkamer. Je kunt je tas op de daarvoor bestemde plek in de zwemzaal neerleggen.

Er moet ook weer in het water rekening worden gehouden met de 1,5 meter afstand. Hierdoor worden de maximale bezoekers per activiteit teruggebracht naar de capaciteit van het bad met in achtneming van deze 1,5 meter regel.

Recreatief zwemmen
Recreatief zwemmen wordt gezien als vrije tijd & spelen. Dit valt dus niet onder sportbeoefening. Dit betekent dat bij deze activiteiten maximaal 30 personen mogen deelnemen. Dit betreft bijvoorbeeld gezinszwemmen en vrijzwemmen.

Ook hier is de 1,5 meterregel weer van kracht (behalve voor kinderen t/m 12 jaar en ouders met hun eigen kinderen).

Zwemles
Het is niet mogelijk om bij zwemles te blijven kijken. Dit geldt voor alle niveaus. Trek thuis alvast de zwemkleding aan. Waar het kind niet zelfstandig kan omkleden, mag de ouder mee. Zorg dat je daarna het zwembad z.s.m. verlaat. We willen zoveel mogelijk de doorstroom stimuleren, dus zo weinig mogelijk bezoekers binnen hebben.

Diplomazwemmen
Helaas kan het diplomazwemmen door ouders/verzorgers en/of grootouders niet worden bijgewoond. Gelukkig kan het afzwemmen zelf wel doorgaan, zodat de diploma’s behaald kunnen worden. We maken er voor de kinderen uiteraard een feestje van.

Binnensport

We blijven open voor alle sportactiviteiten die binnen de nieuwe maatregelen passen. Hieronder vind je de algemene regels die gelden voor binnensport. Check bij twijfel bij jouw sportbond of brancheorganisatie wat wel en niet is toegestaan. Onze squashbanen zijn gesloten voor alle activiteiten. Je kunt nog wel een zaal bij ons huren. Dat kan nu niet via ons online verhuurloket, maar je kunt een aanvraagformulier opvragen via info@sportbedrijfrotterdam.nl.

Let op: we vragen iedereen van 13 jaar of ouder om in onze accommodatie een mondkapje te dragen (niet tijdens het sporten natuurlijk). Wel zo veilig voor iedereen.

Algemene regels binnensport
- Voor sportactiviteiten in een zaal met deelnemers onder de 18 jaar geldt geen maximale groepsgrootte en ook geen onderlinge 1,5 meter afstand;
- Voor sportactiviteiten met deelnemers van 18 jaar en ouder geldt een maximum aantal van 30 personen per ruimte. Activiteiten mogen plaatsvinden in groepjes van maximaal 4 personen waarbij iedereen onderling 1,5 meter afstand houdt. Er kunnen meerdere groepjes tegelijk actief zijn in de zaal (tot max. 30 personen). Zij mengen zich niet en houden ruime afstand tot andere groepjes;
- Let op: In gymzalen geldt bij personen van 18 en ouder een maximale groepsgrootte van 20 personen (i.p.v. 30 personen) vanwege de ventilatie-eisen. Voor sporthallen en sportzalen geldt de algemene regel van 30 personen per ruimte;
- Toeschouwers zijn niet toegestaan;
- Kleedkamers, douches en horeca blijven dicht, toiletten zijn wel open.

Buitensport

Buitensportaccommodaties blijven open voor alle sportactiviteiten die binnen de nieuwe maatregelen passen. Hieronder vind je de algemene regels die gelden voor buitensport. Check bij twijfel bij jouw sportbond of brancheorganisatie wat wel en niet is toegestaan.

Algemene regels buitensport
- Voor sportactiviteiten met deelnemers van 18 jaar en ouder geldt dat activiteiten mogen plaatsvinden in groepjes van maximaal 4 personen waarbij iedereen onderling 1,5 meter afstand houdt. Er kunnen meerdere groepjes tegelijk actief zijn. Zij mengen zich niet en houden ruime afstand tot andere groepjes. Er geldt geen maximum aantal personen;
- Voor sportactiviteiten met deelnemers onder de 18 jaar geldt geen maximale groepsgrootte van 4 en ook geen onderlinge 1,5 m afstand;
- Toeschouwers zijn niet toegestaan;
- Kleedkamers, douches en kantines blijven dicht, toiletten zijn wel open;
- Wedstrijden, toernooien en competities zijn niet toegestaan;
- Wedstrijden tegen clubgenoten op de eigen accommodatie zijn toegestaan voor sporters onder 18.


Aangepast op 14-10-2020 17:20

Maatregelen n.a.v. persconferentie 13 oktober

Zwembaden

Op dit moment zoeken we uit welke zwemactiviteiten door kunnen blijven gaan en op welke manier. Zodra hierover duidelijkheid is, passen we ons rooster aan. Tot die tijd hebben we het kopen van tickets uitgeschakeld.

Let op: we vragen iedereen van 13 jaar of ouder om in onze accommodatie een mondkapje te dragen (niet tijdens het zwemmen natuurlijk). Wel zo veilig voor iedereen.

Voor huurders van onze zwembaden geldt dat ze hun activiteiten moeten aanpassen naar de huidige richtlijnen.

Binnensport

We blijven open voor alle sportactiviteiten die binnen de nieuwe maatregelen passen. Check bij jouw sportbond of brancheorganisatie wat wel en niet meer is toegestaan. Horeca en kleedkamers zijn gesloten en na het sporten ga je direct naar huis. Toeschouwers zijn ook nog steeds niet toegestaan. Onze squashbanen zijn gesloten en het is ook niet mogelijk om via ons verhuurloket een sportzaal te huren.

Let op: we vragen iedereen van 13 jaar of ouder om in onze accommodatie een mondkapje te dragen (niet tijdens het sporten natuurlijk). Wel zo veilig voor iedereen.

Buitensport

Buitensportaccommodaties blijven open voor alle sportactiviteiten die binnen de nieuwe maatregelen passen. Check bij jouw sportbond of brancheorganisatie wat wel en niet meer is toegestaan. Kantines en kleedkamers zijn gesloten en na het sporten ga je direct naar huis. Toeschouwers zijn ook nog steeds niet toegestaan.


Aangepast op 04-10-2020 15:00

Kappie op!

De gemeente Rotterdam en het kabinet hebben het dringende advies gegeven om in alle openbare binnenruimtes een mondmasker te dragen. In ons geval geldt dit tot de zwem- of sportzaal. Daarom vragen we jullie vanaf maandag (05-10) een mondkapje te dragen in onze zwembaden en sporthallen. Wij doen mee, jij ook?

In de berichtgeving hieronder is nog een verduidelijking toegevoegd wat betreft het recreatieve zwemmen.


Aangepast op 30-09-2020 15:30

Sporten kan nog steeds bij Sportbedrijf Rotterdam

Het aantal besmettingen met het coronavirus in Rotterdam loopt op. Daarom heeft de Rijksoverheid nieuwe maatregelen getroffen die vanaf dinsdag 29 september gelden.

Algemeen geldt voor sporten bij alle locaties van Sportbedrijf Rotterdam het volgende:

 • Sportbeoefening kan doorgaan
 • Toeschouwers zijn voorlopig niet toegestaan
 • Na het sporten dien je de accommodatie direct te verlaten
 • Alle sportkantines en ook horeca bij onze zwembaden zijn gesloten
 • Let op: het is ook niet toegestaan op of in de accommodaties van Sportbedrijf Rotterdam te wachten op anderen die aan het sporten zijn
 • Let op: je bent als huurder tijdens je activiteit ZELF VERANTWOORDELIJK voor het naleven van de richtlijnen

Zwembaden

Ook in onze zwembaden scherpen we de spelregels aan. De spelregels in het kort:

Zwemles
- Het is niet mogelijk om bij zwemles te blijven kijken. Dit geldt voor alle niveaus.
- Trek thuis alvast de zwemkleding aan. Je mag alleen mee naar binnen om te helpen bij het omkleden. Zorg dat je daarna het zwembad z.s.m. verlaat.
- Houdt 1,5 meter afstand en wacht op je beurt als dat nodig is.
- Volg de verplichte route en desinfecteer je handen bij binnenkomst.
- Volg de aanwijzingen van het personeel op.

Diplomazwemmen
Helaas kan het diplomazwemmen door ouders/verzorgers en/of grootouders niet worden bijgewoond. Gelukkig kan het afzwemmen zelf wel doorgaan, zodat de diploma’s behaald kunnen worden. We maken er voor de kinderen uiteraard een feestje van.

Banenzwemmen en aquasporten
Hiervoor gelden nog steeds dezelfde regels als voorheen. Er kan er alleen op afspraak worden gezwommen. Je moet je plek online reserveren én een los kaartje aanschaffen.

Recreatief zwemmen
Voor alle andere recreatieve zwemactiviteiten, zoals bijvoorbeeld vrij- en gezinszwemmen is het nog niet helemaal duidelijk welke aantallen wij hierin moeten hanteren. Daarover informeren we je zo snel mogelijk.
Recreatief zwemmen wordt gezien als vrije tijd & spelen. Dit valt dus niet onder sportbeoefening. Dit betekent dat bij deze activiteiten maximaal 30 personen mogen deelnemen. Dit betreft bijvoorbeeld Gezinszwemmen en Vrijzwemmen.

Zorg dat je je aan de spelregels houd, om de veiligheid van jezelf en ons personeel te waarborgen.


Aangepast op 25-09-2020 12:00

Nieuwe regionale maatregelen Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond

Het aantal besmettingen met het coronavirus in Rotterdam loopt op en daarom heeft onze Veiligheidsregio de coronamaatregelen aangescherpt. Hieronder staat uitgelegd welke nieuwe maatregelen voor jou van belang zijn als sport- of beweegaanbieder.

Vanaf 20 september gelden voor sport de volgende richtlijnen:

 • Er is een MELDPLICHT voor samenkomsten van meer dan 50 personen. Dit geldt voor binnen én buiten én voor alle leeftijden (ook onder 13 jaar). De melding bij de Veiligheidsregio moet uiterlijk 48 uur voor aanvang gebeuren.
 • Het is VERBODEN je op te houden in een gezelschap van meer dan 50 personen. Dit geldt voor binnen én buiten én voor alle leeftijden (ook onder 13 jaar).

Wat is een samenkomst?

Alle bijeenkomsten waarbij meerdere mensen aanwezig zijn ongeacht leeftijd, zijn samenkomsten tenzij er sprake is van doorstroom van mensen. Alle sportactiviteiten zoals trainingen, lessen en wedstrijden zijn samenkomsten.

Wat is een gezelschap?

Een gezelschap ‘hoort bij elkaar’. Denk bijvoorbeeld aan een vriendengroep, een reisgezelschap, een sportteam. Je bent GEEN gezelschap met willekeurige anderen, zoals andere mensen in een sportschool of bij een zwemles. Meer toelichting op het begrip gezelschappen is hier te vinden.

Uitzondering

Een gezelschap van 50 of meer mensen is verboden. Voor sportverenigingen geldt daarop een uitzondering, zij mogen op basis van het verenigingsrecht wel met meer dan 50 personen bij elkaar komen voor activiteiten waar ze voor zijn opgericht, dus voor sportgerelateerde zaken. De meldingsplicht, zie bovenstaand, geldt dan wel. Voor alle zaken die niet direct met sport samenvallen, zoals feesten, partijen en evenementen geldt de uitzondering niet en is er een maximum van 50 personen.

Wat betekent dit voor mij?

 • Voor sportverenigingen geldt:
  • Gezelschappen van meer dan 50 personen zijn toegestaan voor sportactiviteiten of zaken die direct met sport samenhangen
  • Verbod op gezelschappen van meer dan 50 personen voor feesten, borrels, evenementen
  • Alle samenkomsten boven de 50 personen moeten gemeld worden
 • Voor overige sportaanbieders (die buiten het verenigingsrecht vallen) geldt:
  • Gezelschappen van meer dan 50 personen zijn NIET toegestaan, ook niet voor sportactiviteiten zoals een clinic voor meer dan 50 vrienden of collega’s
  • Alle samenkomsten boven de 50 personen moeten gemeld worden, zoals bij een particuliere zwemles

Maak melding van een samenkomst

Wanneer je één van de ruimtes van het Sportbedrijf huurt, ben je ZELF verantwoordelijk voor het maken van een melding. Op de website van de Veiligheidsregio Rotterdam Rijnmond kun je melden dat je een samenkomst organiseert of laat organiseren voor meer dan 50 personen. Via dit formulier kun je ook meteen meerdere samenkomsten op hetzelfde adres in één keer melden.
Let op: Als meerdere huurders tegelijk gebruik maken van een accommodatie en dáárdoor het aantal van 50 personen wordt overschreden, maakt het Sportbedrijf melding van de samenkomst.

Richtlijn voor toeschouwers blijft hetzelfde

Toeschouwers zijn nog steeds toegestaan, zolang de regels voor hoeveel mensen samen mogen komen, worden gehanteerd. Kijk op de site van Gemeente Rotterdam wat hierin de richtlijn is.

Algemeen blijft gelden:

 • 1,5 meter afstand blijft de basis, behalve tijdens het beoefenen van de sport.
 • Voel je je niet lekker? Moet je hoesten, niezen of heb je koorts? Blijf dan altijd thuis.


Aangepast op 28-08-2020 10:33

Een nieuw sport- en schooljaar gaat van start

Het nieuwe sportseizoen en schooljaar staan op het punt van beginnen. We willen je daarom een laatste update geven over de meest actuele Coronarichtlijnen die gelden voor het gebruik van onze accommodaties.

Richtlijnen Sporthallen en Gymzalen

Alle huurders ontvangen van ons per mail de nieuwe Richtlijnen voor Sporthallen en Richtlijnen voor Gymzalen, waar ook sportzalen onder vallen. Neem deze goed door en zorg ervoor dat je bij gebruik van de accommodatie alle richtlijnen volgt. Volg daarnaast ook de richtlijnen vanuit je sportbond of brancheorganisatie.

Toeschouwers op de tribune

In onze sporthallen geldt vanwege de 1,5 meterregel een maximumcapaciteit voor onze tribunes. Via mail ontvang je een overzicht van de maximale capaciteit per sporthal, die is namelijk niet overal hetzelfde.

Gebruik van scheidingswanden

Voorlopig kun je GEEN gebruik maken van de scheidingswanden in sporthallen en sportzalen. Er is nog geen duidelijkheid of de hallen en zalen voldoen aan de ventilatienormen als de wanden naar beneden zijn. We werken er hard aan om daar duidelijkheid over te krijgen en laten het je uiteraard weten wanneer de wanden weer gebruikt kunnen worden.

Maatwerk per gemeente of regio

We krijgen soms vragen over onze richtlijnen omdat deze afwijken van de landelijke richtlijnen. Omdat er verschillen zijn in het aantal besmettingen per regio of stad mogen Veiligheidsregio’s en Burgemeesters regionaal of lokaal de regels aanscherpen. Onze maatregelen zijn dus in lijn met de landelijke richtlijnen én eventueel aanvullende maatregelen voor onze regio en/of stad.


Aangepast op 3-07-2020 10:33

Binnensport 6 juli open!

Eindelijk is het zover. Onze binnensportlocaties mogen open, maar wel onder bepaalde voorwaarden. Alle sportaanbieders die hebben aangegeven weer aan de slag te willen, hebben een plek gekregen. Zij hebben bericht gehad met informatie over waar en wanneer ze weer aan de slag kunnen en met welke richtlijnen ze rekening moeten houden.
We zijn superblij dat onze accommodaties weer gebruikt worden. We kunnen weer met recht zeggen: Hier leeft sport!


Aangepast op 25-06-2020 20:20

Binnensport mag definitief open!

De overheid bracht ons op woensdag 24 juni goed nieuws; de openstelling van binnensportaccommodaties per 1 juli kan doorgaan, maar wel onder bepaalde voorwaarden. Ook de Veiligheidsregio en de gemeente kunnen voorwaarden opleggen. De details van die voorwaarden zijn echter nog niet bekend. Dat maakt dat wij nog niet kunnen bepalen welke accommodaties open kunnen.

Wat weten we al wel?

Om de opstart goed te organiseren, is het voor ons cruciaal om duidelijkheid te hebben over de voorwaarden. Het is dus helaas niet haalbaar om al per 1 juli open te gaan. We willen zeker weten welke accommodaties voldoen aan de eisen en kunnen daarna de gebruikers indelen op de beschikbare locaties, de huurders op de hoogte brengen en de toegang organiseren.

Hoe zit het met mijn aanvraag?

We zijn klaar om aan de hand van de definitieve voorwaarden te bepalen welke zalen we kunnen openstellen. Ook alle aanvragen voor zaalhuur zijn geïnventariseerd. De puzzel kan worden gelegd als we weten welke zalen open kunnen. Nog even geduld dus. Zoals eerder aangegeven kan het zijn dat je niet terecht kunt op de locatie van je keuze, we bieden je dan waar mogelijk een alternatief aan. Ook je aangevraagde uren kunnen wellicht afwijken, omdat we vanwege de voorwaarden een half uur tussen 2 verschillende huurders vrijhouden. We verhuren alleen per half of heel uur.

Wat kan ik alvast doen?

Je kunt je alvast voorbereiden met de richtlijnen vanuit NOC*NSF en je eigen sportbond of branche-organisatie. Wij zorgen ervoor dat in de locaties looprichtingen en hygiënemaatregelen zijn aangegeven en zorgen voor de dagelijkse eindschoonmaak van de accommodatie. Let op; je dient zelf je materiaal na gebruik schoon te maken in de gehuurde tijd. Ook andere schoonmaakwerkzaamheden en eventuele wisseltijden binnen groepen, dien je in de gehuurde tijd te organiseren. Voor sportverenigingen geldt dat zij voordat ze kunnen starten de Checklist van Rotterdam Sportsupport moeten doorlopen en insturen naar Rotterdam Sportsupport.

Wat kan ik verwachten?

Je ontvangt van ons zo spoedig mogelijk het definitieve voorstel over waar en wanneer je weer gebruik kunt maken van onze accommodaties. We sturen je dan ook een protocol mee voor het gebruik van de accommodatie. Hier staat in vermeld wat we van jou als huurder verwachten en wat je van ons als verhuurder kan verwachten.


Aangepast op 13-06-2020 20:20

Douchen in zwembaden wordt mogelijk!

Goed nieuws! We mogen de gemeenschappelijke douches in onze zwembaden weer gebruiken. Dit betekent alleen wel dat we onze routes moeten aanpassen. Doordat we dit goed willen organiseren, laten we je z.s.m. weten wanneer je in onze zwembaden hiervan gebruik kunt maken. Houdt daarvoor onze website of Facebookpagina's goed in de gaten!


Aangepast op 29-05-2020 09:30

Binnensport gaat weer open!

De overheid heeft op 26 mei besloten sportscholen, fitnesscentra en ook binnensportlocaties per 1 juli weer te openen, als de omstandigheden het toelaten. Achter de schermen wordt momenteel hard gewerkt aan de voorwaarden waaronder de opening plaats kan vinden. Wij gaan aan de slag om de opening zo goed mogelijk voor te bereiden. Zodra wij weten wat de voorwaarden zijn en welke praktische gevolgen die hebben, brengen we je op de hoogte.


Aangepast op 14-05-2020 14:35

De zwembaden gaan weer open!

Maandag 18 mei gaat een groot gedeelte van onze zwembaden weer open. Wel met aangepaste spelregels, zodat we de veiligheid van onze bezoekers én ons personeel kunnen waarborgen. We hervatten onze activiteiten gefaseerd, omdat de corona maatregelen nog niet alles mogelijk maken. Zodra dit wel het geval is, passen we onze programmering waar mogelijk steeds aan. Houd voor onze actuele openingstijden en het laatste nieuws onze website, de ZwemApp of de Facebookpagina van het zwembad goed in de gaten.

Spelregels

Lees onderstaande spelregel goed door, zodat je niet voor verrassingen komt te staan!

 • Informeer onze kanalen vooraf i.v.m. beperkte toegang
 • Thuis douchen voor en na
 • Ga voorafgaand aan bezoek thuis naar het toilet
 • Trek thuis je zwemkleding aan
 • Kluisjes zijn niet beschikbaar. Je tas kan je kwijt op de daarvoor aangewezen plek
 • Kleedruimtes zijn beschikbaar
 • Je kunt 10 minuten voor aanvang naar binnen
 • Wacht op je beurt in de vakken
 • Houdt 1,5 meter afstand en wacht op je beurt
 • Volg de verplichte route
 • Desinfecteer je handen bij binnenkomst
 • Volg de aanwijzingen van het personeel
 • Betaal contactloos met pin/mobiel
 • Gebruik je eigen materiaal
 • Gebruik verplicht een handdoek
 • Gebruik je eigen bidon
 • Neem je afval mee naar huis
 • Stop 5 minuten voor het einde

Banenzwemmen en aquasporten

Door de maatregelen ziet het rooster er anders uit dan je van ons gewend bent en kan per week verschillen. Houdt voor onze actuele openingstijden sportbedrijfrotterdam.nl, de ZwemApp of de Facebookpagina's goed in de gaten. De komende tijd kan alleen op afspraak worden gezwommen. Je moet je plek online reserveren én een los kaartje aanschaffen. Voor abonnementhouders en badenkaarten geldt nog steeds dat deze kosteloos worden verlengd tot de maatregelen daar meer ruimte voor geven. Kijk op de locatiepagina van het zwembad voor het online reserveren van jouw plek.

Zwemles

Zwemles is ook weer mogelijk! Voor nu starten de lessen alleen voor kinderen die al bij ons op zwemles zitten. Op 25 mei starten de eerste zwemlessen voor niveau 2 en hoger. Als alles voorspoedig verloopt starten de groepen watergewenning en niveau 1 vanaf 8 juni.

Om dit in goede banen te leiden vragen we je om onderstaand aanvraagformulier volledig in te vullen, als je direct wilt beginnen met zwemles. Daarna wordt er contact met je opgenomen. Binnenkort berichten we je over de mogelijkheid om nieuwe kinderen aan te melden.
Aanmelden zwemles

Onze medewerkers hebben een training gevolgd om in deze corona tijd zwemles te geven.

Huurders

Al onze huurders hebben een apart bericht via mail ontvangen over de mogelijkheden. Hiervoor is een apart protocol meegestuurd dat moet worden gehanteerd. Aan het protocol zit een checklist waaraan alle huurders moeten voldoen, om ook zo hun aanbod veilig en verantwoord aan te bieden.

Zie hieronder de checklist openstelling voor:
- Verenigingen
- Overige huurders

Mocht je vragen hebben over het gebruik en/of de huurkosten van je accommodatie, kijk dan op de veelgestelde vragen op onze website. Staat het antwoord er niet bij? Neem dan contact met ons op via info@sportbedrijfrotterdam.nl of 010-8080880.

 


Aangepast op 07-05-2020 12:35

De zwembaden mogen open, maar er moet nog veel gebeuren

Op 6 mei hebben we te horen gekregen dat we vanaf 11 mei weer open mogen. Ondanks dit goede nieuws, roept dit nog heel wat vragen op.

Op dit moment werkt de Zwembadbranche een protocol uit, waarin is opgenomen hoe de openstelling moet worden georganiseerd. Vanzelfsprekend moeten hierin de richtlijnen van het RIVM zijn verwerkt, zoals het waarborgen van 1,5 meter afstand. Dit wordt vrijdag a.s. door hen gepubliceerd. Wij wachten de details van dit protocol én het besluit van de veiligheidsregio en gemeente Rotterdam af, zodat we straks veilig en verantwoord open kunnen.

Dit wordt op korte termijn een enorme organisatie, waarin we keihard ons best doen om ervoor te zorgen dat jullie z.s.m. weer kunnen zwemmen. We willen je vragen om tot die tijd ons zo weinig mogelijk vragen te stellen, zodat we alle tijd kunnen stoppen in onze voorbereiding. Wij houden rekening met een gefaseerde herstart van onze activiteiten. Dus houd alvast rekening dat niet alle activiteiten meteen kunnen worden gestart.

Zodra wij nieuwe updates hebben, informeren we jullie via onze kanalen. Houd daarvoor de Facebookpagina's van onze zwembaden goed in de gaten.

We hopen jullie snel weer te zien!


Aangepast op 24-04-2020 13:20

Yes! Sporten voor kids in de buitenlucht mag weer vanaf 29 april!

Het kabinet heeft op 21 april aangekondigd dat kinderen en jongeren tot en met 18 jaar vanaf 29 april onder begeleiding buiten met elkaar mogen sporten. De leeftijdsgroep 13-18 jaar moet daarbij wel anderhalve meter afstand tot elkaar houden. Er mogen geen (officiële) wedstrijden worden gespeeld. Ook de kleedkamers en kantines bij buitensportaccommodaties blijven dicht.

Versoepelde maatregelen voor buitensportaccommodaties

Deze geplande openstelling van sportverenigingen voor jeugd roept veel vragen op. Op dit moment wordt er door NOC*NSF gewerkt aan het toepassen van de richtlijnen en protocollen die de afgelopen tijd samen met Platform Ondernemende Sportaanbieders, VSG en het ministerie van VWS zijn voorbereid. NOC*NSF zal een overkoepelend protocol voor de sport opleveren. Daarnaast werken sportbonden aan een protocol per sporttak. Deze protocollen zijn erop gericht dat de jeugdactiviteiten goed en veilig georganiseerd kunnen worden. Wanneer deze protocollen gereed zijn is op dit moment nog niet duidelijk. Hou hiervoor de website van Rotterdam Sportsupport in de gaten.

In overleg met de gemeente worden alle buitensportaccommodaties weer opengesteld voor gebruik door kinderen. Hiervoor moet wel aan een aantal voorwaarden worden voldaan:

 • Kinderen t/m 12 jaar hoeven zich niet aan de 1,5 m afstandregel te houden
 • Kinderen van 13 t/m 18 jaar moeten de 1,5 m afstandregel wel volgen
 • De activiteiten moeten plaatsvinden onder begeleiding vanuit de club
 • Volwassenen (buiten de noodzakelijke begeleiders) zijn niet toegestaan op het terrein
 • Volg eventuele aanvullende richtlijnen vanuit jouw sportbond op

Binnensporten mag nog niet. Er zijn wellicht wél manieren te bedenken waarop je jouw sportaanbod in de buitenlucht kunt organiseren. Uiteraard binnen de geldende voorwaarden van het kabinet. Onze sportregisseurs denken graag met je mee. Het is wellicht mogelijk gebruik te maken van een buitensportaccommodatie bij jou in de buurt. Tegen het tarief dat je normaal gesproken voor een gymzaal betaalt (€ 15,40) kun je een uur gebruik maken van een half veld.

Facturatie van de huurkosten

In eerdere berichtgeving is aangegeven dat we voorlopig geen kosten in rekening zouden brengen voor huur van velden, zalen en baden. Daarvoor waren wij in afwachting van regelingen van de gemeentelijke- en Rijksoverheid. We hebben inmiddels met de gemeente afgesproken één lijn te trekken voor alle partijen in Rotterdam. Dat betekent dat we de huurkosten in rekening brengen. We komen sportaanbieders echter wel tegemoet. De regelingen die wij aanbieden zijn op maat voor verschillende soorten huurders. Hierover zijn de huurders per mail geïnformeerd. Meer informatie hierover vind je hier.

Ondersteuning en vragen

Mocht je vragen hebben over het gebruik en/of de huurkosten van je accommodatie, kijk dan op de veelgestelde vragen op onze website. Staat het antwoord er niet bij? Neem dan contact met ons op via info@sportbedrijfrotterdam.nl of 010-8080880.

Heb je een (commerciële) hulpvraag?

Elke dinsdag organiseren we een webinar voor sportaanbieders om ze te helpen met allerlei actuele marketingonderwerpen. Ook delen we goede initiatieven van andere sportaanbieders. Interesse? Sluit je aan bij onze Facebookgroep via facebook.com/groups/sportaanbieders/.

Heb je een vraag over bovenstaande maatregelen? Neem dan gerust contact met ons op! Doe dit via e-mail, info@sportbedrijfrotterdam.nl, of bel ons op 010-8080880.