(s)portret

Fit worden zonder stukgaan? Dat kan vandaag nog!

Tamara van Today Training krijgt ook jou in beweging, zelfs als je niet zo goed durft. Ben je beginner, is bewegen niet zo makkelijk voor je of heb je overgewicht? Speciaal voor deze doelgroep ontwikkelde Tamara een toegankelijke les.
Terug

“In mijn lessen moet iedereen zich welkom voelen, het maakt niet uit hoeveel ervaring je hebt,” vertelt Tamara. “Als trainer zorg ik ervoor dat alle deelnemers op hun eigen niveau bewegen. Differentiëren, noemen we dat. Tegelijk probeer ik groepsgevoel te stimuleren, zodat deelnemers het leuk met elkaar hebben en elkaar kunnen motiveren. In mijn les laten we niemand die nieuw is in z’n eentje achteraan rennen. Dat is hoe ik lesgeef en wat ik belangrijk vind.”

Eelco Verschoor van het Sportbedrijf heeft met Tamara meegedacht om van hieruit een les met lage intensiteit te ontwikkelen. Als sportregisseur in Hillegersberg-Schiebroek wist hij dat dit aanbod er nog niet was in dit deel van de stad.

“Tamara weet wat ze wil, samen denken we na over hoe ze dat het beste in de markt kan zetten”

Eelco: “Als sportregisseur ben ik sparringpartner van de sportaanbieder. Tamara weet wat ze wil, maar we denken samen na over hoe ze dat in de praktijk kan ontwikkelen. Ik heb haar ook aangeraden mee te doen aan onze Sportondernemer Academy, voor startende sportondernemers. Hier kom je erachter waar je kracht ligt en hoe je je nieuwe aanbod in de markt zet in jouw wijk.”

Praten over je manier van lesgeven helpt, merkte Tamara: “Je wordt je bewust van wat je drijft en wilt voor je doelgroep. De naam ‘beginnersles’ maakt duidelijk dat dit toegankelijke work-outs zijn, maar ze zijn bedoeld voor alle mensen die op een iets rustiger tempo willen sporten. Bijvoorbeeld omdat je overgewicht hebt, wat ouder bent of omdat je na een zwangerschap er weer even in moet komen. Deze groep heeft behoefte aan een veilige omgeving, moet nog wat zelfvertrouwen krijgen en wil een laagdrempelige les volgen. Daarom is dit een les van 30 minuten waarin we op rustig tempo bewegen. En met een kortere les kan ik ook de prijs laagdrempelig houden.”

“Hier mag je onzeker zijn.”

Tamara: “Een deelnemer zei laatst: ik heb het gevoel dat ik echt iets gedaan heb, maar ik ben niet helemaal kapotgemaakt. Dat is precies wat ik wil bereiken. Wel je grenzen verleggen, maar alles op je eigen snelheid. Hier mag je onzeker zijn en op je eigen niveau meedoen.”

Tamara geeft daarnaast ook work-outs van 60 minuten, een intensievere les van 30 minuten en yogalessen. Ook in die lessen kun je op je eigen niveau meedoen. Beginners kunnen hier eventueel naar doorstromen en bestaande klanten kunnen ook een beginnersles doen, als ze even een tandje moeten terugschakelen. Zo is Tamara’s beginnersles een goede aanvulling op haar aanbod. “Ik ben in januari begonnen met twee lessen per week en heb nu al een aanvraag voor een extra les. Het gaat heel goed en is ontzettend leuk de deelnemers te zien groeien.”

"Samenwerken met partners is een manier om nieuwe klanten te vinden.”

Een van de manieren waarop je aanbod in de markt zet, is samenwerken met partners. Ook Tamara heeft dat gedaan, vertelt Eelco: “Ze vond dat best spannend in het begin, maar is toch eens gaan praten met een diëtist-leefstijlcoach in de buurt. Nu werken ze structureel samen. Klanten die een Gemengde Leefstijl Interventie doen bij Focus Diëtisten krijgen de mogelijkheid om mee te doen aan de beginnerslessen van Tamara. En er is een mogelijke nieuwe partner: een vereniging in Schiebroek wil laagdrempelig aanbod opzetten en staat open voor een samenwerking. Dat past precies in Tamara’s straatje. Met hen zijn we nu in gesprek.”

Het zet Tamara aan het denken: nu geeft ze al haar lessen zelf, maar misschien wordt het tijd om een extra trainer in te schakelen? “Ik vind dat best moeilijk, hoe vind ik iemand die dat veilige, welkome gevoel en gedifferentieerd trainen net zo belangrijk vindt als ik? Ik hoop in de toekomst nog meer mensen aan het sporten te krijgen en zo een bijdrage te leveren aan de gezondheid van Rotterdammers. Samenwerken doe ik graag, en de sportregisseur die daarin mee blijft denken is voor mij erg fijn!”

Wil je een keer meedoen met een les van Tamara? Een proefles is gratis. Via haar website kun je contact met haar opnemen. Hier vind je ook meer informatie over de trainingen. Lees die gerust eerst eens door als je het toch nog spannend vindt om contact op te nemen!

Benieuwd wat Sportregie voor jou kan betekenen? 

Neem contact op met de sportregisseur uit jouw gebied!