(s)portret

Hardcore trainen met een dikke glimlach

Wie denkt dat hardcore trainen vooral pijn en moeite kost heeft het mis. Althans niet wanneer je traint bij Happy Fit Challenge. Een sportclub in de buitenlucht met o.a. bootcamp en HIIT trainingen voor vrouwen die samen sportieve doelen willen bereiken, maar vooral plezier willen beleven. Het is een hechte community waar je binnen een veilige omgeving lekker jezelf kunt zijn. En je traint tot je eigen grens. Het enthousiasme is meteen zichtbaar wanneer je de groep bezig ziet. Iets wat duidelijk aanstekelijk werkt door trainsters Maudi Oerlemans en Demi Hirschfeld.
Terug

Maudi merkt tijdens haar studie criminologie al snel dat ze energie krijgt door anderen te motiveren om te gaan sporten. Ze trommelt wat mensen op om samen met haar te sporten. Maudi: “ik heb  vervolgens mijn studie afgemaakt, maar voelde dat ik gewoon iets met dat motiveren moest gaan doen. Vooral om te laten zien wat sport voor je kan betekenen”.

En zo voegt Maudi de daad bij het woord en richt eind 2016 de Happy Fit Challenge op. Maudi: “Ik merkte zelf wanneer ik een groepstraining volgde, dat ik niemand echt kende, terwijl ik soms best wel behoefte had om te kletsen. Het is leuk om nieuwe mensen te leren kennen, dus daar wilde ik verandering in brengen”. Maudi combineert het sporten met het sociale, waarbij het doel is om naast het hele jaar fit te zijn, juist ook happy te blijven. En dat kan door haar trainingen te volgen, waarbij je met open armen wordt ontvangen door de groep.

De trainingen zijn op leuke muziek en met motiverende coaches. Het community gevoel is belangrijk. “We hebben een WhatsApp groep met alle meiden. Er is een smoelenboek, zodat iedereen elkaar kent. We hebben een verjaardagskalender, elke maand hebben we een borrel en we doen veel dingen voor de community om elkaar beter te leren kennen. Zo proberen we samen ook andere sporten uit”, zegt Maudi. De community groeit, het enthousiasme werkt aanstekelijk. Maudi krijgt ondertussen versterking van Demi. Zij leren elkaar kennen op de sportschool. Demi: “Je komt en je gaat weer, maar wij hadden al snel een klik. Met name de connectie waarin we houden van sporten, maar ook lekker leven”.

“meteen na de eerste kennismaking met Sportregie dacht ik: woooow wat cool dat jullie hier zoveel mee doen”

Via de community komen Maudi en Demi in contact met sportregisseur Fleur. Maudi: “meteen na onze eerste kennismaking dacht ik: woooow wat cool dat jullie hier zoveel mee doen”. Vervolgens gaat Happy Fit bij Sportregie een traject in om de onderneming te boosten. En die boost die kwam er. Happy Fit werd ge-rebrand. Maudi: “het was heel tof om daarmee aan de slag te gaan. Ik deed toen nog heel veel alleen, maar ik wist niks van marketing én van de stad, terwijl ik hier al 10 jaar woon”. Kennis over de doelgroep, het gebied en wie zij wil bereiken, geeft hen meer inzicht. Maudi: “Fleur heeft mij een heel goed beeld gegeven van het gebied centrum; wie wonen daar nu en hoe kun je hen bereiken. Uiteindelijk kwamen we samen tot een nieuwe re-branding waarmee ze ons echt super goed heeft geholpen”.

Alles is inmiddels veranderd. Een koppeling met de vormgeverspoule van Sportregie brengt de mogelijkheid tot een mooie fotoshoot, een nieuw logo en een nieuwe website. Ook de inzet van social media is een belangrijke verandering. Maudi: “we gebruiken nu vier verschillende kleuren, gebaseerd op vier verschillende doelgroepen met verschillend type aanbod”. Daarnaast wordt de aanpak van prijzen aangepakt en wordt een strippenkaart ingevoerd. Maudi zegt lachend: “Ik deed alles vanuit mijn zolderkamer. Ik had een paint-logo en een KVK-nummer en ik nodigde via een FB-pagina al mijn vrienden uit. Ik had eigenlijk geen idee wat ik aan het doen was en dacht dat het allemaal niet zo moeilijk zou zijn. Maar daar vergiste ik me wel een beetje in en dan is het dus heel fijn als je een soort coach als Fleur hebt”.

Het werpt zijn vruchten af, want het ledenaantal groeit. “Als ik een vraag heb, dan weet ik dat ik bij Fleur terecht kan. Ik kan haar goed als sparringpartner gebruiken. Soms heb ik het zo druk dat je een beetje tunnelvisie krijg. Maar als ik daar uit wil, dan weet ik haar te vinden”, zegt Maudi.

“verbinden, inspireren en motiveren van mensen door middel van sport, dat is echt ons ding”

Maar Maudi en Demi gaan verder. De community bestaat uit zo’n 100 vrouwen, waarvan 40 vaste leden die met regelmaat komen. Ze willen volgend jaar op meer dan 100 vaste leden uitkomen. Iedere dag toffe lessen verzorgen en met die meiden leuke events organiseren is hun doel. Maudi: “verbinden, inspireren en motiveren van mensen door middel van sport, dat is echt ons ding”. Happy Fit werkt met nog twee andere trainsters en wil groeien daarin. Ook in meer samenwerken met andere sportaanbieders zien zij kansen, zodat de community meerdere sporten kan uitproberen.

Happy Fit is vrouwelijk, maar vooral ook heel stoer. En lekker informeel.  Maudi en Demi: “met het community gevoel zijn wij onderscheidend. Wanneer je bij ons sport, kom je niet alleen om te sporten, maar ook echt om onderdeel te zijn van een groep vrouwen die samen komt met eenzelfde doel, maar allemaal met een eigen verhaal. Dat eigen verhaal is misschien nog wel groter dan het sporten zelf”. Maar het meest belangrijk is toch wel dat mensen met een glimlach de les verlaten, want zoals Maudi en Demi beweren: met plezier sporten is gewoon super belangrijk.

Benieuwd wat Sportregie voor jou kan betekenen? 

Neem contact op met de sportregisseur uit jouw gebied!