Interactief sportveld met app

Sporten wordt gamen en gamen wordt sporten op Sportpark Olympia. Deze week opende Sportbedrijf Rotterdam het Urban SkillCourt, het eerste interactieve outdoor sportveld van Rotterdam, dat je aanstuurt met een app. Verschillende doelgroepen testten het veld. Nadat studenten van Albeda College een demo gaven over de verschillende oefeningen, probeerden ook sporters op leeftijd van SPC Rijnmond, middelbare scholieren van Veenoord en topvoetballers van trainer Toni Varela het veld uit.
Terug

Op het SkillCourt test en train je je skills in zes zones tussen paaltjes met lampjes en sensoren, die ook nog eens je prestaties meten en vastleggen. Via de SmartGoals SkillCourt-app gebruik je het veld, kies je je spelvorm en ontdek je de uitleg en oefeningen. Meet vervolgens je tijd op de sprintbaan, test je reactievermogen of oefen je balcontrole. Welke sport je ook doet, er is altijd een spelvorm mogelijk - op elk niveau.

Ook eens proberen? Het SkillCourt op Sportcomplex Olympia is vanaf nu te huur voor sportaanbieders en trainers. Kijk hier voor meer informatie of om het skillcourt gelijk te claimen!