‘Je zwemdiploma halen vinden wij het allerbelangrijkst’

Aiden (6) en zijn vader Roberto komen al hun hele leven in Zwembad IJsselmonde. Dus zelfs toen ze verder weg verhuisden, bleven ze lekker in hun vertrouwde bad. Aiden lest nu voor zijn A-diploma en kan niet wachten zijn zwembandjes definitief af te doen.
Terug

— “Het allerleukste van zwemles vind ik door het gat zwemmen."

Roberto: “Wij vinden sport in het algemeen superbelangrijk, maar zwemmen staat voorop. We leven in een waterrijk land, in veel woonwijken zijn er meertjes of greppels. Dus ten eerste vind ik het voor de veiligheid belangrijk. En ten tweede is het leuk als ze zich kunnen redden in het water als ze in de zomervakantie vrij gaan zwemmen. Aiden is bezig met zijn A-diploma. Mijn andere zoon heeft zijn C-diploma al gehaald en is nu bezig met zwemvaardigheid. Onze regel is: wil je op voetbal? Dat kan, maar je moet eerst je zwemdiploma halen.”

“WE LEVEN IN EEN WATERRIJK LAND. IN VEEL WOONWIJKEN ZIJN MEERTJES OF GREPPELS”

“Aiden gaat liever buitenspelen dan naar zwemles. Maar tegelijk wil hij wel graag in het water kunnen spelen. En nu moet dat nog met zwembandjes om, maar dat vindt hij natuurlijk niet stoer. Dus ja, zeggen wij, dan moet je voor je diploma zwemmen. Dat werkt als een goeie stok achter de deur.”

“De zwemleraren in Zwembad IJsselmonde zijn heel leuk. Ze hebben veel geduld met de kinderen en die zijn soms echt wel speels of moeilijk te sturen. Ze houden me op de hoogte van wat Aiden kan en waar hij nog aan moet werken. Er is een app voor, maar ook tussen de les door komen de leraren altijd even vertellen hoe hij het doet.”

AIDEN (6): “HET LEUKSTE VAN ZWEMLES VIND IK DOOR HET GAT ZWEMMEN. IK KAN STEEDS LANGER MIJN ADEM INHOUDEN. EN OOK ONDER WATER KIJKEN”

Wat vindt Aiden er zelf eigenlijk van? Aiden: “Het allerleukste van zwemles vind ik door het gat zwemmen. Ik kan steeds langer mijn adem inhouden. En ook onder water kijken. Als leraren een beetje streng zijn vind ik dat wel fijn, want dan kan ik meer leren.”

Roberto: “De zwemlessen gaan deze zomer door. Wij gaan niet op vakantie, dus we zijn wel van plan te komen. Ik denk dat het goed is om een beetje structuur in de week te houden tijdens de vakantie. Zo’n zwemles helpt daarbij.”

Wil je meer weten over zwemles bij Sportbedrijf Rotterdam in één van onze 8 zwembaden? Ga dan naar sportbedrijfrotterdam.nl/leszwemmen.

VOETNOOT - Aiden Lima (6) leert zwemmen in Zwembad IJsselmonde, net als zijn oudere broer. Zijn vader Roberto is jongerenwerker. Meestal is hij degene die mee naar zwemles gaat. Anders komt zijn oma of zijn moeder Mirjam mee.