Leszwemmen

We begrijpen het wel. Als ouder duizelt het je voor de ogen als je zoekt naar goede zwemles voor je kind. Al die scholen, verenigingen, clubs met hun methoden, certificaten, lesvormen… En ze roepen allemaal dat zij de beste zijn! Hoe weet je nou welke zwemles je moet kiezen? Wij vroegen het aan de jonge ervaringsdeskundigen zelf. Zij zijn immers de experts en kunnen het beste vertellen waarom de zwemlessen van Sportbedrijf Rotterdam zo goed zijn. We laten ze graag aan het woord.

Bekijk de video

Vraag het de experts!

— Vraag het de experts!

De beste zwemles van de stad

Goed leren zwemmen, daar heb je een leven lang wat aan. In onze waterrijke stad is het van levensbelang dat kinderen al op jonge leeftijd leren om zichzelf in het water te redden. Bij Sportbedrijf Rotterdam stuur je je kind op de beste zwemles van de stad. En daar komt meer bij kijken dan je denkt. We lopen er even met je doorheen.

Gediplomeerde instructeurs
Onze gediplomeerde zweminstructeurs werken volgens de kwaliteitsnormen van de Nationale Raad Zwemdiploma’s (NRZ). Zo zijn onze lessen altijd van de allerhoogste kwaliteit.

Het Zwem-ABC
Wij geven zwemles volgens het Zwem-ABC, de enige lesmethode erkend door de NRZ. Het Zwem-ABC bestaat uit drie Nationale Zwemdiploma’s: A, B en C. Wij adviseren kinderen vanaf 5 jaar te laten beginnen met leszwemmen. Voor jongere kinderen bieden wij ook baby- en peuterzwemmen aan.

Spelend leren
Hoe meer plezier, hoe sneller ze het oppikken. Bij het Zwem-ABC staat niet alleen zwemveiligheid, maar ook plezier in het zwemmen centraal. Tijdens de lessen gebruiken we allerlei leuke leermiddelen, stuurkaarten en opdrachten. Zo maken we het aanleren van vaardigheden als te water gaan, zwemslagen en onderwateroriëntatie nóg leuker.

Elk diploma is een feestje!
Het Zwem-ABC bestaat uit drie diploma’s, die we allemaal uitgebreid vieren. Met het Nationale Zwemdiploma C op zak voldoe je uiteindelijk écht aan de Nationale Norm Zwemveiligheid. Hoera!

Lees alles over leszwemmen

 

Veiligheid voorop!
Tijdens de lessen dragen alle kinderen gekleurde armbandjes. De kleur van de armbandjes geeft aan wat een kind al kan, en wat nog niet. Wel zo veilig!

Faciliteiten
Wij hebben al onze zwembaden in eigen beheer en onze mensen zorgen ervoor dat deze altijd goed onderhouden, schoon, veilig en toegankelijk zijn voor iedereen. Naast schone kleedkamers en warme douches, bieden we WiFi en heerlijke koffie en kun je in sommige baden vrijzwemmen of aquasporten tijdens de zwemles. Zo maken we van wachten een feestje! 

Al deze voordelen maken onze zwemlessen tot de beste van de stad. Vraag maar aan de experts!

Zwemles voor iedereen!

De Nationale Norm Zwemveiligheid is voor vrijwel iedereen haalbaar. Er is speciale aandacht voor kinderen met een (tijdelijke) beperking. Ook wanneer een kind om financiële redenen niet kan deelnemen aan de zwemlessen, kunnen na toetsing van het inkomen, speciale fondsen uitkomst bieden. Neem in dit geval contact met ons op.

Zo maken we de beste zwemles van de stad voor iedereen toegankelijk!

De zwemlessen

Watervrij maken van kinderen

We besteden in het begin veel aandacht aan het 'watervrij maken' van kinderen. Dit is heel belangrijk, omdat hier de basis wordt gelegd voor het leren zwemmen. Kinderen leren drijven op de borst en rug, te water gaan en er uit klimmen, draaien van borst naar rug naar borst, onder water gaan, onder water kijken en oriënteren. Kinderen leren het water kennen en zich er prettig voelen.

Kinderen krijgen gratis toegang tot gezinszwemmen, voor de duur dat ze zwemlessen bij ons volgen. Ook wanneer ze op de wachtlijst staan! Zo kun je als ouder zelf al oefenen om jouw kind watervrij te maken en eventueel vragen stellen aan de aanwezige instructeurs.

Zwemslagen en vaardigheden

Bij het Zwem-ABC leren kinderen vanaf het begin vier zwemslagen: rugslag, schoolslag, borstcrawl en rugcrawl. We besteden veel aandacht aan allerlei oefeningen in diep water. Door verschillende manieren van in het water gaan, onder water zwemmen, klimmen en klauteren op een vlot en op de kant en naar de bodem gaan leren kinderen om zich in onverwachte situaties te kunnen redden en om plezier te hebben in het water.

Download hier onze folder met meer over het Zwem-ABC en de eisen die aan de verschillende diploma's gesteld worden.

Meer informatie

Wil je meer weten over leszwemmen bij Sportbedrijf Rotterdam, of je kind aanmelden? Vraag ernaar bij de balie in het zwembad. Onze medewerkers helpen je dan verder.

Wil je meer weten over het Zwem-ABC? Bezoek dan snel deze pagina. Hier lees je bijvoorbeeld hoe lang het gemiddeld duurt om het Zwem-ABC te behalen en hoe het zit met het gebruik van zwembandjes, drijfmiddelen en zwembrilletjes.

Locaties