Maak van het zwembad je sportschool!

Volg een lesje aquafitness! Beweeg samen met een van onze zweminstructeurs op de maat van de muziek in ondiep water en train al je spieren.
Terug

Angela de Man, Giovanni Delgado en Wesley Ferreira zijn aquafitness instructeurs van het hoogste niveau (A) bij het Zwemcentrum en vertellen over de kracht van aquasport en hun lessen. Je kunt aquapower, aquarobics, floatfit, aquajog of fiftyfit met ze doen. Bij wie kom jij een keer sporten?

Aquafitness A instructeurs stellen zelf lessen samen, met elke keer weer wat nieuws. Ze kennen de anatomie van de spieren en hoe effectief te bewegen op de beat van de muziek. Voor ze met jou het water in gaan worden ze intern opgeleid bij ‘Katagua’. Dit aquasport opleidingsinstituut geeft aquafitness cursussen op hoog niveau. De voormalige internationale zweminstructeur van het Zwemcentrum, Hubert Laurens, is ook aanwezig bij de trainingen. Hij zit al 20 jaar in het vak en is teamleider van de aquasport.

“Poeh wat was dat weer lekker”. Dat is wat Angela graag hoort na afloop van haar lessen!

Angela is in 2005 begonnen als vrijwilliger in de schoonmaak bij zwembad Charlois. Via een interne opleiding is ze het zwemonderwijs ingegaan en heeft ze verschillende cursussen gevolgd in aquasport. Angela: “Ik heb twee jaar geleden mijn Aquafitness diploma A gehaald en ik ben er heel enthousiast over. Mensen komen bij mij omdat ik ze flink afpeiger. Dan hoor ik na de les: ‘poeh dat was weer lekker’ of ‘zó, ik kon niet meer’. Aquafitness is top voor spierversteviging en conditie training. Op het moment dat je in het water staat en gaat bewegen heeft je hartslag meer druk nodig om te pompen en verbrand je snel calorieën. Het is zwaar, maar ook ontzettend fun!”

“Wij als collega’s sparren veel en delen ideeën met elkaar. We zijn echt een aquateam.”

Giovanni heeft een sportopleiding gedaan en is sinds november 2020 zweminstructeur Aquafitness A. Giovanni: “Bij het zwemcentrum ligt de lat hoog voor de aquasport dus ik voelde me vereerd om door te mogen leren. De voormalige instructeurs Elson en Hubert hebben aquafitness bij het zwemcentrum naar een topniveau gebracht. Wij zijn enorm dankbaar dat we van hen hebben mogen leren. Wat we allemaal belangrijk vinden is dat we sporten op het ritme van muziek en dat we veel variatie bieden in de aquasport. Floatfit is nu de meest gewilde aquasport omdat het zwaar maar tegelijkertijd grappig is.” Giovanni is tijdens zijn lessen graag sociaal. “Ik vind het leuk om af en toe een geintje te maken en na de les met iedereen te kletsen. Ik zie dat mensen echt opleven qua energie als ze komen aquafitnessen.”

Wesley is vanuit de beveiligingswereld naar de zwemsport gegaan en mag zich sinds november 2020 zwemonderwijzer aquafitness A noemen. Wesley: “Vanaf de eerste les die ik zelfstandig gaf, wist ik dat aquasport goed bij mij past en wil ik hier graag in doorgroeien. De leden die nu bij mij trainen houden van de intensiviteit en de variatie. Ze leven echt op qua energie. Ik let altijd goed op techniek. Als de zwemmers dat goed onder controle hebben, kunnen ze veel uit de sessie halen. Ook maak ik graag gebruik van humor, net als Giovanni. Elke les is anders, daardoor groeien we allemaal.”

Twee keer in het jaar organiseert het zwemcentrum doelgroep avonden. Dan kunnen bezoekers alle aquasporten uitproberen gedurende twee uur in blokjes van 20 minuten. Giovanni: “Iedereen vind dat leuk, dus het is altijd een feest.” Wesley: “Er komen veel mensen op af en we gebruiken goede muziek en belichting. Het is een klein feestje en je ontdekt welke aquasport bij je past. Echt een aanrader als je het ons vraagt!”

Zie je jezelf al gaan in het bad en wil je meer weten over de verschillende aquasport lessen? Klik dan hier en kies de aquasport die bij jou past!

Locaties