Zwembad Hoogvliet

Over Zwembad Hoogvliet

Zwembad Hoogvliet heeft voor iedere waterrat wat wils. Er is een prachtig wedstrijdbad voor banenzwemmen en zwemles. Maar ook kun je hier een gezellige duik nemen tijdens een middagje vrijzwemmen, met je kleintje in het peuterbad spetteren of poedelen in het ondiepe bad. En dan is er ook nog een bubbelbad waarin je heerlijk tot rust komt We zijn rolstoeltoegankelijk.

Wat kun je hier doen?

 • Aquacross
 • Baby- en peuterzwemmen
 • Banenzwemmen
 • Fifty Fit
 • Floatfit®
 • Gezinszwemmen
 • PiYoChi
 • Privé zwemles
 • Snorkelen
 • Volwassen zwemles
 • Vrijzwemmen
 • Zwemles
 • Zwemmen
 • Zwemvaardigheid

Sporten aangeboden door partners

Laatste nieuws

30 april 2024

Nieuwsbrief Mei 🐣

Bekijk bericht

Nieuwsbrief Mei 🐣

Nieuwsbrief Mei 🐣

 

👉 Belangrijke wijzigingen in het rooster:


Meivakantie: 
In de meivakantie hebben wij een aangepast rooster, deze kunt u in de zwem app onder 'rooster' vinden. 

Wij zijn een aantal dagen gesloten in de meivakantie: 
Maandag  29 April Gesloten
Dinsdag    30 April Gesloten
Woensdag   1 Mei Gesloten
Donderdag  2 Mei Gesloten
Vrijdag         3 Mei Gesloten
Donderdag  9 Mei Gesloten
Vrijdag       10 Mei Gesloten
Zaterdag    11 Mei Gesloten
Zondag      12 Mei Gesloten

* Alle zwemles abbonementen worden verlengd op deze dagen. 

* Op 4, 5, 6, 7 en 8 Mei hebben wij een meivakantie-zwemaanbod én zwemlessen en deze staan vermeld in het rooster op de zwem app. De reguliere zwemlessen vinden plaats op deze dagen en op dezelfde tijden als u gewend bent. 

 

🏊 Particuliere zwemles:

Wij zijn als team weer bezig om alle 'puntjes op de i' te zetten met scoren! Nu zijn hier in de laatste weken veel vragen over geweest en wij hebben dit gezamelijk op ons genomen hier extra op te focussen. 😁 Nu blijft het zo, dat elke zwemles een moment opname is, soms zal een score mogelijk - tijdelijk - wijzigen. Als dit gebeurd, dan is het voor de leerkracht een extra attentie (in het systeem) om extra aandacht te geven op 'het specifieke onderdeel van de zwemles of zwemslag waar dit wijzigd'. Dit betekent niet direct dat het onderdeel van de zwemles 'onvoldoende' is, alleen soms wel dat er extra focus ligt voor de leerkracht.  

 

❗Sportpas en Bandje zwemles:

In de afgelopen weken is het frequent voorgekomen dat er geen sportpas of sportandje meegenomen wordt naar de zwemles. Wij willen jullie allen hierop attenderen, de sportpas is hét toegansbewijs tot de poortjes en de zwemles en het sportbandje is hét toegangsbewijs tot de zwemles zelf. Daarnaast, graag attentie op één kind, één ouder per keer door het poortje laten gaan. Iedereen's toegang is noodzakelijk geregistreerd te worden in ons zwembad. Dit omtrent de veiligheid. 

 

✉️ Stuurkaarten: 

Wij willen iedere zwemles-ouder nogmaals informeren over ons gebruik van stuurkaarten tijdens de zwemles. 
Wij gebruiken onze stuurkaarten als visueel hulpmiddel voor de kinderen, om plezier een 'key' onderdeel te maken tijdens de zwemles. Met deze visuele hulpmiddelen en de instructies van de leerkrachten bereiken wij een mooi leermoment tijdens de zwemlessen!

 

ℹ️ Overige informatie Mei:

Zondag   1e Pinksterdag 19 Mei - Gesloten 
Zaterdag 2e Pinksterdag 20 Mei - Gesloten

* ook voor deze dag worden de zwemles abbonementen verlengd. 

Wist je dat ons buitenbad in Pernis weer open is?
🤩 Deze hele week schijnt de zon dus een plons wagen in het buitenbad is zo gek nog niet. In de meivakantie kan je iedere dag van 12:00 tot 17:00 uur vrijzwemmen. 💦 Volg Zwembad Pernis op Facebook en Instagram of kijk op www.zwembadpernis.nl voor meer informatie. 🐣 Fijne meivakantie en een sportieve groet,
Team Hoogvliet 

31 maart 2024

Nieuwsbrief April 🌷

Bekijk bericht

Nieuwsbrief April 🌷

Nieuwsbrief April 🌷

 

Belangrijke zwemles data:

Week 14: 1 april 2024: Geen zwemles i.v.m. Pasen. Zwemles kaarten worden met een week verlengd op deze dag.

Week 16: 15 april – 21 april: Kleding zwemmen en kijk les.

(Houdt er rekening mee dat in de zwemzaal overschoentjes gedragen moeten worden én er geen vragen aan de leerkrachten gesteld mogen worden. Het is een kijk les. Neem voor de zekerheid nogmaals onze kijkles – regels door in ‘nieuws’ onder ‘kijkles regels’)
 
Week 18: Meivakantie; ons aangepast rooster kunt u online in de zwem app vinden. Inclusief gesloten dagen.
Week 19: Meivakantie; ons aangepast rooster kunt u online in de zwem app vinden. Inclusief gesloten dagen.

(Op de momenten dat wij gesloten zijn, wordt de zwemles kaart verlengd voor deze lessen).
 
Week 20/21: Zondag 19 mei en maandag 20 mei, pinkster weekend vervallen de particuliere zwemlessen.
 

Gezinszwemmen:

Wij hebben op zondag gezinszwemmen in zwembad Hoogvliet. Komen jullie ook een keer een duik nemen met het hele gezin? 🏊🛁
 

Stuurkaarten: 

Wij willen iedere zwemles-ouder nogmaals informeren over ons gebruik van stuurkaarten tijdens de zwemles. 
Wij gebruiken onze stuurkaarten als visueel hulpmiddel voor de kinderen, om plezier een 'key' onderdeel te maken tijdens de zwemles. Met deze visuele hulpmiddelen en de instructies van de leerkrachten bereiken wij een mooi leermoment tijdens de zwemlessen!
 

Nieuwe Zwem-medewerker A Zwembad Hoogvliet;

Mijn naam is Boni, ik heb verschillende mensen al mogen ontmoeten op mijn nieuwe werkplek, zwembad Hoogvliet.
Ik heb het erg naar mijn zin met een super leuk team! Alle nieuwe kinderen en ouders die ik mag ontmoeten, geweldig. 

Ik dank jullie allemaal nu al, voor een warm ontvangst! 😁

Fijne pasen, fijn april en sportieve groet,
Team Hoogvliet 
 

3 maart 2024

🥳 Aanspreekpunt zwemles

Bekijk bericht

🥳 Aanspreekpunt zwemles

Vanaf 4 maart hebben wij een nieuw gezicht in Zwembad Hoogvliet, Boni! Al 22 jaar is Boni aanwezig in de zwembaden, dus dat zij helemaal in haar nopjes is in het zwembad is wel duidelijk. 🐠 Zwembad IJsselmonde was voor lange tijd haar werkplek, maar Hoogvliet wordt haar nieuwe thuisbasis. Vol plezier en met veel enthousiasme kijkt zij uit naar haar tijd hier. 🤩 Boni is jullie nieuwe aanspreekpunt als het gaat om vragen, op- of aanmerkingen en algehele coördinatie zwemles. 

Voor overige vragen kan je mailen naar info@sportbedrijfrotterdam.nl. 

3 maart 2024

📜 Nieuwsbrief Maart 2024

Bekijk bericht

📜 Nieuwsbrief Maart 2024

Nieuwsbrief Maart 2024

Maart roert z'n staart .. en wij hebben een aantal 'nieuwtjes' voor jullie! 🌻


Belangrijke data in maart

  4 maart - 17 maart  : Diploma brieven selectie tijdens de particuliere zwemlessen
23 maart                   :  Diploma zwemmen (de tijden krijgt u door, na de selectie procedure)

 

🐬 Aanspreekpunt zwemlessen

Vanaf 4 maart hebben wij een nieuw gezicht in Zwembad Hoogvliet, Boni! Al 22 jaar is Boni aanwezig in de zwembaden, dus dat zij helemaal in haar nopjes is in het zwembad is wel duidelijk. Zwembad IJsselmonde was voor lange tijd haar werkplek, maar Hoogvliet wordt haar nieuwe thuisbasis. Vol plezier en met veel enthousiasme kijkt zij uit naar haar tijd hier. Boni is jullie nieuwe aanspreekpunt als het gaat om vragen, op- of aanmerkingen en algehele coördinatie zwemles. 

Voor overige vragen kan je mailen naar info@sportbedrijfrotterdam.nl 


👨‍👨‍👦‍👦 Gezinszwemmen

Wist je dat je gratis kan gezinszwemmen als je bij ons staat aangemeld voor zwemles? 💦 Met in ieder geval 1 betalende ouder kan je kind op vertoon van de zwempas gratis zwemmen tijdens het gezinszwemmen. Je kan samen aan de slag met verschillende oefeningen. 🥽 In het zwembad is minimaal 1 zwemonderwijzer aanwezig, voor vragen kan je bij deze persoon terecht. 

🏊‍♀️ Swimposium

Op dinsdag 19 maart zijn wij de gehele dag gesloten. Wij bieden ons personeel in en rondom het zwembad een bijscholingsdag aan. Zo kunnen wij ervoor zorgen dat jullie, onze klanten, nóg meer plezier beleven in ons zwembad. 

 

🛠 Zwembad IJsselmonde

In verband met groot onderhoud gaat Zwembad IJsselmonde vanaf maandag 4 maart voor 20 weken dicht. Net zoals in ons bad wordt in Zwembad IJsselmonde zwemles gegeven. Tijdens de sluiting worden de kinderen verdeeld over de verschillende baden van Sportbedrijf Rotterdam. Dit doen we omdat wij het belangrijk vinden dat de kinderen blijven zwemmen en hun zwemtechnieken niet verleren.🥇 De zwemonderwijzers van Zwembad IJsselmonde worden ook verdeeld over de verschillende baden. Dit betekent dat je ook de lesgevers die normaal werkzaam zijn in IJsselmonde op de zwemzaal kan tegenkomen. Voor de kinderen van ons zwembad verandert er niets, aangezien de vaste lesgevers op hun eigen groepen blijven staan.


Met sportieve groet,
Team Hoogvliet
🏊‍♀️

7 februari 2024

Nieuwsbrief Februari 2024

Bekijk bericht

Nieuwsbrief Februari 2024

Beste ouders/sporters,


We zijn blij om aan te kondigen dat alle zwembaden van het Sportbedrijf Rotterdam besloten hebben om maandelijks een nieuwsbrief te delen met de sporters die gebruik maken van onze sportaccommodaties. In deze nieuwsbrief zullen we jullie op de hoogte houden van alle ontwikkelingen die plaatsvinden Zwembad Hoogvliet. 📝


De nieuwsbrief zal op de eerste maandag van elke maand worden verstuurd, zodat jullie regelmatig op de hoogte blijven. We hopen dat iedereen de nieuwsbrief zal lezen, zodat elke sporter op de hoogte is van de laatste ontwikkelingen. We kijken er naar uit om jullie te voorzien van nuttige informatie, updates en evenementen in Zwembad Hoogvliet. Mocht je nog vragen hebben of specifieke onderwerpen willen aandragen voor de nieuwsbrief, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen.

Zwembad IJsselmonde🛠⚒

In Zwembad IJsselmonde zal er vanaf 4 maart groot onderhoud plaatsvinden. Tijdens deze periode zullen de kinderen worden verdeeld over verschillende baden binnen het Sportbedrijf. Dit doen we omdat wij het belangrijk vinden dat de kinderen blijven zwemmen en hun zwemtechnieken niet verleren.🥇 De zwemonderwijzers van Zwembad IJsselmonde zullen ook worden verdeeld over onze baden. Dit betekend dat je ook deze lesgevers op de zwemzaal zult tegenkomen.


Deze verandering is bedoeld om ervoor te zorgen dat de kinderen van zwembad IJsselmonde nog steeds een vertrouwd gezicht zullen zien. Alleen de locatie waar ze zwemmen zal tijdelijk veranderen totdat het onderhoud is afgerond. Voor de kinderen van zwembad Hoogvliet zal er niets veranderen, aangezien de vaste lesgevers op hun eigen groepen zullen blijven staan. 😁

Foto’s en Video’sCameraFilmcamera

Graag willen we nogmaals de regels met jullie bespreken met betrekking tot het maken van foto's en video's tijdens de activiteiten. Helaas is het niet toegestaan om foto's en video's te maken in zwembad Hoogvliet. Dit is niet alleen vanwege de privacywetgeving, maar ook omdat we willen dat iedereen in een veilige omgeving kan sporten zonder zich zorgen te hoeven maken over het delen van beelden op sociale media. Helaas gebeurt dit soms wel. We hopen dat iedereen hier begrip voor kan opbrengen. Als je toch iemand ziet filmen, moedigen we je aan om die persoon hierop aan te spreken. Je kunt dit ook melden bij een van onze coördinatoren, zij zullen dan het gesprek aangaan met de persoon in kwestie. We hopen dat iedereen hiermee rekening wil houden, want een van de mogelijke oplossingen is het blinderen van de ramen of het verbieden van telefoons in het zwembadgedeelte. Dit is natuurlijk niet wat we willen, want we willen graag dat iedereen de zwemlessen van zijn kind kan bijwonen.


Aanspreekpunt zwemlessen

We hebben medegedeeld dat onze sportmedewerker A, Wendy, een nieuwe uitdaging aangaat. We hebben gekeken voor een passende oplossing. De aankomende weken worden Wendy haar taken overgenomen door Ricardo en Wesley. Zij zijn beide sportmedewerker A vanuit Sportcentrum de Wilgenring. Zij zijn het nieuwe aanspreekpunt in ons bad. De dagen dat zij niet aanwezig zijn kan je bij zwemjuf Barbara terecht. 

Voor overige vragen kan je mailen naar info@sportbedrijfrotterdam.nl. 

Vacature

Met het vertrek van 2 collega's zijn we momenteel bezig om deze posities in te vullen. De sollicitatieprocedure is in volle gang en we zijn al in gesprek met een aantal kandidaten. Als je zelf geïnteresseerd bent na het zien van hoe er lesgegeven wordt en enthousiast bent geworden, kun je natuurlijk ook reageren op de vacature op onze website.Grijnzend gezichtje met lachende ogen Ga naar onze website en klik op 'Werken bij' voor meer informatie. Geen ervaring als zwemdocent? Geen probleem, we bieden ook opleidingsmogelijkheden aan om je op te leiden tot een volwaardige zwemdocent.Boeken

Zwemavonturen met het hele gezin

Wist je dat je gratis kan gezinszwemmen als je bij ons staat aangemeld voor zwemles? 💦 Met in ieder geval 1 betalende ouder kan je kind op vertoon van de zwempas gratis zwemmen tijdens het gezinszwemmen. Je kan samen aan de slag met verschillende oefeningen. 🥽 In het zwembad is minimaal 1 zwemonderwijzer aanwezig, voor vragen kan je bij deze persoon terecht. 


We hopen dat jullie de nieuwsbrief met plezier hebben gelezen en dat jullie nu op de hoogte zijn van de recente ontwikkelingen in Zwembad Hoogvliet. Mocht je na het lezen van deze nieuwsbrief nog vragen hebben of meer informatie willen over specifieke onderwerpen, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen. Ricardo en Wesley staan klaar om jullie te helpen.


Met sportieve groet,


Het Team van zwembad Hoogvliet

29 januari 2024

Aanspreekpunt zwemlessen

Bekijk bericht

Aanspreekpunt zwemlessen

Vorige week hebben we medegedeeld dat onze sportmedewerker A, Wendy, een nieuwe uitdaging aangaat. We hebben gekeken voor een passende oplossing. De aankomende weken worden Wendy haar taken overgenomen door Ricardo en Wesley. Zij zijn beide sportmedewerker A vanuit Sportcentrum de Wilgenring. Zij zijn het nieuwe aanspreekpunt in ons bad. De dagen dat zij niet aanwezig zijn kan je bij zwemjuf Barbara terecht. 

Voor overige vragen kan je mailen naar info@sportbedrijfrotterdam.nl. 

Heb jij een vraag? Wij helpen je graag.

De meest gestelde vragen hebben wij al voor je beantwoord.

Deze week

Maandag 20 mei

 • 00:00 - 00:00 Gesloten Gehele accommodatie

Dinsdag 21 mei

 • 08:30 - 09:30 Banenzwemmen 55+ Wedstrijdbad
 • 09:30 - 10:15 PiYoChi Wedstrijdbad
 • 09:30 - 11:30 Banenzwemmen Wedstrijdbad
 • 10:30 - 11:00 Baby- en Peuterzwemmen 0 tot 2 jaar Recreatiebad
 • 11:00 - 11:30 Baby- en Peuterzwemmen 2 tot 4 jaar Recreatiebad
 • 12:00 - 13:00 Banenzwemmen Wedstrijdbad
 • 13:00 - 15:00 Banenzwemmen Wedstrijdbad
 • 15:45 - 18:00 Zwemles ABC Gehele accommodatie
 • 16:30 - 17:15 Zwemvaardigheid Wedstrijdbad
 • 17:15 - 17:45 Zwemles Kleine groep Gehele accommodatie
 • 19:15 - 20:15 Banenzwemmen Wedstrijdbad
 • 20:15 - 21:00 Aquabootcamp Gehele accommodatie
 • 21:00 - 22:00 Banenzwemmen Wedstrijdbad

Woensdag 22 mei

 • 09:00 - 12:00 Schoolzwemmen Gehele accommodatie
 • 12:00 - 13:00 Banenzwemmen Wedstrijdbad
 • 13:00 - 18:00 Zwemles ABC Gehele accommodatie

Donderdag 23 mei

 • 09:00 - 12:00 Schoolzwemmen Gehele accommodatie
 • 12:00 - 13:00 Banenzwemmen Wedstrijdbad
 • 15:15 - 15:45 Zwemles Kleine groep Gehele accommodatie
 • 15:45 - 18:00 Zwemles ABC Gehele accommodatie
 • 17:15 - 18:00 Zwemvaardigheid Wedstrijdbad

Vrijdag 24 mei

 • 10:00 - 13:00 Schoolzwemmen Gehele accommodatie

Zaterdag 25 mei

 • 10:15 - 13:30 Zwemles ABC Gehele accommodatie

Zondag 26 mei

 • 08:30 - 09:30 Banenzwemmen Wedstrijdbad
 • 09:30 - 10:15 Zwemles Volwassenen Gehele accommodatie
 • 10:30 - 12:00 Zwemles ABC Gehele accommodatie
 • 12:30 - 14:30 Gezinszwemmen Gehele accommodatie

Volgende week

Maandag 27 mei

 • 09:00 - 12:00 Schoolzwemmen Gehele accommodatie
 • 12:00 - 13:00 Banenzwemmen Wedstrijdbad
 • 13:00 - 15:00 Schoolzwemmen Gehele accommodatie
 • 15:45 - 18:00 Zwemles ABC Gehele accommodatie

Dinsdag 28 mei

 • 08:30 - 09:30 Banenzwemmen 55+ Wedstrijdbad
 • 09:30 - 10:15 PiYoChi Wedstrijdbad
 • 09:30 - 11:30 Banenzwemmen Wedstrijdbad
 • 10:30 - 11:00 Baby- en Peuterzwemmen 0 tot 2 jaar Recreatiebad
 • 11:00 - 11:30 Baby- en Peuterzwemmen 2 tot 4 jaar Recreatiebad
 • 12:00 - 13:00 Banenzwemmen Wedstrijdbad
 • 13:00 - 15:00 Banenzwemmen Wedstrijdbad
 • 15:45 - 18:00 Zwemles ABC Gehele accommodatie
 • 16:30 - 17:15 Zwemvaardigheid Wedstrijdbad
 • 17:15 - 17:45 Zwemles Kleine groep Gehele accommodatie
 • 19:15 - 20:15 Banenzwemmen Wedstrijdbad
 • 20:15 - 21:00 Aquabootcamp Gehele accommodatie
 • 21:00 - 22:00 Banenzwemmen Wedstrijdbad

Woensdag 29 mei

 • 09:00 - 12:00 Schoolzwemmen Gehele accommodatie
 • 12:00 - 13:00 Banenzwemmen Wedstrijdbad
 • 13:00 - 18:00 Zwemles ABC Gehele accommodatie

Donderdag 30 mei

 • 09:00 - 12:00 Schoolzwemmen Gehele accommodatie
 • 12:00 - 13:00 Banenzwemmen Wedstrijdbad
 • 15:15 - 15:45 Zwemles Kleine groep Gehele accommodatie
 • 15:45 - 18:00 Zwemles ABC Gehele accommodatie
 • 17:15 - 18:00 Zwemvaardigheid Wedstrijdbad

Vrijdag 31 mei

 • 10:00 - 13:00 Schoolzwemmen Gehele accommodatie

Zaterdag 01 juni

 • 10:15 - 13:30 Zwemles ABC Gehele accommodatie

Zondag 02 juni

 • 08:30 - 09:30 Banenzwemmen Wedstrijdbad
 • 09:30 - 10:15 Zwemles Volwassenen Gehele accommodatie
 • 10:30 - 12:00 Zwemles ABC Gehele accommodatie
 • 12:30 - 14:30 Gezinszwemmen Gehele accommodatie

Faciliteiten

Faciliteiten

Algemeen

Algemeen

Zwembad Hoogvliet heeft voor iedere waterrat wat wils. Er is een prachtig wedstrijdbad voor banenzwemmen en zwemles. Maar ook kun je hier een gezellige duik nemen tijdens een middagje vrijzwemmen, met je kleintje in het peuterbad spetteren of poedelen in het ondiepe bad. En dan is er ook nog een bubbelbad waarin je heerlijk tot rust komt We zijn rolstoeltoegankelijk.

 • Toiletten
 • Douches
 • Babyverschoonruimte
 • AED
 • EHBO-ruimte
 • Kleedruimtes en kleedhokjes
 • Kluisjes (borg, 1 euro)
 • Tribune
 • Gratis openbare WiFi
 • Gratis parkeergelegenheid
 • Geen oplaadpunten voor elektrische auto's
 • Invalidetoiletten aanwezig
 • Invalide parkeerplek
 • Kleedruimte voor invaliden
Zwembad

Zwembad

 • Instructiebad
 • Wedstrijdbad
 • Kleuter-/peuterbad
 • Buitenbad
 • Bubbelbad/whirlpool
 • Scubaduiken mogelijk

Adres & contact

Adres & contact

Openingstijden

We zijn telefonisch bereikbaar op ma t/m vr tussen 08:00 en 22:00 uur en op za, zo tussen 09:00 en 18:00. Onze locatie is geopend aan de hand van ons rooster. Klik op 'rooster' om te zien wat je wanneer kan doen op onze locatie. Daarnaast zijn we buiten ons rooster ook geopend als de locatie is verhuurd aan sportaanbieders.

Heb jij een vraag? Wij helpen je graag.

De meest gestelde vragen hebben wij al voor je beantwoord.