(s)portret

Ontdek de wereld van wobbelyoga

Esther Wevers geeft al 15 jaar les in Yoga. Van haar passie maakte zij haar werk met haar eigen Yogastudio in Rotterdam Noord. Toen de sportregisseur haar benaderde om kennis te maken, was zij in het begin wat sceptisch. Wat kwam hij doen en wat zou hij voor mij kunnen betekenen? Daar denkt zij inmiddels wel anders over.
Terug

Esther had plannen om naast haar studio Blije Boeddha Yoga in Noord met zwangerschapsyoga in Feijenoord te starten. Daar kwam zij in contact met sportregisseur Charlie die vroeg of hij zijn collega uit Noord mee mocht nemen. Zo kwam ook sportregisseur Renate mee om kennis te maken. Esther: “ik zat toen nog midden in de opstart in Feijenoord, dus zat wat krap in mijn tijd.  Desondanks spraken Esther, Charlie en Renate over van alles; het aanbod, de kansen en mogelijkheden. “Renate zei dat ik haar kon bellen als ik hulp nodig had of iets met peuters/kleuters wilde doen. Ik heb toen mijn interesse voor wobbelyoga uitgesproken, want dat wilde ik al heel lang”.

Esther zag al langer de voordelen van wobbelyoga voor jonge kinderen. Zo draagt het bij aan de motorische ontwikkeling, balans, concentratie en de werking tussen inspannen en ontspannen. “Het is goed om op die leeftijd op ontdekking te gaan en dat kan heel spelenderwijs”, zegt Esther. De wobbel, ook wel schommelboot genoemd, is een balanceer plank en was in eerste instantie speciaal voor kinderen ontworpen. Het is een echt Nederlands product en begint nu aardig aan populariteit te winnen. Het biedt voor kinderen tal van mogelijkheden. Erop staan, er overheen lopen, onderdoor kruipen en eraf springen. Ook ouders worden hierin betrokken en ondersteunen het kind bij de oefeningen. Inmiddels is er ook een volwassen variant beschikbaar.

“Het is fijn om te sparren. Die mogelijkheid heb ik niet veel, omdat ik alleen werk”

Nadat de hectiek van de opstart in Feijenoord voorbij was, kwam sportregisseur Renate langs bij de studio in Noord. In eerste instantie vanwege een andere aanbieder die les wilde geven en een beschikbare ruimte zocht. Esther: “Renate wilde ons aan elkaar voorstellen, dus van het één kwam het ander”. Uiteindelijk komt de wens voor het wobbelyoga weer ter sprake. “Ik wilde heel graag meer activiteiten overdag organiseren, maar ik wist nog niet hoe”, zegt Esther. Het enthousiasme van Renate werkt aanstekelijk. Esther: “Ik werk voornamelijk alleen en dan is het zo fijn om advies te kunnen vragen. En iemand die zo enthousiast is en op alles mogelijkheden ziet, is super”. De twijfel slaat om in vertrouwen, dat uitmondt in een fijne samenwerking. “Het is fijn om te sparren. Die mogelijkheid heb ik niet veel, omdat ik alleen werk”.

Renate geeft advies over de doelgroep, de wijk en de manier waarop zij haar aanbod kan promoten. Zo is er o.a. een promotiefilmpje gemaakt voor op Facebook. Er is met behulp van de vormgeverspoule van Sportregie een mooie flyer ontwikkeld en er zijn mooie foto’s van de lessen gemaakt. De website wordt momenteel nog aan gewerkt, maar er is genoeg mooi materiaal om mee te vullen. “Ik mocht gebruik maken van het aanjaagbudget voor de aanschaf van de wobbels. Daar had ik geen budget voor, dus was heel fijn dat dit mogelijk was”, zegt Esther.

 

"Als iemand in jouw aanbod nog meer kansen ziet én je vervolgens wil helpen, is dat zo bijzonder”

Ondertussen wobbelt Esther vrolijk verder. Zo deed zij mee aan de masterclass ‘COACH’ en volgde zij nog een aantal interne workshops van Sportregie. Esther: “Het geeft een mooie basis om je verder te ontwikkelen en te groeien in je organisatie. Als je al 7 jaar alles alleen doet en dan merkt dat er meer mogelijkheden zijn, is dat super fijn. En dat er dan ook nog eens mensen zijn die van jouw aanbod enthousiast worden en daar nog meer kansen in zien én je vervolgens willen helpen, is zo bijzonder”.

Inmiddels is Esther haar studio aan het uitbreiden. Het nieuwe pand, dat bijna twee keer zo goot is, biedt kansen om nieuwe activiteiten tot stand te brengen. Doordat het zo groeit, lijkt het nu allemaal net iets commerciëler te worden. Esther: “en dat is goed, maar ben ik vanuit de Yoga ook wel een beetje huiverig voor”. Les geven is en blijft een investering. “Wat kun je voor een les vragen en is het reëel wat ik doe? Juist dan is het fijn om daarover in gesprek te gaan”. Nu is het vooral tijd om wobbelyoga nog meer bekend te maken bij de Rotterdammers. Op naar de ontdekking van een nieuwe wereld aan oefeningen vol mooie verhalen!

Benieuwd wat Sportregie voor jou kan betekenen? 

Neem contact op met de sportregisseur uit jouw gebied!