Schoolsport 010

Schoolsport010 stelt samen met de Rotterdamse scholen het ideale sportpakket samen om de leerlingen met plezier te laten bewegen. Zo bieden we onder andere clinics aan die een mooie aanvulling kunnen zijn op de gymlessen. Leerlingen maken kennis met verschillende sporten, zoals BMX, padel of streetdance, en vinden misschien wel een leuke sportclub die goed bij hen past.

Naast de clinics bieden we alle basisscholen de mogelijkheid mee te doen aan verschillende toernooien. Zowel in hun eigen buurt (gebiedstoernooien) als stedelijke toernooien.

Sportieve clinics

De clinics worden gegeven door gespecialiseerde sportaanbieders of onze sportcoaches. De coaches zijn allround inzetbaar en richten zich op sportoriëntatie. Willen leerlingen verder met een sport? Te gek! De coaches helpen ze graag doorstromen naar de juiste sportclub in Rotterdam.

decoration - a bidon decoration - a fake dumbbel
De Sport KrasPas

Heeft jouw kind meegedaan met één van de sportclinics van Schoolsport010? Vraag via onderstaande button één van de gratis proeflessen aan!

De drie pijlers van Schoolsport010

Schoolsport010 richt zich op belangrijke aspecten van sport. Dat zie je terug in onze drie pijlers.

 1. 01 Sociale vaardigheden en respect

  Deze clinics zijn gericht op het ontwikkelen van sociale vaardigheden en respect voor elkaar. De competenties die centraal staan tijdens deze clinics zijn zelfverdediging, zelfontplooiing en samenwerken. Onder deze pijler vallen clinics zoals weerbaarheidstraining.

 2. 02 Uitdaging en talent

  In deze pijler maken leerlingen kennis met diverse sporten. Tijdens de clinics is er aandacht voor de technische aspecten van de sport en de spelregels. De sporten in de pijler worden ook in toernooivorm aangeboden. De gebiedstoernooien bestaan uit verschillende sporten en worden afgesloten met een grote finale in Ahoy!

 3. 03 Beleving en trends

  In deze clinics staat het ervaren en ontdekken van trendsporten centraal. Daarnaast is er ruimte voor het beleven van meer unieke, niet alledaagse sporten, zoals BMX of hoelahoep.

Basisscholen kunnen per schooljaar maximaal vijf sportclinics van twee lessen uitkiezen (Lekker Fit scholen drie clinics). Scholen voor speciaal onderwijs kunnen ook iets minder clinics, met meer lessen aanvragen. De sportaanbieders en sportcoaches die de clinics geven komen naar jouw school toe. Hun lessen zijn bedoeld voor de groepen 3 tot en met 8. De clinics worden gegeven in plaats van de gymlessen.

Inschrijven

Inschrijven voor de clinics voor volgend schooljaar? Ga dan naar https://partners.sportbedrijfrotterdam.nl/login. De inschrijving voor het schooljaar 2023/2024 is geopend van 14 augustus t/m 1 september 2023.

Heb je al eerder deelgenomen? Log dan in met je bestaande log-in gegevens.
Nieuw? Neem dan contact op met jouw schoolsportconsulent via schoolsport010@sportbedrijfrotterdam.nl om een inlog aan te laten maken.

— Het grootste schoolsportevent van Nederland: The Final

Uitdagende toernooien

Naast clinics kunnen basisscholen ook meedoen aan toernooien, zowel in hun eigen buurt (gebiedstoernooien) als in de rest van de stad (stedelijke toernooien). Het aanbod in sporten is gevarieerd en geeft leerlingen de kans kennis te maken met verschillende sporten.

 1. 01 Stedelijke toernooien

  Bij de stedelijke toernooien strijden scholen uit heel Rotterdam tegen elkaar. De sporten schoolvoetbal, streetdance, zwemmen en freerunnen worden in deze toernooivorm aangeboden.

 2. 02 Gebiedstoernooien & Mini Final

  Op de gebiedstoernooien strijden scholen uit een bepaald gebied tegen elkaar in de sporten volleybal, basketbal en tennis. Tijdens de Mini Final worden meerdere gebiedstoernooien op hetzelfde moment gehouden in de sporten atletiek, handbal, voetbal (4x4, met een combinatie van egames), floorball, dammen en schaken. De gebieds- winnaars kwalificeren zich automatisch voor de finale van de schoolsport- toernooien: The Final in Ahoy.

 3. 03 The Final

  De naam zegt het al, The Final is dé grote finale van de schoolsporttoernooien. Niet alleen finalisten zijn welkom op The Final. Voor leerlingen die niet meedoen aan een van de toernooien is er een uitgebreid programma van sportclinics van verschillende Rotterdamse sportaanbieders.

Schoolsportconsulenten

De schoolsportconsulenten zijn de matchmaker tussen het aanbod van Schoolsport010 en de school. Zij maken de planning en zorgen dat zowel de clinics als de toernooien zo passend mogelijk worden ingepland. Er zijn zes schoolsportconsulenten actief in de veertien gebieden van Rotterdam. Heb je een vraag of wil je iets delen? Neem dan contact op met de schoolsportconsulent in je gebied. Samen brengen we Rotterdammers in beweging!

Contact

Wil je meer weten over Schoolsport010, de clinics of de toernooien? Neem dan gerust contact met ons op!