Terug
Zwembaden

Wat de afdeling Zwembaden doet

Het Sportbedrijf exploiteert 10 zwembaden. Dit zijn 8 binnenbaden die voor een deel gecombineerd zijn met andere voorzieningen zoals een sporthal of squashbanen en 2 buitenbaden (Zwembad Pernis en Zwembad Hoek van Holland). Deze afdeling zorgt ervoor dat de Rotterdammer bij ons kan zwemmen en recreëren. Op een leuke én veilige manier.

Wat er bij ons speelt

2 juni 2023

Zwemles de standaard? Niet voor iedereen

Zwemles is niet overal ter wereld vanzelfsprekend. Kinderen en jongeren die naar Nederland zijn gekomen of zijn gevlucht, hebben niet altijd een zwemdiploma. Maar op zo’n waterrijke plek als Nederland is zwemvaardigheid wel van levensbelang. Dat geldt ook voor Danakil en Faisal. Zij leren zwemmen in Zwembad IJsselmonde. Omdat het noodzakelijk is, maar ook gewoon heel leuk.

17 mei 2023

Derde editie van interne Talentpool

Trots! De derde editie van onze ‘Talentpool’ is afgerond. Tijdens dit interne trainingsprogramma gingen collega’s aan de slag met hun persoonlijke ontwikkeling. Afgelopen donderdag presenteerden zij de uitkomsten hiervan tijdens de finale op de 16e verdieping van Hotel Intell.

13 april 2023

Van bureau naar badrand

Denk jij ook wel eens aan een carrièreswitch? Joyce en Patric wisten al langer dat hun baan niet meer bij ze paste. Nu halen ze hun diploma tot zwemdocent bij Sportbedrijf Rotterdam. Binnen een jaar tijd, werkend en lerend tegelijk. Mét baangarantie. Lees hier hoe Patric en Joyce aan de badrand belandden. En wat ze hiervoor eigenlijk deden…

17 oktober 2022

‘In Iran leerde ik kinderen al vanaf dag één de borstcrawl’

Roza Ahmadnezhad is een zwemdocent met een bak ervaring. Misschien heb je haar in het afgelopen jaar wel eens langs de badrand gezien van Zwemcentrum Rotterdam. Sinds kort niet alleen als toezichthouder, maar ook als zwemleraar. Haar leerlingen leren zwemmen, Roza leert de taal.

30 juni 2022

Onze Talentpool: ‘Je bent nooit uitgeleerd, toch?’

Bij het Sportbedrijf vinden we de persoonlijke ontwikkeling van onze collega's erg belangrijk. Daarom organiseren we sinds enkele jaren een Talentpool. Sportparkbeheerder Dennis van Eijsden en teamleider Ajshe Ahmetaj vertellen hoe het programma hen helpt in hun werk.

28 april 2022

Een totem in het zwembad en een interactief zwembad: dit zijn de winnaars van de Innovatie Challenges

Een totem in het zwembad die je vertelt dat je een bommetje moet maken en een duikplank die de hoogte van je spetters meet. Binnenkort is het werkelijkheid in de zwembaden van Sportbedrijf Rotterdam! Sports + Vitality heeft samen met Sportbedrijf Rotterdam twee Innovatie Challenges opgezet waar bedrijven op konden reageren. De eerste challenge was gericht op interactieve sport- en speltoepassingen voor bestaande zwembaden en de tweede voor nieuwe zwembaden. En daar zijn dus twee hele toffe projecten uitgekomen!

decoration - a bidon decoration - a fake dumbbel
Duik in je nieuwe baan!

Ben jij toe aan een verrassend uitdagende baan? Kom bij ons werken als zwemdocent!

Onze vacatures