40 jaar gezelligheid met de zwemmende dames van Hoogvliet

Wist je dat zwemmen ontspannend werkt en een vrij gemakkelijke manier van bewegen is? Wil Meijer, Lijnie Kerpels, Margot Kroon & Anneke Bierbooms ontdekten dit op vroege leeftijd en zijn al 40 tot 45 jaar bekende gezichten bij Zwembad Hoogvliet.
Terug

Zwemmen hebben ze altijd al fijn gevonden, maar nu doen ze het vooral voor- en met elkaar. Anneke: “We hebben echt een leuk zwem-vriendinnenclubje opgebouwd. Dat is met de jaren gegroeid en nu zien we elkaar elke dinsdagmiddag.” De dames delen hun inspirerende zwemverhaal met ons.

Elke dinsdag een uurtje baantjes zwemmen bij zwembad Hoogvliet

Ze leerden elkaar met de jaren kennen in het bad van zwembad Hoogvliet. Lijnie: “We komen naar zwembad Hoogvliet voor de gezelligheid met elkaar en met het personeel. Vroeger werden er ook speciale evenementen georganiseerd tijdens Sinterklaas, kerst, en bingo of badpakkenshows. Dat was mooi, maar tegenwoordig zwemmen we gewoon een uurtje met elkaar op de dinsdagmiddag.” Dan zijn de sportievelingen weer van de partij. Zwembadmedewerker Conny Tromp: “Het zwembad is klein, gemoedelijk en dichtbij voor ze. Ik zie de dames sinds 2 jaar en ik vind het geweldig. Ze gaan zo leuk met elkaar om en zijn erg close geworden. In deze moeilijke tijd is dat natuurlijk heel bijzonder.”

“Toen we pas zwommen hier waren we allemaal nog knap, en nu denk je, wat een rimpels!”

Wil (83): “Ik zit op gymnastiek en kom bijna altijd op de fiets naar het zwembad. Het zwemmen vind ik zo leuk vanwege het contact met elkaar. Naast de zwemuitjes doen we ook nog andere uitjes, naar Preston Palace bijvoorbeeld.” Lijnie: “Het is vaak een hele dagbesteding. Buiten het bad beppen we namelijk ook lekker door en voor ons zwemuurtje begint doen we nog een bakkie koffie ’s ochtends.” Margot: “Ik zat op yoga en ik kende Lijnie al. Ze vroeg of ik ook gezellig kwam zwemmen en dat heb ik toen gedaan.

Nu blijven we trouw elke week komen.” Anneke: “In het bad zijn we kletsende juffen die lekker met elkaar heen en weer zwemmen en puffen. We zijn vrienden voor het leven en delen lief en leed met elkaar. Het is echt altijd hartstikke gezellig.” Margot: “Ik vind het personeel hier ook heel aardig en vrolijk. Ze komen vaak even kletsen met ons. Wat verder leuk is; toen we pas zwommen hier waren we allemaal nog knap... dan kijk je nu naar de foto’s en denk je wat een rimpels!”

Zwemmen voor geestelijke en lichamelijke ontspanning

Zwemmen houdt je gezond en zorgt voor de nodige geestelijke ontspanning. Dat beamen ook de dames. Anneke: “Al ben je nog zo gammel, dan moet je gewoon gaan zwemmen. Het is goed voor iedereen en je voelt je zo heerlijk licht in het water. Wel is het soms een beetje koud, dat verschilt nog weleens. Het beste is om dan gewoon lekker door te zwemmen.” Wil: “Het is zo fijn om je spieren te gebruiken en te voelen!” De dames zijn dankzij het zwemmen in het dagelijkse leven ook graag actief. Zo wandelt Margot heel veel, doet ze aan tuinieren en gaat ze graag weg. Lijnie: “De fysiotherapeuten zeggen: Als je dit niet had gedaan al die tijd, dan was je veel verder achteruitgegaan. Ik kijk daarom ook altijd uit naar de zwemuurtjes en plan al mijn andere activiteiten om het zwemmen heen.”

Wat een zwem power bezitten jullie! Op nog veel mooie zwemuurtjes met elkaar bij Zwembad Hoogvliet.

Net als deze dames een keer zwemmen in een zwembad bij jou in de buurt? Check onze locaties hieronder!

Locaties