Sportcentrum de Wilgenring

Over Sportcentrum de Wilgenring

De Wilgenring is dé sportlocatie voor Rotterdam-Noord, maar Rotterdammers uit alle delen van de stad weten ons te vinden. Je kunt hier squashen, dansen of yoga beoefenen in de spiegelzaal en sporten in de sporthal met talloze mogelijkheden. Ons zwembad heeft een kinderbad, glijbaan en een wedstrijdbad. We zijn rolstoeltoegankelijk. Wist je dat we ook een sportieve vergaderlocatie zijn?

Na of tijdens je activiteit ben je welkom in onze gezonde sportkantine. Op onze menukaart staan zoveel mogelijk (verse) producten die passen bij een gezonde, actieve leefstijl. Kom jij ook bij ons in beweging?

Huur een van onze ruimtes

Geïnteresseerd in het huren van een van onze ruimtes?

Huur een ruimte

Door een ruimte te huren, ga je automatisch akkoord met de gebruiksvoorwaarden en huis- en gedragsregels.

Wat kun je hier doen?

 • Aquabootcamp
 • Aquapower
 • Aquarobics
 • Baby- en peuterzwemmen
 • Badminton
 • Banenzwemmen
 • Fifty Fit
 • Gezinszwemmen
 • PiYoChi
 • Squash
 • Vrijzwemmen
 • Zwemles
 • Zwemmen
 • Zwemvaardigheid

Sporten aangeboden door partners

Laatste nieuws

13 april 2024

Extra kleine groepslessen meivakantie

Bekijk bericht

Extra kleine groepslessen meivakantie

Beste ouders/verzorgers,

Graag informeren wij jullie over de extra kleine groepslessen die tijdens de meivakantie zullen plaatsvinden. Deze lessen zullen naast de reguliere zwemlessen worden gegeven, dus de normale zwemlessen gaan gewoon door.

De kleine groepslessen zijn ideaal voor kinderen die nog wat moeite hebben met bepaalde onderdelen. Tijdens deze lessen zullen we extra aandacht aan die specifieke onderdelen besteden. Ook voor de kinderen die in niveau 0 (rood) zitten en het zwemmen nog spannend vinden, raden we deze kleine groepslessen van harte aan. 

De kleine groepslessen zullen tijdens de meivakantie plaatsvinden op maandag en woensdag (29-4, 1-5, 6-5 en 8-5). Tijdens deze lessen krijgen de kinderen een half uur zwemles in een groepje van maximaal 3 kinderen, begeleid door 1 zwemonderwijzer. De lesuren lopen van 08:15 uur tot 09:45 uur, waarbij er gekozen kan worden welk tijdsblok het beste past voor je kind. Wees er snel bij, want de plekken zijn beperkt.

Vanaf zondag 14 april is het mogelijk om deze lessen te reserveren. Let op: dit kan alleen aan de balie van onze receptie en vergeet niet de sportkaart mee te nemen.

De kosten voor de kleine groepslessen bedragen €32,25 voor iedereen en dienen bij reservering te worden voldaan. Indien je onverhoopt verhinderd bent, houd er dan rekening mee dat de gereserveerde les niet geannuleerd kan worden en er geen restitutie van het betaalde lesgeld plaatsvindt. Kinderen met een ABC- of meedoen-pakket dienen ook te betalen voor deze lessen.

We kijken ernaar uit om veel van onze zwemleskinderen bij deze lessen te verwelkomen, aangezien door deze extra begeleiding de weg naar het zwemdiploma sneller zal verlopen.

Met sportieve groet,

Team sportcentrum de Wilgenring

1 april 2024

Nieuwsbrief April 2024

Bekijk bericht

Nieuwsbrief April 2024

Beste bezoeker(s) en sporter(s),

Het is weer de eerste maandag van de maand en dat betekent dat we een nieuwe nieuwsbrief met jullie willen delen.📰 Allereerst hopen we dat iedereen een prettig paasweekend heeft gehad! 🐰🥚Wij vonden het erg leuk om jullie te verwelkomen op 2e paasdag in onze locatie, en we hopen dat jullie hebben genoten van het banenzwemmen en het gezinszwemmen. 🏊‍♂️

Op 19 maart hebben onze collega's een cursusdag gehad van de zwembaden (Swimposium). Het doel was om meer kennis op te doen en ervaringen met elkaar te delen, en dit is zeker geslaagd! De collega's van de receptie, facilitaire dienst en zwemzaal hebben diverse workshops gevolgd. Deze workshops hebben hen geholpen om jullie als klanten beter van dienst te zijn en om hun eigen werk efficiënter en effectiever uit te voeren. 📚🤓

Voorafgaand aan de dag kreeg elk team de uitdaging om een nieuwe Cleo en Otto stuurkaart te bedenken. Het zwembad met de meest creatieve stuurkaart zou beloond worden met het feit dat deze stuurkaart daadwerkelijk geproduceerd zou worden. Ik denk dat het overbodig is om te zeggen wie deze uitdaging heeft gewonnen, aangezien jullie dit vast al gezien hebben bij de receptie! Het team is natuurlijk enorm trots dat hun idee als leukste is gekozen, en deze stuurkaart zal binnenkort te zien zijn in alle zwemlessen van het Sportbedrijf Rotterdam. 🏆🏅

Diplomazwemmen

Op zaterdag 6 april 2024 staat het diplomazwemmen gepland. Vorige week zijn de diplomabrieven uitgedeeld, echter zijn nog niet alle brieven teruggekomen. De uiterlijke inleverdatum was 30 maart 2024. We willen graag aan iedereen die zijn/haar brief nog niet heeft ingeleverd vragen om dit zo snel mogelijk te doen. Zonder ingeleverde brief kunnen we het diploma niet gereedmaken, en het zou jammer zijn als je kind na afloop geen diploma heeft klaar liggen.

Verder willen we iedereen attenderen op aanvullende informatie over het diplomazwemmen, die te vinden is in de zwemapp. Lees deze informatie zorgvuldig door om verrassingen te voorkomen. Vanwege de beperkte parkeergelegenheid op zaterdag, vragen we iedereen om ruim op tijd van huis te vertrekken, zodat je kind op tijd kan starten met het diplomazwemmen. 🏅⏰

Openingstijden en Feestdagen 📅

Sportcentrum de Wilgenring is niet geopend op alle feestdagen, maar één van de zwembaden van Sportbedrijf Rotterdam zal altijd open zijn. Voor de exacte openingstijden kun je terecht op onze website en in de zwemapp. Hieronder vinden jullie een overzicht van de feestdagen en of we wel of niet geopend zijn:

- Koningsdag (gesloten)
- Hemelvaartsdag (gesloten)
- 1e Pinksterdag (gesloten)
- 2e Pinksterdag (geopend)

Hygiëne mededeling voor onze bezoeker

Wij hechten grote waarde aan de hygiëne van onze bezoekers. Ons facilitair team zorgt er dagelijks voor dat onze locatie schoon wordt gemaakt. 🧼🧹Helaas merken we dat sommige bezoekers minder aandacht besteden aan dit aspect. Dit bemoeilijkt het werk van onze facilitair medewerkers. Om hen te ondersteunen vragen we vriendelijk om bij het betreden van de blauwe tegels op blote voeten, slippers of overschoentjes te dragen om vuil van buitenaf te voorkomen. Als deze regel niet wordt nageleefd, zullen we hierop wijzen. Deze maatregelen dragen bij aan een schone en veilige omgeving voor jou en andere bezoekers.

Wisselcabines herinnering

We willen blijven benadrukken in onze nieuwsbrief dat er regelmatig kleding wordt achtergelaten in de kleine wisselcabines, wat de beschikbaarheid voor andere gebruikers belemmert. We verzoeken vriendelijk aan iedereen om hun kleding in de daarvoor bestemde kluisjes op te bergen, zodat de wisselcabines vrij blijven voor andere gebruikers.
Indien kleding toch achterblijft in de cabines, zullen we deze elders netjes ophangen. We waarderen jullie medewerking en begrip in deze kwestie. Dank jullie wel bij voorbaat.

Het Verhaal van Dansstudio Felice - Danslessen in Rotterdam en Berkel en Rodenrijs 💃🕺

Dansstudio Felice verzorgt danslessen in Rotterdam Schiebroek/Hillegersberg - de Buurvrouw en de Wilgenring - en Berkel en Rodenrijs - My Life Berkel & Rodenrijs, in diverse stijlen zoals Klassiek ballet, Jazzdance, Moderne dans, Streetdance Jazz, Afrikaanse dans, Kinderdans, Kleuterdans en Spitzentraining! We heten iedereen vanaf 3 jaar van harte welkom.😄 De lessen zijn gericht op kinderen, jongeren en volwassenen en worden aangeboden op verschillende niveaus, waardoor zowel beginners als gevorderde dansers bij ons terecht kunnen.

Vanaf het seizoen 2023-2024 zullen we ook met professionele danseressen samenwerken. Felice is zeer gedreven en gepassioneerd en motiveert haar leerlingen om met volle overgave te dansen!
 
Dansstudio Felice biedt sinds april 2023 danslessen aan in Sportcentrum de Wilgenring op de volgende dagen en tijden:
 
- Maandag 20.30-21.30: Modern Jazzdance Volwassenen 18+
- Woensdag 14.00-14.45: Kinderdans 4-7 jaar
- Vrijdag 16.00-17.00: Streetdance Jazz 8-10 jaar
 
Wil je een keer meedoen? Neem contact met ons op via
www.dansstudiofelice.nl/contact of bel ons op 06-42197313.

4 maart 2024

Nieuwsbrief Maart 2024

Bekijk bericht

Nieuwsbrief Maart 2024

Beste bezoeker(s) en sporter(s,

Het is weer de eerste maandag van de maand en dat betekent dat we een nieuwe nieuwsbrief met jullie delen. Tijdens de voorjaarsvakantie mochten we weer vele bezoekers verwelkomen in Sportcentrum De Wilgenring. Het was fantastisch om te zien hoeveel plezier er was tijdens het gezinszwemmen. De stormbaan zorgde opnieuw voor veel vermaak, met veel spannende wedstrijden die plaatsvonden. 🥇

We waren ook blij om te zien dat veel kinderen deelnamen aan onze particuliere zwemlessen tijdens de vakantie. We raden aan om dit te blijven doen, want wie tijdens de vakantie blijft zwemmen behaalt ook sneller zijn of haar diploma.🏊

Voor degenen die van een welverdiende vakantie hebben genoten, hopen we dat jullie zijn opgeladen. 🏖️⛷️ Nu jullie terug zijn, zien we jullie graag weer fanatiek sporten in onze accommodatie. Hieronder lees je de meest recente ontwikkelingen en updates.

Wisselcabines herinnering 

Het is ons opgevallen dat er nog steeds kleding wordt achtergelaten in de kleine wisselcabines, wat de beschikbaarheid voor andere gebruikers belemmert. We willen iedereen vriendelijk verzoeken om hun kleding in de daarvoor bestemde kluisjes op te bergen, zodat de wisselcabines vrij blijven voor anderen om te gebruiken. Mocht het voorkomen dat kleding blijft hangen in de cabines, zullen we deze elders netjes ophangen. We waarderen je medewerking en begrip in deze kwestie.

Dank je wel alvast.

Uitnodiging Kijklessen 👀

In de week van 4-3-24 tot en met 10-3-24 nodigen we je uit voor de kijklessen, een mooie gelegenheid om de vooruitgang van je kind in de afgelopen periode te bekijken. Als je vragen hebt voor de docent, aarzel dan niet om deze tijdens de les te stellen. Indien nodig, kun je altijd een van onze coördinatoren aanspreken. We verzoeken vriendelijk om je vragen tijdens de zwemles te stellen en niet te wachten tot het laatste moment, zodat de lesgever voldoende tijd heeft om ze te beantwoorden voordat de volgende groep begint.
Als je van plan bent om een broertje of zusje mee te nemen naar de kijkles, is dat natuurlijk mogelijk. We vragen echter wel om goed op te letten op je kind, zodat hij niet onbedoeld in het water belandt.

Zwembad IJsselmonde 🛠⚒

In verband met groot onderhoud gaat Zwembad IJsselmonde vanaf maandag 4 maart voor 20 weken dicht. Net zoals in ons bad wordt in Zwembad IJsselmonde zwemles gegeven. Tijdens de sluiting worden de kinderen verdeeld over de verschillende baden van Sportbedrijf Rotterdam. Dit doen we omdat wij het belangrijk vinden dat de kinderen blijven zwemmen en hun zwemtechnieken niet verleren.🥇 De zwemonderwijzers van Zwembad IJsselmonde worden ook verdeeld over de verschillende baden. Dit betekent dat je ook de lesgevers die normaal werkzaam zijn in IJsselmonde op de zwemzaal kan tegenkomen. Voor de kinderen van ons zwembad verandert er niets, aangezien de vaste lesgevers op hun eigen groepen blijven staan.

Swimposium

Op dinsdag 19 maart zijn wij de gehele dag gesloten. Wij bieden ons personeel in en rondom het zwembad een trainingsdag aan. Zo kunnen wij ervoor zorgen dat jullie, onze klanten, nóg meer plezier beleven in ons zwembad. 

Baby- en Peuterzwemmen

Waterpret met jouw kleine spruit 💦

Stap voor stap ontdekt jouw kleintje samen met jou hoe leuk zwemmen is. Elke les staat in het teken van plezier en ontspanning. ✨Van leren lopen in het water tot onder water kijken, er komen onwijs veel verschillende oefeningen aan bod. We hebben verschillende leeftijdsgroepen t/m 4 jaar. Wist je dat peuters drie puppy diploma's (NRZ) kunnen behalen? Als jouw peuter alle 3 de diploma's behaald heeft en 4 jaar is kan jouw kind (direct) instromen in de reguliere zwemles. 💯 En hoef je niet op de wachtlijst! Meer info aan de kassa van het zwembad.
 
TIP! Aan de kassa kan je een 6 of 12 rittenkaart kopen. Zo ben je goedkoper uit dan wanneer je een enkel kaartje koopt. 🎫

Ontdek Onze Diverse Doelgroepen bij Sportcentrum De Wilgenring

In Sportcentrum De Wilgenring, bieden veel meer aan dan alleen zwemlessen en schoolzwemmen. Onze ervaren instructeurs leiden ook verschillende doelgroepen. Of je nu op zoek bent naar ontspanning tijdens je oefeningen of juist naar actie, bij Sportcentrum De Wilgenring ben je aan het juiste adres. 🧘🏋️

Waarom kiezen voor sporten in het water? Wateroefeningen zijn minder belastend voor je gewrichten, waardoor de kans op blessures aanzienlijk vermindert.

Ontdek hieronder enkele van onze aqua fitness doelgroepen die worden aangeboden in Sportcentrum De Wilgenring:

- PiYoChi
- Aqua Robic
- Aqua Power
- Aqua Bootcamp
- Fifty Fit

Lijkt het jou ook leuk om deel te nemen aan een van deze doelgroepen in Sportcentrum De Wilgenring? Reserveer dan snel een kaartje via onze webshop. Mocht je na je eerste bezoek enthousiast zijn, dan raden we je aan om een sportkaart aan te schaffen. Hiermee bespaar je geld, aangezien een sportkaart voordeliger is dan telkens losse kaartjes te kopen.

We kijken ernaar uit om je te verwelkomen bij Sportcentrum De Wilgenring, waar plezier en gezondheid samenkomen in het water!
 
De sporthal bij Sportcentrum De Wilgenring 🧼🫧🪣

Bij Sportcentrum De Wilgenring hechten we veel waarde aan een schone, hele en veilige sportomgeving. Recentelijk hebben we een dieptereiniging van de sportvloer uitgevoerd, met als doel de grip en stroefheid van de vloer te behouden. Deze reiniging zorgt ervoor dat sporters en gebruikers veilig kunnen trainen en activiteiten kunnen plaatsvinden in de sporthal.
Ook zijn we verheugd om aan te kondigen dat deze zomer de vloer volledig vervangen zal worden door een nieuwe sportvloer. Meer details en informatie over de vernieuwing van de sportvloer zullen binnenkort volgen.

Het Verhaal van Nibbanagym: Empowerment door Kickboksen en Traditionele Muay Thai voor Vrouwen

Al enkele jaren is Nibbanagym een bekende huurder van de Spiegelzaal in Sportcentrum De Wilgenring. Elke donderdag van 18:00 tot 19:00 bieden zij een speciale gelegenheid aan: Kickboksen en traditionele Muay Thai boksen, speciaal ontworpen voor vrouwen vanaf 13 jaar.
Kickboksen voor vrouwen gaat verder dan alleen een fysieke training; het vormt een gemeenschap van gelijkgestemde individuen die elkaar ondersteunen en inspireren. Hier ontstaan nieuwe vriendschappen, worden persoonlijke grenzen verlegd en leren deelnemers uitdagingen aan te gaan, zowel op als buiten de trainingsmat.
De speciale kickbokstrainingen van Nibbanagym zijn zorgvuldig ontworpen om vrouwen van alle leeftijden en fitnessniveaus een empowerment-ervaring te bieden. Deze trainingen transformeren niet alleen het fysieke welzijn, maar hebben ook een diepgaand effect op de mentale kracht van de deelnemers.
Nibbanagym nodigt vrouwen uit om deel te nemen aan deze unieke en inspirerende kickboks- en Muay Thai sessies, waar kracht, zelfvertrouwen en groei centraal staan. Kom langs op donderdagavonden en ontdek de transformatieve kracht van vechtsporten, zowel voor je lichaam als je geest.

Bedankt voor het Lezen van Onze Nieuwsbrief!

We hopen dat je hebt genoten van het lezen van deze nieuwsbrief over Sportcentrum De Wilgenring. Voor eventuele vragen, suggesties of feedback staan we altijd voor je klaar. Je kunt contact met ons opnemen via info@sportbedrijfrotterdam.nl of spreek gerust een van onze coördinatoren aan in het sportcentrum.

En lekker in het Rotterdams gezegd, We kijke d'r nar uit om je binnekort weer te verwekomme in onze mooie sporttempel🙋‍♂️🙋‍♀️
 

5 februari 2024

Nieuwsbrief Februari 2024

Bekijk bericht

Nieuwsbrief Februari 2024

Beste ouders/sporters,


We zijn blij om aan te kondigen dat alle zwembaden van het Sportbedrijf Rotterdam besloten hebben om maandelijks een nieuwsbrief te delen met de sporters die gebruik maken van onze sportaccommodaties. In deze nieuwsbrief zullen we jullie op de hoogte houden van alle ontwikkelingen die plaatsvinden in Sportcentrum de Wilgenring.📝
De nieuwsbrief zal op de eerste maandag van elke maand worden verstuurd, zodat jullie regelmatig op de hoogte blijven. We hopen dat iedereen de nieuwsbrief zal lezen, zodat elke sporter op de hoogte is van de laatste ontwikkelingen.
We kijken er naar uit om jullie te voorzien van nuttige informatie, updates en evenementen in Sportcentrum de Wilgenring. Mocht je nog vragen hebben of specifieke onderwerpen willen aandragen voor de nieuwsbrief, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen.

Voorjaarsvakantie🐬

De voorjaarsvakantie staat voor de deur, van 19 februari 2024 tot en met 25 februari 2024. Tijdens deze vakantie hebben we een aangepast rooster dat te vinden is in de zwem app.📱
We zijn extra geopend voor het gezinszwemmen en we bieden ook extra kleine groepslessen aan. Vanaf 6 februari 2024 kan jij je aanmelden voor deze lessen. Dit is een ideale gelegenheid om je kind net dat extra zetje te geven. De kosten voor deze lessen bedragen €32,25 per les.
Daarnaast gaan de overige zwemlessen tijdens de vakantie gewoon door, dus je kind kan blijven zwemmen.

Zwembad IJsselmonde🛠⚒

In Zwembad IJsselmonde zal er vanaf 1 maart groot onderhoud plaatsvinden. Tijdens deze periode zullen de kinderen worden verdeeld over verschillende baden binnen het Sportbedrijf. Dit doen we omdat wij het belangrijk vinden dat de kinderen blijven zwemmen en hun zwemtechnieken niet verleren.🥇 De zwemonderwijzers van Zwembad IJsselmonde zullen ook worden verdeeld over onze baden. Dit betekend dat je ook deze lesgevers op de zwemzaal zult tegenkomen.
Deze verandering is bedoeld om ervoor te zorgen dat de kinderen van zwembad IJsselmonde nog steeds een vertrouwd gezicht zullen zien. Alleen de locatie waar ze zwemmen zal tijdelijk veranderen totdat het onderhoud is afgerond.
Voor de kinderen van sportcentrum de Wilgenring zal er niets veranderen, aangezien de vaste lesgevers op hun eigen groepen zullen blijven staan. 😁
Gebruik wisselcabines❗

Tijdens de zwemlessen hebben we gemerkt dat ouders vaak de kleding van hun kinderen in de wisselcabines laten hangen. We willen hier graag de aandacht op vestigen, omdat dit ervoor zorgt dat er onvoldoende kleedruimte overblijft voor de volgende groep kinderen.👕🩳👘
Daarom verzoeken wij vriendelijk aan iedereen die gebruik maakt van de wisselcabines om de kleding in de kluisjes op te bergen. Op deze manier kunnen de wisselcabines efficiënt gebruikt blijven worden en hebben alle kinderen voldoende ruimte om zich om te kleden. Bedankt voor jullie medewerking!

Onderhoud🛠

In de kerstvakantie heeft sportcentrum de Wilgenring onderhoudswerkzaamheden uitgevoerd, die nu volledig zijn afgerond. Hopelijk heeft iedereen kunnen zien dat de kozijnen en deuren een frisse nieuwe verflaag hebben gekregen in de marineblauwe kleur van het sportbedrijf, gecombineerd met wit. We zijn erg blij met het resultaat van deze renovatie.
Daarnaast waren er ook problemen met de luchtbehandeling in het recreatiegebied, waardoor de temperatuur soms niet optimaal aanvoelde. Deze mankementen zijn nu volledig hersteld, en de luchtbehandeling functioneert weer naar behoren. Dit zorgt voor een comfortabele omgeving in het recreatiegebied.
Verder was het ook hoog tijd om de verlichting in de sporthal aan te pakken. De gehele sporthal is nu voorzien van energiezuinige led-verlichting. Tijdens trainingen en schoolsporten zal de verlichting licht gedimd zijn om een aangename sfeer te creëren, terwijl tijdens wedstrijden de verlichting op de zogenaamde wedstrijdstand zal staan voor optimale zichtbaarheid.💡
Met deze onderhouds- en verbeteringswerkzaamheden is sportcentrum de Wilgenring klaar om sporters en bezoekers een prettige en moderne omgeving te bieden.🦾

Baby peuter zwemmen

Waterpret met jouw kleine spruit 💦
Stap voor stap ontdekt jouw kleintje samen met jou hoe leuk zwemmen is. Elke les staat in het teken van plezier en ontspanning. Van leren lopen in het water tot onder water kijken, er komen onwijs veel verschillende oefeningen aan bod. We hebben verschillende leeftijdsgroepen t/m 4 jaar. Wist je dat peuters drie puppy diploma's (NRZ) kunnen behalen? Als jouw peuter alle 3 de diploma's behaald heeft en 4 jaar is kan jouw kind (direct) instromen in de reguliere zwemles. 💯 En hoef je niet op de wachtlijst! Meer info aan de kassa van het zwembad. 
TIP! Aan de kassa kan je een 6 of 12 rittenkaart kopen. Zo ben je goedkoper uit dan wanneer je een enkel kaartje koopt. 🎫
 

We hopen dat jullie de nieuwsbrief met plezier hebben gelezen en dat jullie nu op de hoogte zijn van de recente ontwikkelingen in Sportcentrum de Wilgenring.
Mocht je na het lezen van deze nieuwsbrief nog vragen hebben of meer informatie willen over specifieke onderwerpen, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen. Ricardo en Wesley staan klaar om jullie te helpen.
Bedankt voor het lezen van onze nieuwsbrief en we hopen dat jullie blijven genieten van alle activiteiten in Sportcentrum de Wilgenring


Met sportieve groet,


Het Team van Sportcentrum de Wilgenring

4 december 2023

Kerstvakantie lessen

Bekijk bericht

Kerstvakantie lessen

Beste ouder(s)/verzorger(s),

Lessen voor A, B en C in de vakantie dat kan! Van 25 december tot 7 januari bieden we op verschillende dagen vakantie zwemles aan in kleine groepen.  Deze extra zwemlessen zijn er op gericht om vaardigheden te verbeteren, welke wellicht uitdagend zijn voor het kind. Hierbij kan worden gedacht aan het versterken van het zwemmen door het gat, het perfectioneren van de borstcrawl of het verbeteren van de schoolslag.
Bij de aanmelding kan worden aangegeven met welke vaardigheid (dit kan van alles zijn) het kind moeite heeft. De zweminstructeur gaat hier rekening mee houden in de les.
Kinderen die lessen met ABC- of Stichting meedoen-pakket kunnen ook deelnemen aan de kleine groepslessen. Let wel op dat er dan 2 lessen van je tegoed word afgetrokken.

Schrijf het kind vandaag nog bij de receptie van het zwembad!

23 november 2023

Zwemlesabonnement

Bekijk bericht

Zwemlesabonnement

Zwemlesabonnement


Alle feiten op een rij
 
Door gebruik te maken van het zwemlesabonnement zorgen we voor meer continuïteit in de les. Dit is belangrijk voor de voortgang van het kind. Hoe werkt het abonnement? Hieronder staan alle feiten op een rij:

 • Het abonnement start op het moment dat u deze aanschaft. Samen met de coordinator kunnen jullie de leskaart aanpassen zodat deze overeenkomt met de afgesproken tijd waarop je kind zijn/haar eerste zwemles zal hebben.
 • Iedere 4 weken dient het abonnement betaald te worden.
 • Vanaf de startdatum is het abonnement 4 weken geldig en kan er 1x per week een les gevolgd worden.
 • Het abonnement wordt continue verlengd tot aan het diploma zwemmen.
 • Als je wilt stoppen met de zwemlessen voor het diploma zwemmen, vul dan het opzegformulier in bij de receptie.
 • Geen les door uitval of feestdagen? Dan passen wij de geldigheid van het abonnement aan.
 • Zwemlessen die gemist worden door een andere reden dan hierboven staat vermeld, worden niet vergoed! en kunnen ook niet ingehaald worden.
 • Hierbij is het ook niet noodzakelijk om afmeldingen door te geven.
 • Bij een langdurige afwezigheid (meer dan 2 weken) dient er overleg te zijn met de coördinator van de particuliere zwemles via de mail r.vanderlelij@sportbedrijfrotterdam.nl

Heb jij een vraag? Wij helpen je graag.

De meest gestelde vragen hebben wij al voor je beantwoord.

Deze week

Maandag 15 april

 • 07:00 - 08:15 Banenzwemmen Wedstrijdbad
 • 09:00 - 09:45 Fifty Fit Recreatiebad
 • 10:00 - 12:00 Vrijzwemmen (Recreatiebad) Recreatiebad, whirlpool, glijbaan
 • 12:00 - 13:00 Banenzwemmen Wedstrijdbad
 • 13:00 - 15:00 Vrijzwemmen (Recreatiebad) Recreatiebad, whirlpool, glijbaan
 • 15:15 - 18:15 Zwemles ABC Instructiebad en wedstrijdbad
 • 19:00 - 19:45 PiYoChi Recreatiebad
 • 20:00 - 20:45 Aquarobics Recreatiebad
 • 21:00 - 21:45 Aquarobics Recreatiebad
 • 21:00 - 22:00 Banenzwemmen Wedstrijdbad

Dinsdag 16 april

 • 09:00 - 12:00 Vrijzwemmen 55+ Instructiebad en wedstrijdbad
 • 09:00 - 09:45 Fifty Fit Recreatiebad
 • 12:00 - 13:00 Banenzwemmen Wedstrijdbad
 • 13:15 - 14:00 Zwemles Volwassen Recreatiebad
 • 13:15 - 14:00 Fifty Fit Wedstrijdbad
 • 15:15 - 18:15 Zwemles ABC Instructiebad en wedstrijdbad
 • 19:15 - 20:00 Aquapower Recreatiebad
 • 20:15 - 21:00 Aquabootcamp Recreatiebad
 • 22:00 - 23:00 Banenzwemmen Wedstrijdbad

Woensdag 17 april

 • 07:00 - 08:15 Banenzwemmen Wedstrijdbad
 • 09:00 - 09:45 Fifty Fit Recreatiebad
 • 10:00 - 12:00 Vrijzwemmen (Recreatiebad) Recreatiebad, whirlpool, glijbaan
 • 10:00 - 10:30 Baby- en Peuter zwemles 2 tot 3 jaar Instructiebad
 • 10:30 - 11:00 Baby- en Peuter zwemles 3 tot 4 jaar Instructiebad
 • 12:00 - 12:55 Banenzwemmen Wedstrijdbad
 • 13:00 - 17:45 Zwemles ABC Instructiebad en wedstrijdbad

Donderdag 18 april

 • 12:00 - 13:00 Banenzwemmen Wedstrijdbad
 • 15:30 - 17:45 Zwemles ABC Instructiebad en wedstrijdbad
 • 22:00 - 23:00 Banenzwemmen Wedstrijdbad

Vrijdag 19 april

 • 07:00 - 08:15 Banenzwemmen Wedstrijdbad
 • 12:00 - 13:00 Banenzwemmen Wedstrijdbad
 • 15:00 - 16:00 Zwemles Kleine groep Instructiebad en wedstrijdbad
 • 16:00 - 18:15 Zwemles ABC Instructiebad en wedstrijdbad

Zaterdag 20 april

 • 08:15 - 13:45 Zwemles ABC Instructiebad en wedstrijdbad
 • 09:00 - 09:30 Zwemles Kleine groep Instructiebad en wedstrijdbad

Zondag 21 april

 • 08:30 - 09:00 Baby- en Peuter zwemles 3 mnd tot 1 jaar Instructiebad
 • 08:30 - 10:00 Banenzwemmen Wedstrijdbad
 • 09:00 - 09:30 Baby- en Peuter zwemles 1 tot 2 jaar Instructiebad
 • 09:30 - 10:00 Baby- en Peuter zwemles 2 tot 4 jaar Instructiebad
 • 10:15 - 14:00 Gezinszwemmen Alle baden

Volgende week

Maandag 22 april

 • 07:00 - 08:15 Banenzwemmen Wedstrijdbad
 • 09:00 - 09:45 Fifty Fit Recreatiebad
 • 10:00 - 12:00 Vrijzwemmen (Recreatiebad) Recreatiebad, whirlpool, glijbaan
 • 12:00 - 13:00 Banenzwemmen Wedstrijdbad
 • 13:00 - 15:00 Vrijzwemmen (Recreatiebad) Recreatiebad, whirlpool, glijbaan
 • 15:15 - 18:15 Zwemles ABC Instructiebad en wedstrijdbad
 • 19:00 - 19:45 PiYoChi Recreatiebad
 • 20:00 - 20:45 Aquarobics Recreatiebad
 • 21:00 - 21:45 Aquarobics Recreatiebad
 • 21:00 - 22:00 Banenzwemmen Wedstrijdbad

Dinsdag 23 april

 • 09:00 - 12:00 Vrijzwemmen 55+ Instructiebad en wedstrijdbad
 • 09:00 - 09:45 Fifty Fit Recreatiebad
 • 12:00 - 13:00 Banenzwemmen Wedstrijdbad
 • 13:15 - 14:00 Fifty Fit Wedstrijdbad
 • 13:15 - 14:00 Zwemles Volwassen Recreatiebad
 • 15:15 - 18:15 Zwemles ABC Instructiebad en wedstrijdbad
 • 19:15 - 20:00 Aquapower Recreatiebad
 • 20:15 - 21:00 Aquabootcamp Recreatiebad
 • 22:00 - 23:00 Banenzwemmen Wedstrijdbad

Woensdag 24 april

 • 07:00 - 08:15 Banenzwemmen Wedstrijdbad
 • 09:00 - 09:45 Fifty Fit Recreatiebad
 • 10:00 - 12:00 Vrijzwemmen (Recreatiebad) Recreatiebad, whirlpool, glijbaan
 • 10:00 - 10:30 Baby- en Peuter zwemles 2 tot 3 jaar Instructiebad
 • 10:30 - 11:00 Baby- en Peuter zwemles 3 tot 4 jaar Instructiebad
 • 12:00 - 12:55 Banenzwemmen Wedstrijdbad
 • 13:00 - 17:45 Zwemles ABC Instructiebad en wedstrijdbad

Donderdag 25 april

 • 12:00 - 13:00 Banenzwemmen Wedstrijdbad
 • 15:30 - 17:45 Zwemles ABC Instructiebad en wedstrijdbad
 • 22:00 - 23:00 Banenzwemmen Wedstrijdbad

Vrijdag 26 april

 • 07:00 - 08:15 Banenzwemmen Wedstrijdbad
 • 12:00 - 13:00 Banenzwemmen Wedstrijdbad
 • 15:00 - 16:00 Zwemles Kleine groep Instructiebad en wedstrijdbad
 • 16:00 - 18:15 Zwemles ABC Instructiebad en wedstrijdbad

Zaterdag 27 april

 • 07:00 - 23:00 Gesloten (Koningsdag) Alle baden

Zondag 28 april

 • 08:30 - 09:00 Baby- en Peuter zwemles 3 mnd tot 1 jaar Instructiebad
 • 08:30 - 10:00 Banenzwemmen Wedstrijdbad
 • 09:00 - 09:30 Baby- en Peuter zwemles 1 tot 2 jaar Instructiebad
 • 09:30 - 10:00 Baby- en Peuter zwemles 2 tot 4 jaar Instructiebad
 • 10:15 - 14:00 Gezinszwemmen Alle baden

Faciliteiten

Faciliteiten

Algemeen

Algemeen

De Wilgenring is dé sportlocatie voor Rotterdam-Noord, maar Rotterdammers uit alle delen van de stad weten ons te vinden. Je kunt hier squashen, dansen of yoga beoefenen in de spiegelzaal en sporten in de sporthal met talloze mogelijkheden. Ons zwembad heeft een kinderbad, glijbaan en een wedstrijdbad. We zijn rolstoeltoegankelijk. Wist je dat we ook een sportieve vergaderlocatie zijn?

Na of tijdens je activiteit ben je welkom in onze gezonde sportkantine. Op onze menukaart staan zoveel mogelijk (verse) producten die passen bij een gezonde, actieve leefstijl. Kom jij ook bij ons in beweging?

 • 31 Toiletten
 • 55 Douches
 • Babyverschoonruimte
 • AED
 • EHBO-ruimte
 • Kleedruimtes
 • Kluisjes (betaald, 20 cent)
 • Tribunes
 • Gratis openbare WiFi
 • Gratis parkeergelegenheid
 • Geen parkeerplekken voor elektrische auto's
 • Fietsenstalling

 

 • Invalidetoiletten aanwezig
 • Invalide parkeerplek
 • Kleedruimte voor invaliden
Danszaal

Danszaal

In de spiegelzaal kun je helemaal losgaan. Check je moves in de glimmende spiegels terwijl je op de vette dansvloer staat. Salsa, hiphop, klassiek of modern, je kunt van alles uitproberen en nieuwe moves leren.

En in de danszaal voel je de muziek door je lijf stromen. Het maakt niet uit of je een pro bent of een beginner, iedereen is welkom! Dans solo, met een partner of join een groepje, het is hier allemaal mogelijk.

 • 1 Zaal
 • 90 m²
 • Geluidsinstallatie in de zaal
Horeca

Horeca

 • Bar
 • Drank-/snoepautomaat
 • Restaurant
 • Ruimte voor 60 personen
Sporthal

Sporthal

Hier vind je alles wat je nodig hebt voor een onvergetelijke sportervaring. De sporthal is een echt speelparadijs voor sportliefhebbers van alle niveaus. Of je nu een doorgewinterde atleet bent of gewoon wat plezier wilt hebben, deze zaal is the place to be.

Ren, spring, en speel op de ruime sportvloer. Of je nu basketbal wilt spelen, zaalvoetbal wilt uitproberen, of gewoon lekker wilt ravotten, hier is er ruimte voor iedereen.

 • 1244 m²
Squashbaan

Squashbaan

Niks meer dan jij, je racket, de bal en je tegenstander… tussen vier muren! Bij squash beweeg je veel en snel, wat het daarom niet zomaar een racketsport maakt. Probeer de bal boven de tin te houden en verdien een punt wanneer je een rally wint. En vergeet niet, wie de bal kaatst, kan hem terugverwachten!

Interactieve squash
Op onze locatie kun je nu ook gebruik maken van Interactive Squash. Een interactieve beamer registreert waar jij de muur raakt en zelfs waar jij je op de baan begeeft. Kies voor oneindig veel leuke mikspelletjes voor kids, of ga voor het serieuze trainingswerk in de Trainingmodule. Er is voor ieder wat wils. Je kan zelfs je kinderfeestje houden in één van de zalen.

 • 3 Banen
Vergaderruimte

Vergaderruimte

Sportcentrum De Wilgenring heeft één vergaderruimte. Op aanvraag kunnen we apparatuur voor hybride vergaderen verzorgen en een microfoon en luidsprekers. Er is een pantry voor koffie, thee en buffetten. Voor je lunch, diner of borrel hoef je dus niet de locatie uit! Er is ook een koelkast aanwezig.

 • Whiteboard aanwezig
 • Flipover aanwezig
 • Beamer aanwezig
 • Ruimte voor 25 personen
Zwembad

Zwembad

Glij van de 55 meter lange glijbaan, bubbel in het bubbelbad, en laat de kleintjes spelen in het peuter- en kleuterbad. Voor serieuze zwemmers hebben we een 25 meter wedstrijdbad met 6 banen, en in het instructiebad kun je je zwemvaardigheden verbeteren, aquasporten of lekker dobberen. Kom langs en neem een duik! 

 • Instructiebad
 • Wedstrijdbad
 • Recreatiebad
 • Kleuter-/peuterbad
 • Bubbelbad/whirlpool
 • Glijbaan
 • Scubaduiken mogelijk

Vergaderen bij Sportcentrum de Wilgenring

Naast de verschillende sporten die je hier kunt doen, is de Wilgenring ook geschikt voor verschillende soorten meetings: van teamdagen tot congressen en van trainingsdagen tot vergaderingen voor elke bijeenkomst kun je in onze moderne vergaderruimte terecht.

Meer over vergaderen in De Wilgenring

Adres & contact

Adres & contact

Openingstijden

We zijn telefonisch bereikbaar op ma t/m vr tussen 08:00 en 22:00 uur en op za, zo tussen 09:00 en 18:00. Onze locatie is geopend aan de hand van ons rooster. Klik op 'rooster' om te zien wat je wanneer kan doen op onze locatie. Daarnaast zijn we buiten ons rooster ook geopend als de locatie is verhuurd aan sportaanbieders.

Heb jij een vraag? Wij helpen je graag.

De meest gestelde vragen hebben wij al voor je beantwoord.