Terug
Programmering

Wat de afdeling Programmering doet

De afdeling Programmering maakt deel uit van een grotere afdeling; Strategie & Programmering. Strategie & Programmering bestaat uit 7 teams: Strategie & Relatiebeheer, Marketing & Communicatie, Sportregie, Schoolsport, Sportcoaches, Buurtsport en Evenementen. De ambitie van de afdeling is om zo veel mogelijk Rotterdammers kennis te laten maken met sport en bewegen, zodat ze dit hun leven lang blijven doen. Elk team heeft een eigen discipline, maar werken ook samen aan de ambities van het Sportbedrijf.

Wat er bij ons speelt

20 februari 2024

‘Boksvaders’ op Zuid en Sportregie: ‘Er ging een wereld voor ons open’

Een grotere boksschool is voor Carlos en Angelo van Uboxr geen prioriteit. Impact maken op zoveel mogelijk mensen wél. En dan het liefst met therapeutisch boksen. Onze sportregisseurs Roderique en Julian hielpen deze sportondernemers de weg te vinden naar organisaties in hun wijk, zodat zij hun ambities waar kunnen maken.

19 februari 2024

Gek dat je collega's je in badpak zien? Welnee!

Onze collega's willen alle Rotterdammers in beweging krijgen én houden. Dan kun je zelf natuurlijk niet achterblijven. Daarom bieden we al onze medewerkers kosteloos toegang tot divers sport- en beweegaanbod door heel de stad. Voor zowel gevorderde sportievelingen als voor rustige bewegers.

16 januari 2024

‘SwapGymmers tonen commitment, ze komen iedere week!’

Francis Neslo is eigenaar en oprichter van dansschool Got2Groove in Delfshaven. Meiden van het Libanon Lyceum krijgen er een SwapGym combi-les van Afro- en TikTokdans. Francis voelt zich prima thuis tussen de pubermeiden. Toch had de doelgroep waar ze zoveel ervaring mee heeft zelfs voor haar verrassingen in petto…

9 januari 2024

Boksen, fitness, padel, SWIMR... Ik probeer alles uit

Onze collega's willen alle Rotterdammers in beweging krijgen én houden. Dan kun je zelf natuurlijk niet achterblijven. Daarom bieden we al onze medewerkers kosteloos toegang tot divers sport- en beweegaanbod door heel de stad. Voor zowel gevorderde sportievelingen als voor rustige bewegers.

17 november 2023

Beresterke band met Sportregie

Soms hebben sportaanbieders het gewoon goed voor elkaar. Een goedlopend lesaanbod, een eigen locatie, aankleding op orde, een heldere visie. Maar zelfs dán valt er wat te winnen en staan onze sportregisseurs voor ze klaar. Christiano Dompig van Bear Studios vertelt waarom zijn samenwerking met Aletta van Sportbedrijf Rotterdam zo goed bevalt.

19 oktober 2023

‘Ik bied van alles aan, maar een klimwand of RoCycle heb ik niet.’

Of hij het niet jammer vond dat hij minder les ging geven door SwapGym? “Die vraag begrijp ik goed,” zegt docent lichamelijke opvoeding (LO) Rogier van Wouwe. “Maar omdat onze school extra LO-uren aanbiedt, blijf ik lesgeven. Tijdens de SwapGym-uren ga ik mee naar de verschillende sportaanbieders. Boven alles is het tof voor leerlingen. Wanneer kun je nou zomaar eens een boulderwand proberen?”

Onze vacatures