Terug
Programmering

Wat de afdeling Programmering doet

De afdeling Programmering maakt deel uit van een grotere afdeling; Strategie & Programmering. Strategie & Programmering bestaat uit 7 teams: Strategie & Relatiebeheer, Marketing & Communicatie, Sportregie, Schoolsport, Sportcoaches, Buurtsport en Evenementen. De ambitie van de afdeling is om zo veel mogelijk Rotterdammers kennis te laten maken met sport en bewegen, zodat ze dit hun leven lang blijven doen. Elk team heeft een eigen discipline, maar werken ook samen aan de ambities van het Sportbedrijf.

Wat er bij ons speelt

17 november 2023

Beresterke band met Sportregie

Soms hebben sportaanbieders het gewoon goed voor elkaar. Een goedlopend lesaanbod, een eigen locatie, aankleding op orde, een heldere visie. Maar zelfs dán valt er wat te winnen en staan onze sportregisseurs voor ze klaar. Christiano Dompig van Bear Studios vertelt waarom zijn samenwerking met Aletta van Sportbedrijf Rotterdam zo goed bevalt.

19 oktober 2023

‘Ik bied van alles aan, maar een klimwand of RoCycle heb ik niet.’

Of hij het niet jammer vond dat hij minder les ging geven door SwapGym? “Die vraag begrijp ik goed,” zegt docent lichamelijke opvoeding (LO) Rogier van Wouwe. “Maar omdat onze school extra LO-uren aanbiedt, blijf ik lesgeven. Tijdens de SwapGym-uren ga ik mee naar de verschillende sportaanbieders. Boven alles is het tof voor leerlingen. Wanneer kun je nou zomaar eens een boulderwand proberen?”

21 september 2023

‘De sportregisseur gelóófde in mij, en in mijn plan’

Maria Dos Santos (43) had een droom: vrijwilligerswerk omturnen tot een volwassen sportonderneming waarvan ze rond kon komen. En waarbij ze kinderen kon helpen die behoefte hebben aan zowel rust, aandacht als beweging. Drie jaar later is het gelukt, met coaching van een sportregisseur. En met nog ruimte voor groei ook.

11 september 2023

Jaco van der Heijden, teammanager Schoolsport & Buurtsport

In de terugkerende rubriek Sportret leer je onze collega’s beter kennen en leggen wij ze niet-alledaagse vragen en dilemma’s voor. Vandaag is Jaco van der Heijden aan de beurt.

31 augustus 2023

‘SwapGymmers tonen commitment, ze komen iedere week!’

Francis Neslo is eigenaar en oprichter van dansschool Got2Groove in Delfshaven. Meiden van het Libanon Lyceum krijgen er een SwapGym combi-les van Afro- en TikTokdans. Francis voelt zich prima thuis tussen de pubermeiden. Toch had de doelgroep waar ze zoveel ervaring mee heeft zelfs voor haar verrassingen in petto…

31 augustus 2023

‘Het verzuim tijdens de gymles is gedaald. Wat wil je nog meer?’

Spijbelen tijdens gymles, het komt op de beste scholen voor. “Als ze een Coopertest hebben, dan weten een hoop leerlingen opeens de weg naar de gymzaal niet meer te vinden,” aldus schooldirecteur Marco Meily. Maar na de introductie van SwapGym zag hij het enthousiasme voor beweging bij zijn vmbo-leerlingen op de Horeca Vakschool ineens omhooggaan.

Onze vacatures