Zwemles in de zwembaden van Sportbedrijf Rotterdam wordt de leukste zwemles van de wereld met Cleo & Otto!

Goed leren zwemmen, daar heb je een leven lang wat aan. In onze waterrijke stad is het van levensbelang om al op jonge leeftijd jezelf te leren redden in het water. En met plezier leer je het meest. Daarom krijgen kinderen vanaf vandaag de leukste zwemles van de wereld in onze zwembaden!
Terug

De kinderen worden door otters Cleo & Otto meegenomen op zwemreis rond de wereld, met als thuisbasis Rotterdam. Het verhaal wordt ondersteund door een speciaal verhalenboek dat – uniek in Nederland – ook als luisterversie is verschenen. Niemand minder dan de Rotterdamse Loes Luca sprak het verhaal in.

Méér zwemvaardigheid en zwemveiligheid

Met dit nieuwe zwemlesconcept wordt de zwemles nóg leuker, terwijl kwaliteit en inhoud van de lessen blijven gewaarborgd. Onze zwemdocenten staan allemaal in de startblokken. Ze zijn getraind en duiken samen met Cleo en Otto in dit unieke zwemlesavontuur. Op die manier willen we bijdragen aan een grotere zwemvaardigheid en -veiligheid onder Rotterdamse kinderen.

“Met C kan je je écht redden”

Productspecialist Eline de Zwart is vanaf het allereerste begin betrokken bij de ontwikkeling van het zwemlesconcept: “Veel mensen denken dat je aan een A-zwemdiploma genoeg hebt om veilig te kunnen zwemmen, maar dat is niet echt zo. Met A kan je in een gewoon zwembad zwemmen. Met B kun je je redden in een wildwaterbaan of glijbaan, maar pas met diploma C kun je jezelf echt redden in buitenwateren. Dan pas zijn kinderen écht zwemvaardig. Toch merken we dat nog veel kinderen afhaken na diploma A en al helemaal na diploma B. Daarom hebben we een nieuw zwemconcept ontwikkeld met karakters Cleo en Otto. Het is de bedoeling dat de lessen hierdoor nog een stuk leuker worden, maar ook vooral dat de kinderen langer bij ons blijven en dus beter worden in zwemmen.”

Echt Rotterdams

Bij elk zwemniveau doen de karakters uit het verhaal een ander continent aan, verwijzend naar (een deel van) de nationaliteiten die de stad rijk is. De karakters doorlopen de stappen die kinderen ook ervaren tijdens de zwemles. Van de eerste zwemles tot en met het C-diploma. Cleo & Otto doen dit samen met hun vrienden: dieren die je allemaal in diergaarde Blijdorp kunt vinden. Natuurlijk begint en eindigt de zwemreis in onze wereldse en waterrijke stad Rotterdam. Een uniek Rotterdams verhaal dus, dat herkenbaar kan zijn voor álle kinderen.

Motiverend

De kinderen krijgen bij inschrijving het unieke verhalenboek. Hierin kunnen ze bandjes sparen die ze verzamelen bij elk zwemniveau. Bij ieder diploma hoort een medaille. En halen ze diploma C? Dan ligt er een gouden Rotterdamse munt op ze te wachten! Op een leuke én professionele manier worden kinderen gemotiveerd en halen ze zwemdiploma’s A, B en C.

6000 kinderen

Al bijna 6000 kinderen hebben op dit moment zwemles bij de zwembaden van Sportbedrijf Rotterdam. Deze kinderen maken vanaf nu allemaal kennis met Cleo & Otto en hun ouders en verzorgers worden over de vernieuwde lessen geïnformeerd via de Rotterdam Zwemt app en in de zwembaden zelf. Voor de ouders en verzorgers van nieuwe zwemleskinderen staat alle informatie natuurlijk ook uitgebreid op onze website.

Altijd een zwembad in de buurt

Als Sportbedrijf Rotterdam willen we iedere Rotterdammer, groot en klein, met plezier laten zwemmen. Daarom is er altijd een zwembad bij in de buurt.

Klik op onderstaande link voor meer informatie, of schrijf je gelijk in!

Meer informatie over onze zwemlessen

Locaties