Terug
Sportcomplex Olympia

Over Sportcomplex Olympia

Ben jij op zoek naar een ruim opgezet sportcomplex mét een breed sportaanbod in IJsselmonde? Als sporter kun je op Sportcomplex Olympia echt alle kanten op. Kom bijvoorbeeld je snelheid testen en meten op het interactieve Skillcourt.

Daarnaast kun je bij ons ook voetballen, hockeyen, korfballen, softballen, American football spelen, er is een (sintel) atletiekbaan én er zijn twee beachvelden. En vergeet de voetbalverenigingen FC IJsselmonde en RV & AV Overmaas, Hockeyclub Feijenoord, Rotterdam Trojans, Ghausia Cricket Club en Rotterdam Atletiek niet, want zij zijn ook op ons complex gehuisvest.

Waar kunnen we mee helpen?

Wat kun je hier doen?

 • Beachvolleybal
 • Zwemmen

Sporten aangeboden door partners

Heb jij een vraag? Wij helpen je graag.

De meest gestelde vragen hebben wij al voor je beantwoord.

Faciliteiten

Faciliteiten

Algemeen

Algemeen

Ben jij op zoek naar een ruim opgezet sportcomplex mét een breed sportaanbod in IJsselmonde? Als sporter kun je op Sportcomplex Olympia echt alle kanten op. Kom bijvoorbeeld je snelheid testen en meten op het interactieve Skillcourt. Daarnaast kun je bij ons ook voetballen, hockeyen, korfballen, softballen, American football spelen, er is een (sintel) atletiekbaan én er zijn twee beachvelden. En vergeet de voetbalverenigingen FC IJsselmonde en RV & AV Overmaas, Hockeyclub Feijenoord, Rotterdam Trojans, Ghausia Cricket Club en Rotterdam Atletiek niet, want zij zijn ook op ons complex gehuisvest. 

 • Kleedruimte
 • Tribune
 • Parkeergelegenheid
 • Fietsenstalling
Atletiekbaan

Atletiekbaan

Atletiekvereniging Rotterdam Atletiek heeft op Olympia een tweede trainingslocatie. Hier vind je een sintelbaan (gravel), verspringbak met aanloopbaan, een kogelstootbaan en kogelslingerkooi, aanloopbaan voor speerwerpen. Dit alles met voldoende verlichting, een kleedruimte en een materialenhok. Genoeg ruimte om te springen, sprinten en hard te lopen. Wat wordt jouw persoonlijke record?

 • Sintelbaan
 • Verlichting aanwezig
 • Verspring-aanloop & -bak
Beachvolleybalveld

Beachvolleybalveld

Duiken, springen en vooral zweten in het zand. Op ons beachvolleybalveld kun je al je energie kwijt. Er zijn 2 velden aanwezig. Kom jij ook smashen? 

Hockeyveld

Hockeyveld

Op onze twee hockeyvelden kan je voor je plezier of voor topprestaties komen spelen. Het ene veld is een waterveld. Het andere veld is een zandveld. Beiden zijn voorzien van verlichting. Kom jij scoren? 

 • 2 Velden
Skillcourt

Skillcourt

Op het SkillCourt test en train je je skills in verschillende zones tussen paaltjes met lampjes en sensoren. Deze meten je prestaties en leggen dit vast. Via de SmartGoals SkillCourt-app gebruik je het veld, kies je je spelvorm en krijg je uitleg over de oefeningen. Ideaal om je snelheid op de sprint te meten, je reactievermogen te testen, te werken aan je balcontrole en wenden en keren. Wat voor sporter je ook bent, voor elk niveau is er altijd een spelvorm. 

Wil je dit ook proberen?
Het SkillCourt is te huur via onze webshop.
 
Voetbalveld

Voetbalveld

We hebben genoeg mogelijkheden om een balletje te trappen. Met maar liefst vijf velden om uit te kiezen. Wordt het een potje tegen collega’s of pak jij een extra training? En met De Kuip op steenworp afstand ben jij zeker gemotiveerd. Wanneer kom jij je strafschop oefenen? 

 • 5 Kunstgrasvelden verlicht

Geïnteresseerd in het huren van een van onze buitenruimtes?

Buiten bewegen, met collega’s sporten of de kinderen even laten uitrazen? Een geschikt veld vind je én huur je bij ons. Huur per uur je hockeyveld, voetbalveld, SkillCourt, beachveld en nog veel meer.

Ga naar onze webshop

Nieuws

31 mei 2023

Interactief sportveld met app

Sporten wordt gamen en gamen wordt sporten op Sportpark Olympia. Deze week opende Sportbedrijf Rotterdam het Urban SkillCourt, het eerste interactieve outdoor sportveld van Rotterdam, dat je aanstuurt met een app. Verschillende doelgroepen testten het veld. Nadat studenten van Albeda College een demo gaven over de verschillende oefeningen, probeerden ook sporters op leeftijd van SPC Rijnmond, middelbare scholieren van Veenoord en topvoetballers van trainer Toni Varela het veld uit.

16 november 2021

‘Alle jongens hier willen naar Amerika’

American football is uniek. Bij Jayson op school weten maar weinig mensen wat het is. ‘Ik kan hier vertellen dat ik quarterback ben, maar dan denken ze nou en, fijn voor je.’ In Amerika is dat wel anders, daar heeft elke high school een team. Niet gek dus dat Jayson, die nu nog bij de 010 Trojans speelt op Zuid, ambities heeft in het buitenland.

8 september 2021

Doe wat je wel kan, net als Nelli Cooman!

“Het is heel fijn om op een latere leeftijd tóch te blijven bewegen. Maakt niet uit hoe, als je maar beweegt.” Aldus voormalig wereldkampioene sprint Nelli Cooman (57 jaar). “Heel vaak denkt men dat bewegen iets extreems is. Maar je kunt gewoon even lekker wandelen in de tuin, rondom het verzorgingstehuis of naar de winkel. Ik heb vijftien jaar topsport gedaan en ik ben daarna blijven bewegen. Zo wandel ik op een dag ongeveer anderhalf uur, aan een stuk door.”

26 april 2021

Voetbalfit.nu is het beste van beide werelden

Je hoeft niet supersportief te zijn en voetbalervaring is geen vereiste. Voetbalfit.nu combineert het beste van bootcamp met het plezier van voetbal. Zin in een leuke training is het enige dat je nodig hebt!

21 juli 2020

Sabine: ‘Fitheid fascineert me’

Heb jij een vraag? Wij helpen je graag.

De meest gestelde vragen hebben wij al voor je beantwoord.

Adres & contact

Adres & contact

Openingstijden

We zijn telefonisch bereikbaar op ma t/m vr tussen 08:00 en 22:00 uur en op za, zo tussen 09:00 en 18:00. Onze locatie is geopend als de locatie is verhuurd aan sportaanbieders of gebruikt wordt door één van de hoofdgebruikers. Daarnaast kun je gratis gebruikmaken van een kunstgrasveld (veld 5) en het SkillCourt. Hier zie je op welke momenten Olympia is geopend voor alle Rotterdammers: Maandag 15:00 tot 18:30, dinsdag 15:00 tot 18:30, woensdag 13:00 tot 16:30, donderdag 15:00 tot 18:30, vrijdag 15:00 tot 16:30, zaterdag 15:00 tot 16:30 (SkillCourt geopend, kunstgrasveld gesloten), vrijdag 15:00 tot 16:30 (SkillCourt geopend, kunstgrasveld gesloten)

Heb jij een vraag? Wij helpen je graag.

De meest gestelde vragen hebben wij al voor je beantwoord.