Hier Leeft Sport

Rotterdam en sport. In de sport komt de ware Rotterdammer boven drijven: recht voor zijn raap, keihard werken en doorgaan tot de ander omvalt. Met sport houdt Rotterdam ons gezond, sociaal en geeft het ons positieve energie. De stad is getuige geweest van duizenden prachtige en ontroerende sportverhalen. Verhalen van topsporters, buurthelden en materiaalmannen. Maar wat als de stad zelf haar verhaal mocht vertellen? Wat als de stad een stem kreeg? In samenwerking met iconen uit de Rotterdamse hiphop MC JR en Rass King, maakten wij een ode. Een ode aan de collectieve emotie, passie en trots die in het sporthart zit van elke Rotterdammer. Een ode aan onze stad. Want hier leeft sport.

— Bekijk de video voor Hier Leeft Sport

Amateur of fanatiek, flexibel als atletiek, sneller dan een wielrenfiets

Rotterdamse Makers

Een ode aan Rotterdam en de sport wordt pas compleet met de medewerking van Rotterdamse makers en artiesten. Deze Rotterdamse local heroes maakten Hier Leeft Sport.

MC JR

De karakteristieke stem die we horen op Hier Leeft Sport is van Jermaine Berkhoudt. Ook de knallende lyrics van het nummer zijn ook door hem geschreven. Als geboren en getogen Rotterdammer kroop hij maar al te graag in de huid van onze mooie stad. Jermaine, oftewel MC JR, is al flink wat jaren actief in de Rotterdamse hiphopscene. Maar door hem alleen een rapper te noemen doen we hem tekort, want hij is een echte allrounder. Zo is hij ook spoken-word artiest, workshop docent, event host en was hij frontman van de band FunkyOrganizers.

meer over mc JR

Rass King

De spetterende beats op Hier Leeft Sport worden verzorgd door Rass King. Hij is de man achter de knoppen en zorgt er met zijn muziek voor dat de ode de pan uit swingt. Rass King is het muzikale alter ego van de 28-jarige Rotterdammer Sherandell Maynard. Hoewel hij oorspronkelijk begon als performer, vond Rass uiteindelijk ook zijn roeping als producer en werkte sindsdien voor grote Rotterdamse artiesten zoals Winne.

Meer over Rass King

René Huwaë

Een rap is natuurlijk niet compleet zonder videoclip. Voor de ‘Hier Leeft Sport’ video klopten we aan bij Rotterdamse DP René Huwaë. Zijn thuisbasis is Rotterdam, maar hij creëert zowel nationaal als internationaal werk in de vorm van videoclips, commercials, korte films en documentaires.

Meer over René Huwaë