Terug
Aquajoggen

Direct naar:

Locaties

Ga nat leggen te gymmen

Wat is Aquajoggen?

Lekker bewegen in het water! Door de 'wetbelt' om je middel zweef je rechtop in diep water, terwijl je loopbewegingen maakt. Je traint je armen, benen en buik en profiteert van de tegendruk van het water. Zo verbeter je met minimale belasting op het lichaam je algehele uithoudingsvermogen en spierkracht. En je bepaalt zelf de intensiteit; hoe sneller je beweegt, hoe hoger de weerstand. Zonder belasting van de gewrichten! Dat maakt Aquajoggen geschikt voor iedere Rotterdammer!

— Aquajoggen

Waarom Aquajoggen?

  • Trainen van alle spiergroepen
  • Minimale belasting van gewrichten
  • Geschikt voor sporters van elk niveau

Voor wie is Aquajoggen?

Aquajoggen is voor iedereen toegankelijk (16+). Het grote voordeel is dat er geen schokbelasting optreedt, die wel optreedt bij gewoon lopen. Dus, ook door mensen die last hebben van overbelastingsverschijnselen en/of blessures kan deze sport goed beoefend worden. Daarnaast zorgt het samen sporten in groepsverband voor veel gezelligheid.

Kleding en benodigdheden

Tijdens de lessen draag je gangbare zwemkleding. Ook draag je een zogenaamde wetbelt, die ervoor zorgt dat je rechtop in diep water blijft drijven. Deze materialen zijn aanwezig in het bad.

Lesvorm en tijdsduur

Aquajoggen doe je in groepsverband in een actieve les van 45 minuten onder begeleiding van een ervaren instructeur.

Waar in het zwembad?

De lessen vinden plaats in het diepe gedeelte van het bad (minimaal 2.00 meter).

Locaties