Terug
Fit & Soepel

Direct naar:

Locaties

Kom uit je steunkousen drijven

Wat is Fit & Soepel?

Deelnemers aan Fit & Soepel zijn misschien een dagje ouder, maar nog niet versleten hoor! Dit programma richt zich op senioren, die op een toegankelijke en laagdrempelig manier wil werken aan conditie, spierversterking en algehele fitheid. De oefeningen worden in ondiep water (heup-diepte), op muziek in een zeer rustig tempo uitgevoerd en zijn gebaseerd op handelingen uit het dagelijks leven. Denk aan: zitten en staan, bewegen en lopen, en uit bed komen. Fit & Soepel houd je - tsja - fit en soepel. En daar gaat het om, ja toch?!

— Fit & soepel

Waarom Fit & Soepel?

  • Fitheid verbeteren
  • Versterken van spieren en gewrichten
  • Mobiel en flexibel blijven
  • Evenwicht verbeteren
  • Gericht op algemene dagelijkse levensverrichtingen (ADL)

Voor wie is Fit & Soepel?

Fit & Soepel is speciaal gericht op senioren, die op een laagdrempelige manier willen werken aan hun conditie, spierkracht en uithoudingsvermogen. Het voornaamste doel van deze toegankelijke activiteit is 'in beweging zijn in algemene zin'. Daarnaast is het ook gezellig en goed voor de sociale contacten.

Kleding en benodigdheden

Tijdens de lessen wordt gangbare zwemkleding gedragen. Soms worden drijvers en/of flexibeams gebruikt. Deze zijn aanwezig op de locatie.

Lesvorm en tijdsduur

Er wordt gewerkt in lessen van 30 of 45 minuten, in groepsverband en in een zeer rustig tempo. Na de groepsles is het mogelijk om nog 15 minuten banen te zwemmen.

Waar in het zwembad?

De lessen vinden plaats in borstdiep water (ca. 1.30 cm)

Waar kun je Fit & Soepel worden?