Willem Alexander Baan lucht
Terug
Willem-Alexander Baan

Over Willem-Alexander Baan

De Willem-Alexander Baan (WAB) kunnen we met recht een ‘toplocatie voor topprestaties’ noemen. En niet alleen op het gebied van sport. Je kunt de WAB ook afhuren voor evenementen of vergaderen op een locatie middenin de natuur. De WAB is daarnaast bijzonder geschikt voor (meerdaagse) trainingskampen met je team. Je kunt hier roeien, hardlopen, wielrennen, zwemmen, kanoën, en meer. Met een roeibaan die voldoet aan Olympische standaarden spreekt het voor zich dat hier wordt gesport op hoog niveau. We hebben alle faciliteiten in huis om er voor jou een productieve tijd van te maken.

EEN TOPLOCATIE VOOR TOPPRESTATIES

Heb jij een vraag? Wij helpen je graag.

De meest gestelde vragen hebben wij al voor je beantwoord.

Faciliteiten

Faciliteiten

Algemeen

Algemeen

Op het eiland ligt het hoofdgebouw van de baan. Daarin zijn alle voorzieningen samengebracht: botenloods, kleedkamers, sportcafé en vergaderruimtes. De vier kleedkamers hebben douches en gratis lockers. Er is een krachthonk, er zijn ergometers en ruimtes voor medische begeleiding, dopingcontrole en weging van sporters. De botenloods biedt plaats aan ca. tweehonderd boten. Deze is beschikbaar voor verenigingen, equipes en privé gebruik. Op de eerste verdieping is het sportcafé met over de volle breedte een glaswand met vrij uitzicht op de wedstrijdbaan. Een groot overdekt terras zal bij mooi weer de bezoekers naar buiten lokken. Behalve in het hoofdgebouw zijn er ook in de finishtoren nog vergaderlokalen, specifiek ingericht voor bedrijfsbijeenkomsten. Alle ruimtes op de Willem-Alexander Baan zijn toegankelijk voor minder validen. - Omroepsysteem - Horeca mogelijkheden - Professionele keuken - Warming up zone - Studieruimte - Krachthonk - Dakterras met uitzicht over Sportpark en recreatiegebied de Rottemeren - Narrow casting mogelijkheden - Vergaderruimtes (12-300 personen) - Buitenterrein sportpark - (Boten)Loods (voor opslag) - Vlotten/steigers - Groot buiten terrein (geasfalteerd) - 5-13 km geasfalteerde paden - Motorboten - Ergometers - Dranghekken - Afvalbakken en afvalverwerking

Faciliteiten
 • 52 Toiletten
 • Invalidetoiletten aanwezig
 • Kleedruimte
 • 38 Douches
 • AED
 • EHBO-ruimte
 • Kluisjes
 • Parkeergelegenheid
 • Fietsenstalling
 • Kleedruimte voor invaliden
Roeibaan

Roeibaan

De Willem-Alexanderbaan is een internationale roeibaan, geschikt voor top- én breedtesport. Het is een ontmoetingsplek voor sporters en een trainingscentrum voor aanstormend talent.
Vergaderruimte

Vergaderruimte

Opzoek naar een (sportieve) inspirerende omgeving voor uw vergadering of heidag? Op de accommodatie hebben we meerdere mogelijkheden en zalen tot uw beschikking. Daarnaast kunnen we het aanbod compleet maken met catering arrangementen, overnachtingen en sportieve/teambuilding activiteiten. Samen creëren we de perfecte omstandigheden voor uw vergadering. Vergaderruimte
 • Flipover aanwezig
 • Beamer aanwezig
 • TV-scherm aanwezig
 • Ruimte voor 300 personen
Wielrenbaan

Wielrenbaan

- Groot buiten terrein (geasfalteerd) - 5 tot 13 km geasfalteerde paden

Heb jij een vraag? Wij helpen je graag.

De meest gestelde vragen hebben wij al voor je beantwoord.

Adres & contact

Adres & contact

Openingstijden

We zijn telefonisch bereikbaar op ma t/m vr tussen 08:00 en 22:00 uur en op za, zo tussen 09:00 en 18:00. Onze locatie is geopend voor vaste leden, vergaderingen, arrangementen, verhuringen, evenementen of tijdens de openingstijden van het D3 Sportcafé.

Heb jij een vraag? Wij helpen je graag.

De meest gestelde vragen hebben wij al voor je beantwoord.