Willem Alexander Baan lucht
Terug
Willem-Alexander Baan

Over Willem-Alexander Baan

De Willem-Alexander Baan (WAB) kunnen we met recht een ‘toplocatie voor topprestaties’ noemen. En niet alleen op het gebied van sport. Je kunt de WAB ook afhuren voor evenementen of vergaderen op een locatie middenin de natuur. De WAB is daarnaast bijzonder geschikt voor (meerdaagse) trainingskampen met je team. Je kunt hier roeien, hardlopen, wielrennen, zwemmen, kanoën, en meer. Met een roeibaan die voldoet aan Olympische standaarden spreekt het voor zich dat hier wordt gesport op hoog niveau. We hebben alle faciliteiten in huis om er voor jou een productieve tijd van te maken.

EEN TOPLOCATIE VOOR TOPPRESTATIES

Heb jij een vraag? Wij helpen je graag.

De meest gestelde vragen hebben wij al voor je beantwoord.

Faciliteiten

Faciliteiten

Algemeen

Algemeen

Op het eiland ligt het hoofdgebouw van de baan. Daarin zijn alle voorzieningen samengebracht: botenloods, kleedkamers, sportcafé en vergaderruimtes. De vier kleedkamers hebben douches en gratis lockers. Er is een krachthonk, er zijn ergometers en ruimtes voor medische begeleiding, dopingcontrole en weging van sporters. De botenloods biedt plaats aan ca. tweehonderd boten. Deze is beschikbaar voor verenigingen, equipes en privé gebruik. Op de eerste verdieping is het sportcafé met over de volle breedte een glaswand met vrij uitzicht op de wedstrijdbaan. Een groot overdekt terras zal bij mooi weer de bezoekers naar buiten lokken. Behalve in het hoofdgebouw zijn er ook in de finishtoren nog vergaderlokalen, specifiek ingericht voor bedrijfsbijeenkomsten. Alle ruimtes op de Willem-Alexander Baan zijn toegankelijk voor minder validen. - Omroepsysteem - Horeca mogelijkheden - Professionele keuken - Warming up zone - Studieruimte - Krachthonk - Dakterras met uitzicht over Sportpark en recreatiegebied de Rottemeren - Narrow casting mogelijkheden - Vergaderruimtes (12-300 personen) - Buitenterrein sportpark - (Boten)Loods (voor opslag) - Vlotten/steigers - Groot buiten terrein (geasfalteerd) - 5-13 km geasfalteerde paden - Motorboten - Ergometers - Dranghekken - Afvalbakken en afvalverwerking

 • 52 Toiletten
 • Invalidetoiletten aanwezig
 • Kleedruimte
 • 38 Douches
 • AED
 • EHBO-ruimte
 • Kluisjes
 • Parkeergelegenheid
 • Fietsenstalling
 • Kleedruimte voor invaliden
Roeibaan

Roeibaan

De Willem-Alexanderbaan is een internationale roeibaan, geschikt voor top- én breedtesport. Het is een ontmoetingsplek voor sporters en een trainingscentrum voor aanstormend talent.
Vergaderruimte

Vergaderruimte

Opzoek naar een (sportieve) inspirerende omgeving voor uw vergadering of heidag? Op de accommodatie hebben we meerdere mogelijkheden en zalen tot uw beschikking. Daarnaast kunnen we het aanbod compleet maken met catering arrangementen, overnachtingen en sportieve/teambuilding activiteiten. Samen creëren we de perfecte omstandigheden voor uw vergadering.
 • Flipover aanwezig
 • Beamer aanwezig
 • TV-scherm aanwezig
 • Ruimte voor 300 personen
Wielrenbaan

Wielrenbaan

- Groot buiten terrein (geasfalteerd) - 5 tot 13 km geasfalteerde paden

Nieuws

24 oktober 2023

Het start op de WAB

Het wielerseizoen is officieel ten einde. Een seizoen waarin Demi Vollering de succesvolste renster uit het peloton was. Zestien keer kwam ze als winnares over de streep. Ze won onder andere de Amstel Gold Race, de Waalse Pijl, Luik-Bastenaken-Luik én de Tour de France Femmes. Ook werd ze uitgeroepen tot beste wielrenster van het jaar.

16 oktober 2023

Masterclass Sportgeneeskunde: Effectief trainen

Op woensdag 25 oktober staat er weer een nieuwe Masterclass op de planning op de Willem-Alexander Baan. Dit keer komt de expertise van Sportgeneeskunde Rotterdam. Zij praten je bij op het onderwerp effectief trainen. 

28 augustus 2023

Hardloopclinic op de WAB: Efficient lopen

Jij neemt hardlopen serieus en wil leren hoe je zo efficiënt mogelijk loopt. Maak dan kennis met Cathy de Vogel, triathloncoach en personal trainer. Zij helpt je met tips en tricks om efficiënt en soepel te lopen. En maak kennis met de ideale (en prachtige) omgeving van de Willem-Alexander Baan. Een locatie waar fanatieke sporters kunnen trainen en elkaar ontmoeten in het D3 Sportcafé.  

19 april 2021

Monkey Moves wint tweede editie Sportondernemer Academy

Maandag 19 april is de winnaar van de tweede editie van Sportondernemer Academy bekend gemaakt. Winnaar Johan van Ballegooijen van Monkey Moves sleepte de eerste prijs binnen en won daarmee een bedrag van €5000,- om daarmee de Rotterdammer aan het sporten te krijgen. De cheque werd maandag aan de deur overhandigd door Wesley dos Santos, één van de trainers.

4 maart 2021

NTC Kanosprint naar de Willem-Alexander Baan

Sinds 2 maart hebben we een aantal nieuwe gebruikers met torenhoge ambities op de Willem-Alexander Baan! Onze multifunctionele WAB is  het thuishonk van team Kanosprint NL!

2 maart 2021

Rotterdam omarmt kanosport op Willem-Alexander Baan

Meerjarige samenwerkingsovereenkomst met het Watersportverbond

Heb jij een vraag? Wij helpen je graag.

De meest gestelde vragen hebben wij al voor je beantwoord.

Adres & contact

Adres & contact

Openingstijden

We zijn telefonisch bereikbaar op ma t/m vr tussen 08:00 en 22:00 uur en op za, zo tussen 09:00 en 18:00. Onze locatie is geopend voor vaste leden, vergaderingen, arrangementen, verhuringen, evenementen of tijdens de openingstijden van het D3 Sportcafé.

Heb jij een vraag? Wij helpen je graag.

De meest gestelde vragen hebben wij al voor je beantwoord.