Nieuws

Verhalen, sportieve inspiratie en ons laatste nieuws!

‘Het is niet vrijblijvend beuken’

28 februari 2022

Vitaal Journaal: Ouderen in beweging

Waarom beweeg jij? Voor de gezondheid, het op peil houden van je conditie, ter ontspanning of omdat het leuk is in beweging te zijn? Of gewoon voor de gezelligheid?

14 februari 2022

Van tegenstanders tot love birds: ‘Ik haalde haar met de fiets op in Parijs’

Door sport ontmoet je mensen. Je bouwt er vriendschappen door op en soms, vind je er zelfs de ware liefde door. Dat gebeurde bij Yvette en Marcel en bij Marcel (ja, een andere 😉) en Judith. Allebei de koppels ontmoetten elkaar in het Rotterdamse sportleven én ze zijn beide al meer dan 20 jaar samen. Love is dus - nog steeds - in the air. Oeh la la!

3 februari 2022

Sportlessen op het speciaal onderwijs: ‘De kinderen kunnen vaak meer dan ze denken’

Iedereen moet kunnen sporten. Juist ook de kinderen waar sport in eerste instantie minder toegankelijk voor lijkt. Lijkt, want Michael Nijssen, sportconsulent bij Sportbedrijf Rotterdam, doet er alles aan om juist die kinderen aan het sporten te krijgen. Om dat voor elkaar te krijgen organiseert hij sportlessen, oftewel clinics, op het speciaal onderwijs in Rotterdam. “Dit is zó’n dankbare doelgroep.”

Nooit te jong om te leren wat winnen en verliezen is

10 januari 2022

Schoolsportconsulenten Natasja en Elson: ‘We verbinden kinderen met sport’

Bij Sportbedrijf Rotterdam doen we er alles aan om kinderen met sport te verbinden. En daar hebben we matchmakers voor nodig! Deze matchmakers zijn onze schoolsportconsulenten. Zij organiseren van alles om kinderen in contact te laten komen met verschillende sporten. Natasja van Ooststroom (23) en Elson dos Santos (36) vertellen je er alles over.

15 december 2021

Nomineer jouw favorieten voor de Sport Awards Rotterdam!

7 december 2021

Wonen, werken en sport voor kwetsbare Rotterdammers

Sportbedrijf Rotterdam en Pameijer slaan de handen ineen! 16 november tekenden deze twee grote partijen een overeenkomst en dat betekent dat ze de komende jaren verschillende projecten samen oppakken. Pameijer is er voor iedereen voor wie meedoen in de samenleving lastig is en begeleidt en huisvest cliënten met een soms meervoudige beperking. Sportbedrijf Rotterdam is er om álle inwoners aan het sporten te krijgen, juist ook deze kwetsbare groepen.

29 november 2021

40 jaar gezelligheid met de zwemmende dames van Hoogvliet

Wist je dat zwemmen ontspannend werkt en een vrij gemakkelijke manier van bewegen is? Wil Meijer, Lijnie Kerpels, Margot Kroon & Anneke Bierbooms ontdekten dit op vroege leeftijd en zijn al 40 tot 45 jaar bekende gezichten bij Zwembad Hoogvliet.