Nieuws

Verhalen, sportieve inspiratie en ons laatste nieuws!

17 oktober 2022

‘In Iran leerde ik kinderen al vanaf dag één de borstcrawl’

Roza Ahmadnezhad is een zwemdocent met een bak ervaring. Misschien heb je haar in het afgelopen jaar wel eens langs de badrand gezien van Zwemcentrum Rotterdam. Sinds kort niet alleen als toezichthouder, maar ook als zwemleraar. Haar leerlingen leren zwemmen, Roza leert de taal.

9 augustus 2022

Jouw zonnepaneel op het dak van onze gymzaal?

Goed nieuws voor bewoners van Prins Alexander: we zijn een zonnige samenwerking gestart, bovenop onze gymzalen! Met dank aan Rotterdamse energiecoöperatie Alex Energie kunnen bewoners in Prins Alexander investeren in duurzame zonne-energie, ook als ze geen eigen dak voor zonnepanelen hebben. Een deel van de opbrengst gaat ook nog eens naar een fonds voor de wijkbewoners. Meedoen is dus dubbel duurzaam!

14 juli 2022

Topsporters voor de klas

Wie inspireert nou beter om in beweging te komen dan een topsporter? Sportjournalist en oud-wielrenner Thijs Zonneveld had een idee om kinderen weer van de bank af te krijgen: geef ze een les van een sportheld. Maar hoe krijg je die twee bij elkaar? We koppelden Thijs’ idee en netwerk aan onze organisatie rond schoolsport. Thijs: “Rotterdam is ideaal voor deze pilot.”

1 juli 2022

Sportbedrijf plaatst bijna 4000 zonnepanelen: ‘Daar kunnen er nog wel 1000 bij’

Wat sport en klimaatdoelstellingen met elkaar te maken hebben? Alles! Want we bepalen tenslotte met zijn allen hoe de wereld van morgen eruitziet. Ook wij. Sportbedrijf Rotterdam gaat voor 50% minder CO2-uitstoot in 2025. Ja, je leest het goed. Waar het Klimaatakkoord 2030 als doel stelt, willen wij al in 2025 onze uitstoot gehalveerd hebben. Een ambitieus doel: gaan we dat halen?

30 juni 2022

Onze Talentpool: ‘Je bent nooit uitgeleerd, toch?’

Bij het Sportbedrijf vinden we de persoonlijke ontwikkeling van onze collega's erg belangrijk. Daarom organiseren we sinds enkele jaren een Talentpool. Sportparkbeheerder Dennis van Eijsden en teamleider Ajshe Ahmetaj vertellen hoe het programma hen helpt in hun werk.

20 juni 2022

Zomerzwemles

Van 11 juli t/m 22 augustus 2022 kun je elke week naar zomerzwemles. Heeft je kind zwemlessen gemist door corona? Haal ze dan nu in. Want wie doorzwemt, haalt eerder de finish.

9 mei 2022

Dit is Lou-Aisa, de nieuwe Coördinator Buurtsport

Rotterdammers zijn fanatieke buitensporters. Je ziet ze zweten langs de Maas, in het park, maar ook op veldjes in de buurt. Op deze veldjes wordt het steeds drukker. Daarom heeft de gemeente Sportbedrijf Rotterdam gevraagd hier de programmering te coördineren. Onze nieuwe Coördinator Buurtsport Lou-Aisa Dors krijgt, samen met lokale sportaanbieders en welzijnspartijen, de hele buurt in beweging!

28 april 2022

Een totem in het zwembad en een interactief zwembad: dit zijn de winnaars van de Innovatie Challenges

Een totem in het zwembad die je vertelt dat je een bommetje moet maken en een duikplank die de hoogte van je spetters meet. Binnenkort is het werkelijkheid in de zwembaden van Sportbedrijf Rotterdam! Sports + Vitality heeft samen met Sportbedrijf Rotterdam twee Innovatie Challenges opgezet waar bedrijven op konden reageren. De eerste challenge was gericht op interactieve sport- en speltoepassingen voor bestaande zwembaden en de tweede voor nieuwe zwembaden. En daar zijn dus twee hele toffe projecten uitgekomen!

20 april 2022

Deze sportievelingen denken met ons mee, namens jou!

Wij willen dat onze locaties fijne plekken zijn om te sporten en bewegen. En wie kunnen dat nu beter beoordelen dan onze gebruikers? Ontmoet onze Gebruikersraad: mensen die stevig in de Rotterdamse sportwereld staan. Wie zijn zij? Wat doen ze? En: ook jij kunt meedenken!