Nieuws

Verhalen, sportieve inspiratie en ons laatste nieuws!

31 mei 2023

Interactief sportveld met app

Sporten wordt gamen en gamen wordt sporten op Sportpark Olympia. Deze week opende Sportbedrijf Rotterdam het Urban SkillCourt, het eerste interactieve outdoor sportveld van Rotterdam, dat je aanstuurt met een app. Verschillende doelgroepen testten het veld. Nadat studenten van Albeda College een demo gaven over de verschillende oefeningen, probeerden ook sporters op leeftijd van SPC Rijnmond, middelbare scholieren van Veenoord en topvoetballers van trainer Toni Varela het veld uit.

17 mei 2023

Dennis van Eijsden - Sportparkbeheerder

In de terugkerende rubriek Sportret leer je onze collega’s beter kennen en leggen wij ze niet-alledaagse vragen en dilemma’s voor. Deze keer spreken we de goedlachse Dennis van Eijsden.

17 mei 2023

Derde editie van interne Talentpool

Trots! De derde editie van onze ‘Talentpool’ is afgerond. Tijdens dit interne trainingsprogramma gingen collega’s aan de slag met hun persoonlijke ontwikkeling. Afgelopen donderdag presenteerden zij de uitkomsten hiervan tijdens de finale op de 16e verdieping van Hotel Intell.

15 mei 2023

Taal in Beweging: ‘Door te sporten en bewegen leer ik de Nederlandse taal beter’

Eerst twee uur taalles, dan een uur bewegen, en dat twee keer per week. Dat is het project Taal in Beweging. Het doel voor de deelnemers? De Nederlandse taal leren, ermee oefenen, mensen ontmoeten, de gezondheid verbeteren én kennis maken met allerlei verschillende sporten in de buurt. Zo kunnen ze zich vervolgens aansluiten bij de beweeg- of sportaanbieder die ze het leukst vonden. En, samen bewegen helpt weer om nóg beter te worden in de Nederlandse taal.

25 april 2023

Sportverslag: Assistent voorman João

In de videoserie Verslag van de Dag maak je kennis met een van de toppers uit de selectie van Sportbedrijf Rotterdam. Vandaag gaan we het veld op met João Felipe Oliveira Sampaio, assistent voorman bij team onderhoud.

13 april 2023

Van bureau naar badrand

Denk jij ook wel eens aan een carrièreswitch? Joyce en Patric wisten al langer dat hun baan niet meer bij ze paste. Nu halen ze hun diploma tot zwemdocent bij Sportbedrijf Rotterdam. Binnen een jaar tijd, werkend en lerend tegelijk. Mét baangarantie. Lees hier hoe Patric en Joyce aan de badrand belandden. En wat ze hiervoor eigenlijk deden…

5 april 2023

Nieuw sportcentrum op Zuid wordt 'Sportcentrum Feijenoord'

Het nieuwbouwcomplex met de werknaam ‘Huis op Zuid’ heeft van de buurtbewoners een nieuwe naam gekregen!

6 maart 2023

Cooler hockeyen op een koeler veld

Wie goed kijkt ziet het aan de sproeiers langs de lijn. En misschien wel aan de spelers die elkaar voor de lol nat spetteren. Op het nieuwe veld van Hockeyclub Delfshaven ligt altijd een laagje water. Dat speelt sneller, wordt minder heet en het is ook nog eens duurzaam. Allemaal door een laagje water? Het grootste geheim ligt verborgen onder de grond…

2 maart 2023

Beter zwemmen met SWIMR

Een betere zwemmer worden? Dat kan nu met SWIMR: het unieke en nieuwe zwemaanbod in Zwemcentrum Rotterdam. Of je nu een beginnende borstcrawler bent of ervaren zwemmer: iedere zwemmer kan zich nu laten coachen op professionele wijze. Vanaf 13 maart starten de programma’s en je kunt je nu al opgeven.