Nieuws

Verhalen, sportieve inspiratie en ons laatste nieuws!

Profbasketballer met een verborgen talent

22 maart 2022

De finale van hét landelijke straatvoetbal toernooi in Rotterdam

Sportplaza in Rotterdam staat zondag 26 juni in het teken van de finale van de Streetwise Cup. Hét straatvoetbal toernooi in Nederland voor kinderen van 10-15 jaar. Bij de Streetwise Cup draait het niet alleen om voetbal, maar staat ook het thema equality centraal. Bij dit toernooi draait het om samenwerken, respect, eerlijkheid en plezier.

10 maart 2022

Zwemles in de zwembaden van Sportbedrijf Rotterdam wordt de leukste zwemles van de wereld met Cleo & Otto!

Goed leren zwemmen, daar heb je een leven lang wat aan. In onze waterrijke stad is het van levensbelang om al op jonge leeftijd jezelf te leren redden in het water. En met plezier leer je het meest. Daarom krijgen kinderen vanaf vandaag de leukste zwemles van de wereld in onze zwembaden!

‘Het is niet vrijblijvend beuken’

28 februari 2022

Vitaal Journaal: Ouderen in beweging

Waarom beweeg jij? Voor de gezondheid, het op peil houden van je conditie, ter ontspanning of omdat het leuk is in beweging te zijn? Of gewoon voor de gezelligheid?

14 februari 2022

Van tegenstanders tot love birds: ‘Ik haalde haar met de fiets op in Parijs’

Door sport ontmoet je mensen. Je bouwt er vriendschappen door op en soms, vind je er zelfs de ware liefde door. Dat gebeurde bij Yvette en Marcel en bij Marcel (ja, een andere 😉) en Judith. Allebei de koppels ontmoetten elkaar in het Rotterdamse sportleven én ze zijn beide al meer dan 20 jaar samen. Love is dus - nog steeds - in the air. Oeh la la!

3 februari 2022

Sportlessen op het speciaal onderwijs: ‘De kinderen kunnen vaak meer dan ze denken’

Iedereen moet kunnen sporten. Juist ook de kinderen waar sport in eerste instantie minder toegankelijk voor lijkt. Lijkt, want Michael Nijssen, sportconsulent bij Sportbedrijf Rotterdam, doet er alles aan om juist die kinderen aan het sporten te krijgen. Om dat voor elkaar te krijgen organiseert hij sportlessen, oftewel clinics, op het speciaal onderwijs in Rotterdam. “Dit is zó’n dankbare doelgroep.”

Nooit te jong om te leren wat winnen en verliezen is

10 januari 2022

Schoolsportconsulenten Natasja en Elson: ‘We verbinden kinderen met sport’

Bij Sportbedrijf Rotterdam doen we er alles aan om kinderen met sport te verbinden. En daar hebben we matchmakers voor nodig! Deze matchmakers zijn onze schoolsportconsulenten. Zij organiseren van alles om kinderen in contact te laten komen met verschillende sporten. Natasja van Ooststroom (23) en Elson dos Santos (36) vertellen je er alles over.