Nieuws

Verhalen, sportieve inspiratie en ons laatste nieuws!

16 november 2021

‘Alle jongens hier willen naar Amerika’

American football is uniek. Bij Jayson op school weten maar weinig mensen wat het is. ‘Ik kan hier vertellen dat ik quarterback ben, maar dan denken ze nou en, fijn voor je.’ In Amerika is dat wel anders, daar heeft elke high school een team. Niet gek dus dat Jayson, die nu nog bij de 010 Trojans speelt op Zuid, ambities heeft in het buitenland.

8 november 2021

Sportcoaches Lieke en Susie: 'We willen dat ieder kind plezier heeft in sport'

Hét doel van Sportbedrijf Rotterdam is om zoveel mogelijk Rotterdammers aan het sporten te krijgen. Het liefst al op jonge leeftijd! Daarom laten onze sportcoaches zoveel mogelijk kinderen kennis maken met allerlei verschillende sporten. Lieke van der Weijden (30) en Susie Wittenbols (23) zijn allebei sportcoach bij Sportbedrijf Rotterdam en vertellen je alles over hun werk.

4 november 2021

Sportbedrijf en The New Entrepreneur verlengen samenwerking

Rotterdammers in beweging krijgen kan op verschillende manieren. Eén daarvan is het sport- en beweegaanbod aanjagen door aanbieders op weg te helpen in het ondernemerschap. Dat doen we sinds 2019 in de Sportondernemer Academy met verschillende partners, waaronder The New Entrepreneur (TNE). Eind oktober tekenden we voor een langdurige samenwerking met deze stichting met als doel continuïteit, een community opbouwen en, wie weet, zelfs uitbreiden naar andere gemeenten.

24 oktober 2021

Ballen stuiteren weer perfect op deze nieuwe gymzaalvloeren

Van een kleine facelift tot volledige vervanging: we houden de 120 sportvloeren die we door heel de stad hebben goed bij. Zorgen voor de juiste schokdemping, stevige grip en strakke belijning levert optimaal sportplezier en perfect balstuitgedrag.

1 oktober 2021

Inschrijving Sportondernemer Academy 2022 geopend!

(toekomstige) Sportondernemers met goede ideeën gezocht! Ken of ben jij iemand met een idee voor nieuw sport- of beweegaanbod in Rotterdam? Of ken je iemand die altijd al met het idee heeft rondgelopen om voor zichzelf te beginnen? Dan is dit dé kans om die droom tot leven te brengen!

27 september 2021

Het nieuwe schoolzwemmen

We zijn weer gestart met schoolzwemlessen. Vanaf dit jaar wel anders dan anders, de lessen hebben namelijk een nieuw en interactief ‘zwemjasje’ gekregen. Schoolzwemmen is er om de zwemveiligheid en zwemvaardigheid van kinderen te vergroten, maar ook voor hun plezier en verbondenheid met het water. Met het vernieuwde schoolzwemmen leren de kinderen spelenderwijs zwemmen.

14 september 2021

Sportieve breaks

De mooiste zandbak van Rotterdam

Stel je eens voor dat je deze zomer aan de Maas wandelt op Katendrecht, met een lekker briesje, het geluid van kabbelend water op de achtergrond en de skyline van Rotterdam in je zicht. Klinkt heerlijk toch!? En dan stuit je op een groepje mensen die een potje beachvolleybal aan het spelen zijn op een unieke locatie aan het water. Zo’n beachworkout lijkt jou vast ook wel leuk!

9 september 2021

Meer sporters op het veld: hoofdgebruikers worden gastheer op sportcomplexen

Als Sportbedrijf zien we het liefst zoveel mogelijk sporters op onze velden. Gelukkig kunnen we de meeste van onze sportcomplexen het hele jaar door verhuren aan vaste huurders (‘hoofdgebruikers’). Maar die clubs gebruiken de velden niet elke dag, de hele dag door. Staat zo’n veld leeg? Dan laten we daar graag andere sporters gebruik van maken. Dit gaat het Sportbedrijf vanaf nu samen met de hoofdgebruikers mogelijk maken. En dat is winst voor alle partijen.

8 september 2021

Doe wat je wel kan, net als Nelli Cooman!

“Het is heel fijn om op een latere leeftijd tóch te blijven bewegen. Maakt niet uit hoe, als je maar beweegt.” Aldus voormalig wereldkampioene sprint Nelli Cooman (57 jaar). “Heel vaak denkt men dat bewegen iets extreems is. Maar je kunt gewoon even lekker wandelen in de tuin, rondom het verzorgingstehuis of naar de winkel. Ik heb vijftien jaar topsport gedaan en ik ben daarna blijven bewegen. Zo wandel ik op een dag ongeveer anderhalf uur, aan een stuk door.”